Autorski tekstovi

Boško Obradović: Pozdravljamo odluku premijera Vučića da izađe na TV duel

Boško Obradović: Pozdravljamo odluku premijera Vučića da izađe na TV duel

Srpski pokret Dveri pozdravlja odluku predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića da u toku izborne kampanje izađe na TV duel svim vodećim predstavnicima opozicije. Držimo ga za reč koju je dao glavnom uredniku lista Danas Zoranu Panoviću u sinoćnoj emisiji ĆIRILICA na TV HEPI.

Srpski pokret Dveri pozdravlja odluku predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića da u toku izborne kampanje izađe na TV duel svim vodećim predstavnicima opozicije. Držimo ga za reč koju je dao glavnom uredniku lista Danas Zoranu Panoviću u sinoćnoj emisiji ĆIRILICA na TV HEPI. Podsećamo premijera Vučića da je ostao dužan da odgovori na poziv naše patriotske koalicije DVERI-DSS da se organizuje zajednički okrugli sto svih izbornih učesnika, kako bismo se zajedno dogovorili o ravnopravnom medijskom tretmanu na svim medijima, a posebno na javnom medijskom servisu RTS i RTV.

U okviru ovog izbornog procesa ozbiljno nedostaju javne debate, predstavljanje svih izbornih učesnika na javnim medijskim servisima i, posebno, direktna sučeljavanja između vlasti i opozicije. Ne razumemo zašto vlast - ako je sigurna da je dobro radila i da ima rezultate - izbegava javne debate i direktne TV duele. A da je tačno da nije ravnomerna zastupljenost svih političkih opcija u medijima, prilažemo i sledeću tabelu, u kojoj se jasno vidi stanje:  

 tabela-zastupljenosti-u-medijima_resize

  U skladu sa novim obećanjem premijera Vučić očekujemo da se poveća broj debatnih emisija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom na kojima bi bile ravnopravno zastupljene sve izborne liste. Još jednom tražimo od SNS da se organizuje jedan zajednički okrugli sto na kome bi se sve to dogovorili i ne razumemo zašto odgovor ne možemo da dobijemo već punih 7 dana.  

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.