Autorski tekstovi

Boško Obradović: Otvoreno pismo Milunu Todoroviću (1. deo)

Boško Obradović: Otvoreno pismo Milunu Todoroviću (1. deo)

Gde ste bili kad smo se mi borili protiv braće Ilića?


Poštovani g. gradonačelniče,


Naš narod precizno kaže: „S kim si - takav si!ˮ. Iskreno i dobronamerno sam verovao da se Vi razlikujete od onih sa kojima ste u istoj stranci – sa drugim vodećim ljudima SNS u Čačku, ljudima bez ikakve biografije i autoriteta u našem gradu. Očekivao sam da kao uspešan sportista, ugledni privrednik, crkveni donator i gradski tip nećete sebi dozvoliti da se uhvatite u isto kolo sa Markom Parezanovićem, Ostojom Mijailovićem, Igorom Trifunovićem i drugim stranačkim botovima SNS. Ovih dana ste me ozbiljno demantovali i svrstali se u stranačke jurišnike koji su spremni da po svaku cenu brane ono što svi vide da nije istina i da nije normalno.


Posumnjao sam još kada ste pristali da u Čačku ostane sve isto posle smene Ilića sa vlasti i kada ste se okružili istim kadrovima koji su verno služili i Novoj Srbiji: političkim preletačima svih boja od Aleksandra Maksimovića, Velje Drobnjaka, Ostoje Mijailovića i Marka Parezanovića do Veljka Negovanovića, Nemanje Trnavca, Miška Petkovića, Milana Bojovića, Mirjane Đoković i Vladana Milića. Neverovatno ali istinito: nema Ilića, a svi ostali iz njihove vlasti ostali na čelu grada i pod Vašim rukovodstvom. Verno služili Ilićima – a sada samo promenili gazdu. 


Politička prepucavanja nisu sporna. Vi morate da odgovorite kada Vas mi napadnemo da ništa niste uradili za godinu dana vlasti. Mada je SNS na vlasti u našem gradu već pet godina, ali to nećete rado da priznate jer je to neprijatno podsećanje da ste četiri godine bili na vlasti sa Novom Srbijom. Vaš odgovor na pitanje gde su Vam rezultati posle pet godina vlasti SNS je da Boško Obradović ništa nije uradio za Čačak u poslednjih 10 godina, a dobro znate da nikada nisam bio na vlasti, ali da sam za to vreme u ovom gradu napravio preko 100 velikih kulturnih događaja i doveo u naš grad neke od najvećih ličnosti srpske kulture, počevši od Neleta Karajlića, Slobodana Trkulje i Petra Božovića, pa do brojnih srpskih episkopa, sveštenika, monaha, akademika, profesora univerziteta, književnika i drugih poznatih intelektualaca...


Samo Letnje duhovne večeri u Čačku ove godine Dveri organizuju 12-u godinu za redom. Znate Vi to dobro, ali krijete nešto drugo: da nemate odgovor na pitanje gde su obećane investicije i nova radna mesta, i zašto je Aleksandar Vučić ponovo preskočio Čačak.


Nešto drugo je mnogo spornije. U pitanju je Vaša izjava da bi Dveri uvele preki sud i vešale po banderama kada bi došli na vlast u Čačku. 


Ja sam, kao i Vi, odrastao u ovome gradu iako smo obojica deca sa sela čime se s pravom ponosimo. Sigurno poznajete moju porodicu, znate mnogo mojih školskih drugova iz OŠ „Filip Filipovićˮ i čačanske gimnazije, prijatelji ste sa mnogo ljudi iz kulturnog, privrednog i javnog života u kome učestvujem više od dve decenije od kada sam sa Milicom Prokić i drugim prijateljima gimnazijalcima sa 17 godina napravio Omladinsku kulturnu organizaciju (OKO) Gimnazije još 1994. godine.


Da li ste ikada čuli, da li možete da navedete jedan jedini dokaz da sam se za ovih svojih 40 godina nekada i negde ponašao bahato, siledžijski i nasilno, ili da sam učestvovao u bilo čemu što bi na to podsećalo? Kako možete da ozbiljne porodične ljude optužujete da bismo vešali po banderama u slučaju da dođemo na vlast u našem gradu, samo zato što smo Vaši politički neistomišljenici?


Posebno je neukusno i nemoralno da me dovodite u bilo kakvu vezu sa Velimirom Ilićem. Vaš SNS je godinama bio u koaliciji sa Novom Srbijom i na republičkom i na lokalnom nivou - Dveri nikada. Velimir Ilić je bio Vučićev, a ne moj ministar u Vladi – što ga se sada odričete kada je počeo kritički da govori o Vašoj vlasti?


Dok su se Dveri u skupštini grada Čačka četiri godine borile protiv braće Ilića i 20 godina njihove pogubne vlasti našim gradom – Vi ste ćutali! Gde ste bili kad smo se mi borili protiv braće Ilića? Dok je moj otac doživljavao najstrašnije klevete i uvrede, a ja završio na sudu sa obojicom braće Ilića – Vi ste živeli udobno i došli na vlast skrivajući se iza imena Aleksandra Vučića. Ja nemam tatu u Beogradu. Ja sam svoj čovek i mislim svojom glavom.


Kako ste krenuli Čačak ide putem da njime vladaju kupljene diplome kojima ste se okružili. To nije ono za šta smo se svi borili kada smo rušili braću Iliće sa vlasti. Vi ste nastavili istim putem, sa istim ljudima, a sa poslednjom sednicom skupštine grada otišli ste još i korak dalje – u otvorenu diktaturu i zabranu opozicionog slobodnog govora. Priznaćete da čak ni Velimir Ilić nije išao dotle. Mora se konstatovati da ste ga prevazišli. Kako Vam to zvuči da je Velimir Ilić bio veći demokrata od Vas? Samo to bi trebalo da bude dovoljno da se zapitate kuda ste krenuli kada ste rešili da - bez obzira na istinu i pravdu - verno služite interesima SNS, jedne kriminalne političke organizacije.


Milun Todorović koji ima poštovanje u ovom gradu ovo nikada ne bi uradio! Možda se Milun Todorović promenio! Možda je ucenjen! Neki drugi Milun Todorović, koji se prodao SNS-u, izgubiće poštovanje koje je do sada imao ako nastavi ovim putem.


 


Nastaviće se...


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.