Autorski tekstovi

Boško Obradović: Otvoreno pismo Milunu Todoroviću (2. deo)

Boško Obradović: Otvoreno pismo Milunu Todoroviću (2. deo)

Ne možete biti deo SNS a ne uprljati ruke – to je osnovno pravilo rada političke mafije.

Uprkos klevetničkoj propagandi nemate nijedan dokaz da je iko iz Dveri ikada učestvovao u bilo kakvom nasilju i siledžijstvu. Tačno je, međutim, da imamo jednu drugu nezgodnu karakternu osobinu. Ne trpimo laž i nepravdu. Uvek smo bili spremni da se tome suprotstavimo. To me je i lično mnogo koštalo u životu, ali od toga ne odustajem dokle god imam snage. Ne dozvoljavam da nas lažu, foliraju, kradu i ponižavaju oni koji su na vlasti, a po svome znanju i moralu nikada ne bi smeli da budu na tom mestu.

Možda mi sve ovo ne treba u životu, možda vodim neke donkihotovske unapred izgubljene bitke sa vetrenjačama, možda će Vaša propaganda protiv mene pobediti, ali se neću predati pred Vašim skupštinskim nasiljem, lažima i podvalama, kako na republičkom tako ni na lokalnom nivou. Zato što Vas se ne plašim i zato što imam podršku naroda koji želi da neko u njegovo ime ustane protiv ove lopovske i nakaradne vlasti.

Nismo, dakle, mi iz Dveri pokrenuli skupštinsko nasilje, već odgovorili na njega. Vi ste u skupštini grada Čačka ukinuli raspravu o izboru direktora javnih ustanova i o novom poslovniku. Hteli ste da Čačani ne čuju da birate dva megatrendovca sa prosekom 7 za direktore. Hteli ste da nam ukinete mogućnost da obrazložimo predloge za dopunske tačke dnevnog reda i otvorimo aktuelna gradska pitanja koja Vi ne želite da stavite na dnevni red, poput formiranja skupštinskog anketnog odbora za ispitivanje finansijskih malverzacija u vezi sa FK „Boracˮ i izgradnjom gradskog stadiona. Zamislite na trenutak sebe u opoziciji: da li biste ćutali dok Vam vlast oduzima sva prava? Ili Vi sebe ne možete da zamislite u opoziciji, već jedino u vlasti i bliskog vlastima?

Ja sam svestan da smetam Vašem šefu Aleksandru Vučiću, jer govorim istinu, ne može da me kupi i uceni, i ne bojim ga se. Veoma neugodno i neprijatno ga svojim postojanjem, radom i govorom podsećam na ono za šta se on nekada zalagao i što je bio pre nego što je sve izdao i prodao se.

Postoji jedan „maliˮ problem za Vučića i SNS: niste uspeli da u mojoj biografiji pronađete ništa kompromitujuće, inače bi to bilo na svim naslovnim stranama. Zato me sve vreme samo vređate najnižim uvredama i klevetama bez ikakvog pokrića: da sam kafanski pevač sa Ibarske magistrale, da bijem žene, da sam ustaša, da sam agent CIA-e i NATO plaćenik, da kao profesor srpskog jezika i književnosti ne znam pravilno da govorim, bavite se mojom porodicom i privatnošću, i tako dalje. Ja se Vama suprotstavljam političkim govorom i kritikom vlasti, a Vi meni odgovarate uličarskim podmetanjima i vređanjima, jer nemate argumente kojima biste mi se suprotstavili. Nemate rezultate na čelu republičke i lokalne vlasti.

Zamislite, recimo, da smo mi iz Dveri angažovali nekoga sa strane da ceo grad ispiše grafitima: „Milun tajkunˮ, „Ostoja lopovˮ ili „Marko slinaˮ. Vi ste pozvali stranačke batinaše sa strane da ceo grad ispišu grafitima „Dveri ustašeˮ. Mi to ne radimo, mi se takvim metodama ne služimo. Mi se sa Vama politički ne slažemo i javno nastupamo za skupštinskom govornicom, a Vi želite to da sprečite jer Vam smeta drugačije mišljenje, jer Vam nije dovoljno što imate većinu da možete da radite šta hoćete, već ste došli na ideju da ukinete glas opozicije i da građani ne mogu da čuju kritiku jedne loše vlasti. To prosto nije moguće i to Vam nećemo dozvoliti.

Ja sam svestan da će posle jedne ovakve besomučne kampanje protiv mene i Dveri jedan deo našeg naroda koji čita „Informerˮ i gleda TV PINK poverovati u sve Vaše laži i podmetanja. Ali, sve te klevete i vređanja su samo dokaz da nemate ništa protiv mene, da sam u tom smislu čist, jer nikada nisam bio na vlasti, nisam korumpiran i ne možete da me kontrolišete. To je ono što Vas plaši. Vas ne mogu da pobede oni koji su već bili na vlasti, krali i isto se ponašali kao Vi danas.

Vas mogu da politički pobede samo ljudi koji nisu kompromitovani i koji Vas se ne plaše. Zato sam Vam toliki trn u oku. Inače se ne biste ni osvrtali na nekoga ko je nebitan i ko ima samo 2, 3% na predsedničkim izborima. Jer Vi odlično znate da tih 2,3% brzo, kao što je to bio slučaj u Čačku prošle godine, mogu da narastu na 23%, ali pod uslovom da postoje slobodni mediji i slobodni parlament, kao što je bio slučaj u Čačku donedavno. Zato je Vaš prioritet: ugušiti čačanske medije i ukinuti slobodu govora u čačanskoj skupštini grada.

Ovo moram da Vam kažem: smešno je da je Milun Todorović spao na to da drži za ruku Igora Trifunovića i bodri ga da izdrži dok on plače na konferenciji za medije sa lažnim flasterom na čelu, koji su već na društvenim mrežama uporedili sa legendarnim Šojićevim zavojem na glavi. Ceo grad Vam se smeje zbog toga! Ceo Čačak je video kakvi ste prevaranti kada je Trifunović skinuo flaster i kada se pokazalo da ispod flastera nema ništa! To i jeste taj nivo glume i politike koji ste naučili od Vučića.

Posebno je veoma neodgovorno da izjavite da sa narodom proživljavate sve njegove probleme i teške trenutke jer za godinu dana na svom radnom mestu niste primili nijednog građanina Čačka. Vi bežite od naroda, Vi bežite sa skupštinskih sednica, Vi bežite od odgovoranja na pitanja odbornika...

Ja još uvek verujem da sve ovo nije iz Vaše glave. Mislim da ste ucenjeni. Tako je to kada se uđe u političku mafiju. Ne možete Vi da stojite sa strane i budete pristojan i kulturan čovek – Vi imate obavezu da se spustite na nivo stranačkih botova Nebojše iz Beograda, Aleksandra Martinovića i Marka Parezanovića i postanete deo partijskih jurišnih odreda za obračun sa političkim protivnicima. Tako SNS funkcioniše. Ne možete biti deo SNS, a ne uprljati ruke. To je osnovno pravilo rada političke mafije.

 Vi takođe odlično znate čime se bave Vučićev brat i Vučićevi kumovi, ali ste pristali da igrate u istom timu. Mogao sam to da razumem kao brigu za Čačak i želju da se nešto konačno promeni u našem gradu. Ali, posle svega izgleda da ste se samo Vi promenili i postali deo jedne kriminalne i korumpirane vlasti. Nemojte pokušavati da tajkunizujete Čačak i da vladate kupljenim diplomama. To neće proći.

Niste uvredili i pokušali da ponizite samo mene i druge odbornike i članove Dveri u Čačku, već i svakog trećeg Čačanina u gradu i 25% onih koji su izašli na lokalne izbore prošle godine i glasali za nas. Vladate sa prostom većinom od jedva polovine odbornika, uz pomoć SPS, PUPS i DSS koji su svi zajedno jedva prešli cenzus u našem gradu. Ko je u Čačku glasao za takvu vlast? Niko. Ko je glasao za smenu Ilića da bi sve ostalo isto? Niko.

Imam za kraj više nego poštenu ponudu za Vas: ako ste sigurni da ste dobro radili ovih godinu dana i da su Dveri izgubile mnoge glasove u Čačku – zašto ne bismo išli na vanredne gradske izbore i utvrdili šta građani Čačka zaista misle o tome? Eto idealne prilike da se oslobodite Dveri iz skupštine grada ako ste zaista sigurni u to što tvrdite. Ili, možda niste toliko sigurni i ne smete na vanrednu izbornu proveru kod građana Čačka?

Budite uvereni da je ovo krajnje prijateljsko pismo u smislu dobrobiti našeg grada. Sukob između nas Čačana odgovara jedino Aleksandru Vučiću i beogradskim dahijama iz SNS. Dovođenje stranačkih batinaša sa strane i mešanje u naša unutrašnja lokalna politička pitanja nije u čačanskom interesu.

Oni žele da se zabavimo o svome jadu i ne primetimo kako su nas oni iz Beograda ponizili, opljačkali i doveli dotle da ratujemo između sebe zbog drugih koji ništa nisu uradili za ovaj grad. Ovo nikada neće biti Vučićev grad. Ne treba da bude ni Todorovićev ni Obradovićev, već slobodan grad gde se slobodno misli i govori, vredno radi i privređuje, gde naša deca zajedno odrastaju i ostaju da žive, gde se poštujemo međusobno i ne dozvoljavamo da nas deli bilo šta što je van interesa ovoga grada i njegovih građana. Uveren sam da bi Milun Todorović pre članstva u SNS razumeo o čemu mu pričam. Danas više nisam siguran u to. Danas je potrebno da se Milun Todorović vrati na poruku našeg zemljaka Bore Čorbe: „Neću da budem član mafijeˮ.


Boško Obradović, narodni poslanik


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.