Autorski tekstovi

Boško Obradović: Ovo je početak Vučićevog pada sa vlasti

Boško Obradović: Ovo je početak Vučićevog pada sa vlasti

Lično se radujem Vučićevoj kandidaturi jer je time ogolio totalitarnu crtu političkog sistema u Srbiji i svim građanima pokazao da mu je jedino stalo da po svaku cenu preuzmu svu vlast bez izuzetka. Sada je trenutak da ga u tome zaustavimo. Ovo je početak njegovog pada sa vlasti.

Aleksandar Vučić je ponovo prekršio svoju reč, jer je u više navrata javno rekao da se nikada neće kandidovati za predsednika Srbije. Aleksandar Vučić i SNS ne znaju šta hoće jer su Vučića pre nekoliko meseci izabrali za predsednika Vlade, a sada ga kandiduju za predsednika države. Očito je da SNS izuzev Vučića nema niti jednu drugu političku ličnost koju može da kandiduje za predsednika države. To je veliki poraz vladajuće stranke.

Ovo je drugo Vučićevo oceubistvo, jer se posle Šešelja odrekao i Tomislava Nikolića koji ga je doveo na vlast. Ovo je takođe dokaz višegodišnjih tvrdnji Dveri da je Tomislav Nikolić bio loš predsednik, jer da je bio dobar predsednik zašto ga SNS nije ponovo kandidovala za drugi mandat? 


 


I, ono što je najveći problem sa ovom Vučićevom predsedničkom kandidaturom, ovo je pokušaj povratka na pogubni politički model Borisa Tadića, koji je na mesto predsednika Vlade postavio političku ikebanu u liku Mirka Cvetkovića dok je sva vlast bila u Predsedništvu. I Vučić ima istu ideju da sva vlast bude koncentrisana u rukama jednog čoveka, a da Skupština i Vlada budu njegovi puki izvršioci. To nije dobro za političku stabilnost Srbije. Dobra vest je da za nekoliko meseci porazom na predsedničkim izborima Vučić može da padne sa vlasti i da će konačno morati da izađe na direktan TV duel sa protivkandidatima.

Lično se radujem Vučićevoj kandidaturi jer je time ogolio totalitarnu crtu političkog sistema u Srbiji i svim građanima pokazao da mu je jedino stalo da po svaku cenu preuzmu svu vlast bez izuzetka. Sada je trenutak da ga u tome zaustavimo. Ovo je početak njegovog pada sa vlasti.


Boško Obradović
predsednik Srpski pokret DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.