Autorski tekstovi

Boško Obradović: Odgovor Vojislavu Šešelju - Haški pobednik kao Vučićev sluga

Boško Obradović: Odgovor Vojislavu Šešelju - Haški pobednik kao Vučićev sluga

Kada pogledamo kako su se radikali u Narodnoj skupštini postavili prema Majklu Davenportu odmah se zapitamo zašto Aleksandar Vučić nijednom nije prošao takvog radikalskog „toplog zecaˮ? Više je nego očigledno da postoji direktan politički dogovor između Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića o nenapadanju. Šešelju je Vučić dozvolio da napada Tomislava Nikolića, Zoranu Mihajlović, Aleksandra Martinovića i druge naprednjake, ali o Aleksandru Vučiću Šešelj govori samo sve najbolje, po burazerskom principu: „Ja tebi Vojo – ti meni Acoˮ... Intimiziranja između Vučića i Šešelja, kojih smo se nagledali na skupštinskim zasedanjima, mislim da su postala ogavna i radikalima. Među radikalskim poslanicima i biračima ima mnogo časnih ljudi i patriota, i znam i da je među njima velika nedoumica o čemu se radi i zašto „ljuti Šešeljˮ tako gromoglasno ćuti kada je Vučićeva vlast u pitanju.

Upravo iz poštovanja prema Šešeljevoj haškoj žrtvi i opozicione kolegijalnosti nikada prvi nisam otvarao raspravu sa SRS. Smatrao sam i smatram da glavna tema opozicionog napada nikada ne treba da budu kolege iz opozicije već vlast. Šešelj očito misli drugačije. On se više bavi Dverima i drugima iz opozicije nego Vučićevim režimom.

Reklo bi se čak i da u dogovoru sa Vučićem napada na Dveri, jer su Dveri postale glavna skupštinska opozicija Vučićevoj vlasti. Za to vreme, dok na primer traje žestoka skupštinska rasprava o budžetu za 2017. godinu, umesto da se bavi Vučićevom vlašću Šešelj se obračunava sa Zoranom Đinđićem. Zar je moguće da nema niti jedne aktuelnije teme i zar je moguće da se nema šta reći o današnjoj vlasti u Srbiji? Zar političar koji je najinformisaniji u Srbiji, koji je preko laufera iz službi bezbednosti otkrio tolike afere, ne sme ni reč da zucne o Vučićevim i aferama njegovog kuma, brata i brojnih prijatelja iz sveta podzemlja, počevši od Mila Đukanovića i Bebe Popovića?

Verujem da će se i veliki broj simpatizera i pristalica SRS složiti sa mnom. Među nama nema krupnih ideoloških razlika. I jedni i drugi smo protiv ulaska Srbije u EU i NATO, a za stratešku saradnju sa Rusijom i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Očito se razlikujemo u odnosu prema Vučićevoj vlasti. Dveri su prava, a Šešelj lažna opozicija SNS. Znam da je većina radikala prava opozicija Vučiću i da se i sami pitaju o kakvom se interesnom dogovoru između Šešelja i Vučića lično radi? To je pitanje koje danas interesuje kompletnu javnost Srbije. Znam da će Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj pokrenuti sto drugih tema da ne bi odgovorili na ovo pitanje. U tom slučaju Šešelj na predsedničke izbore ne izlazi kao opozicioni već kao Vučićev predsednički kandidat.   

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.