Autorski tekstovi

Boško Obradović: Pozdravljamo rad službi bezbednosti - očekujte da Vas smene

Boško Obradović: Pozdravljamo rad službi bezbednosti - očekujte da Vas smene

Predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, izjavio je danas na konferenciji za medije održanoj u holu Narodne Skupštine, da je ova Vlada nastavila sa urušavanjem države, u okviru bezbednosti, novih zaduženja i priznavanja nezavisnog Kosova.

Predsednik Dveri, Boško Obradović, rekao je na konferenciji za medije, da ako je zaista istina da je uhapšen jedan zapadni špijun u redovima državnih organa, onda je to velika vest za Srbiju i da je to prvi put posle mnogo godina da je otkriven špijunski rad protiv interesa naše države, iako strane obaveštajne službe neprestano vršljaju. Rekao je da je siguran da su naše službe bezbednosti bile sposobne da to urade i ranije, ali da im to neko sa političkog nivoa nije dozvoljavao.

„Postavlja se pitanje, ako je tačno da su špijuni uhvaćeni - zašto se ne otkrivaju njihova imena, tj. ko je i kome odavao državne tajne? Postoji jedno moguće objašnjenje zašto se ćuti: da bi se zaštitila strana obaveštajna služba koja nas je špijunirala. Drugo moguće objašnjenje je podjednako opasno: ako je ovo samo još jedan u nizu rijaliti šoua Aleksandra Vučića koji služi za zamajavanje građana i skretanje pažnje sa drugih tema koje život znače.   0-kzn-dveri-2016-10-26-sluzbe-bezbenosti   I kao najvažnije, nije mi poznato da je u nekoj drugoj državi na svetu predsednik Vlade i koordinator svih službi bezbednosti. To najbolje govori o poremećaju političkog sistema u Srbiji i to je još jedan od brojnih razloga zašto u Srbiji nešto hitno treba da se menja“ – istakao je predsednik Dveri. On je još dodao da nema nikakve razlike između vlasti Borisa Tadića i Aleksandra Vučića i da se nakon Tadića nastavilo enormno zaduživanje Srbije, koje je čak i duplirano u odnosu na Tadićevo vreme.

Danas se čak raspravlja o pet novih zajmova, a najdrastičniji je zajam od Fonda iz UAE. Ne znamo gde će novac biti uložen, a da je uložen u razvoj domaće privrede i poljoprivrede, što je naša nasušna potreba, imali bi našu podršku, ovako, ti zajmovi se koriste za spas i podršku budžeta ove Vlade, što ne možemo prihvatiti. Dakle, priča o suficitu je bila jedna velika laž, postoje samo novi zajmovi za spas budžeta. I zato je Aleksandar Vučić skoro rekao ministrima da nemaju pojma, jer su otkrili ovu veliku laž – istakao je Boško Obradović.   1-kzn-dveri-2016-10-26-sluzbe-bezbenosti   „I treća tema, koja se u potpunosti uklapa u projekat urušavanja države jeste još jedan nastavak puta Borisa Tadića, a to je da ćemo na žalost, danas u narodnoj Skupštini raspravljati o priznanju nezavisnog Kosova. Potvrđivanjem sporazuma o formiranju Fonda za zapadni Balkan, vladajuća većina, na čelu sa Srpskom naprednom strankom i SPS-om, praktično će zvanično priznati nezavisno Kosovo. Međutim, to nije kraj, ovim vlada Republike Srbije saučestvuje u stvaranju velike Albanije i sedište ovog Fonda smešta u Tiranu.

Uostalom, tome služi put Niš-Priština, koji nije ništa drugo nego put velike Albanije, NATO koridor koji služi za spajanje Jadranskog i Crnog mora i put za trgovinu migrantima, robljem i drogom. Zaista bi taj put posle Bore i Ramiza trebao da se nazove put Aleksandra i Edija – zaključio je predsednik Dveri na konferenciji za medije. Na kraju konferencije je istakao, da je sve ovo dokaz, da je ovaj režim izgubio svaku orijentaciju i svaki smisao i da ne zna više šta će pod pritiscima EU. Ova Vlada ima obavezu da sačuva Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije i osnuje budžetski Fond za Srbe u dijaspori i regionu, a ne da podržava stvaranje nezavisnog Kosova i velike Albanije – zaključio je Boško Obradović.  

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović    

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.