Autorski tekstovi

Boško Obradović: O vlasti i limuzinama

Boško Obradović: O vlasti i limuzinama

Sve je više dokaza da višemesečna tehnička vlast uporno radi na urušavanju ugleda Narodne skupštine Srbije i narodnih poslanika. Jedna od ključnih uloga Narodne skupštine je kontrola rada izvršne vlasti.

Pojedini tabloidni mediji se danima stavljaju u službu onih koji imaju šta da kriju, koji gube kontrolu i nad sopstvenim obećanjima i političkim potezima, koji u panici i bezidejnosti posežu za niskim udarcima i svojom medijskom „prezaposlenošću“ mažu oči umornim građanima.  Zanimljivo je da su na meti poslanici koji imaju integritet i kapacitet da isteraju činjenice o izvršnoj vlasti na videlo. Svaki kredibilni  kritičar Vlade i mističnog ekspozea, koji evo samo što nije gotov, mora biti na vreme diskreditovan u narodu.

Poređenje tehničkog premijera koji se vozi autobusom na sednicu Vlade i predsednika Dveri koji se u rodni Čačak vraća „luksuznom“ limuzinom starom 13 godina i o svom trošku čista je zamena teza. Dveri su odlučno nastupile u Narodnoj skupštini Srbije sa idejom o popravljanju uslova života u Srbiji i oslanjanju na sopstvene resurse i  druge partnere osim EU i SAD. Istovremeno su se javno i energično ogradile od preletača iz svojih redova i bez ustezanja prozvale SNS zbog agresivne kupovine ljudi, grubo kršeći izbornu volju građana. SNS je svesno i planski postala rasadnik nestručnih kadrova, potkupljivih i nestalnih političara, mašinerija za obesmišljavanje svake vrednosti, terajući od sebe sve ljude koji su vredeli i upadali u oči sposobnim radom.  

vlast-i-limuzine-FB  

Aktivirali su u te svrhe i svoju korisnu opoziciju, pa u istom listu gospođa koja je u izbornoj noći pročitala rezultat Dveri od 6,8% osvojenih glasova, sada po nalogu „nepogrešivog“ šefa i njegovih prijatelja iz vlasti, ponavlja laž o Dverima i nasilnom ulasku u parlament, ne bi li dala svoj  doprinos da više puta ponovljena laž postane istina. Istina je, naravno, potpuno suprotna: za 4 godine vlasti SNS-a dužničko ropstvo Srbije ka MMF-u i Svetskoj banci povećalo se za vrtoglavih 8 milijardi dolara, u izveštaju Svetskog ekonomskog foruma Vlada Srbije pod vlašću SNS-a zauzima „odlično“ 10.mesto najneefikasnijih svetskih vlada.

Kad smo već kod limuzina,  neki drugi mediji pišu da je nedodirljivi Bata Gašić spiskao oko milion i po evra na 73 automobila za Ministarstvo odbrane sve u vreme velike štednje „podvižničke“ vlasti tehničkog premijera. Kako god da bilo novo vreme dolazi: mi smo deo rešenja, a oni su deo problema i svaki pokušaj diskreditovanja okrenuće se protiv vlasti kao bumerang. Pokažite da ste odgovorni, uvažite političke protivnike koji mogu da pomognu Srbiji u onome u čemu vi niste sposobni. Ne osuđujte državu da propada i dalje zbog vašeg bezglavog srljanja u EU i NATO neizvesnost, zbog nesposobnosti da se izborite sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima.  

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri


Izvor: Srbin.info

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.