Autorski tekstovi

Boško Obradović: Nikolić i Vučić - sramota Srbije

Boško Obradović: Nikolić i Vučić - sramota Srbije

Današnje odbijanje predsednika Srbije i predsednika Vlade Republike Srbije da podrže odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu jedna je velika sramota za Srbiju i dokaz da za one koji su izdali interese Srba na Kosovu i Metohiji nema kraja u izdaji.

Sada je očito na redu Republika Srpska i novi pritisak iz zapadnih ambasada da Srbija ostavi na cedilu i Republiku Srpsku. Ovo je sramno, pilatovsko pranje ruku Nikolića i Vučića od sudbine Srba sa druge strane Drine, a sve da bi se izašlo u susret stranim centrima moći kojima ovaj politički dvojac služi već četiri godine koliko su na vlasti. Sada je svima jasno da je SNS preuzele brojne obaveze prema strancima da bi bila pomognuta da dođe na vlast 2012. godine, i da te obaveze sada dolaze na naplatu. Srpski pokret Dveri pruža punu podršku političkom rukovodstvu Srba u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini da nastave sa pripremama za održavanje referenduma 25. septembra i odbrani prava na obeležavanje Dana i Krsne Slave RS.  

dveri-logo-beli-karusel  

Srbi iz RS nisu sami i ne treba da gledaju na Srbiju na osnovu onoga što misle i rade Nikolić i Vučić jer u Srbiji ima i patriotskih političkih snaga koje ih podržavaju u plemenitoj i slobodarskoj borbi za očuvanje Republike Srpske i njenih najvažnijih identitetskih simbola. Bili smo potpuno u pravu kada smo tražili da o ovoj temi raspravlja Narodna skupština Republike Srbije, jer Nikolić i Vučić ne predstavljaju srpski narod u celini i njihovo odbijanje da podrže odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu nije i stav čitavog srpskog naroda i Narodne skupštine Srbije.  

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

nikolic-vucic-izdajnici-sramota-srbije-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.