Autorski tekstovi

Boško Obradović: Ponižavanje naroda se nastavlja

Boško Obradović: Ponižavanje naroda se nastavlja

Vučić je već više od 5 meseci samo predsednik SNS i premijer u ostavci i vodi tehničku Vladu. Vreme je da ili formira Vladu ili javno saopšti da to nije u mogućnosti, pa da se to prepusti nekom drugom ili ide na nove izbore.

Kakve veze ima Srbija sa izborom novog britanskog premijera? Da li je normalno da neko dobije 50% na izborima, a onda ne može da formira Vladu dva i po meseca? Da li je moguće da mandatar ima vremena da prima 5.000 građana, a još uvek nije napisao ekspoze i ne zna ko su mu novi ministri. Postavlja se pitanje da li je SNS uopšte imala bilo kakav program sa kojim je izašla na izbore, jer mandatar za sastav nove Vlade tek sad piše program Vlade.

SNS - uostalom – nije ni učestvovala na izborima, jer se izborna liste ove stranke od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog nivoa zvala Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje. Kako neko ko je samo mandatar za sastav nove Vlade može da potpisuje međunarodne sporazume, sklapa istorijska pomirenja i predstavlja zemlju u svetu? Ovo što Vučić radi je ponižavanje naroda i države i predstavlja jednu vrstu mekog državnog udara.

Mandatar je preuzeo svu vlast, a da nije izabran u Narodnoj skupštini. On čak više nije ni narodni poslanik, tj. podneo je ostavku na to mesto. Vučić je već više od 5 meseci samo predsednik SNS i premijer u ostavci i vodi tehničku Vladu. Vreme je da ili formira Vladu ili javno saopšti da to nije u mogućnosti, pa da se to prepusti nekom drugom ili ide na nove izbore.   


Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri   

jos-nije-formirana-vlada-republike-srbije-2016-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.