Autorski tekstovi

Boško Obradović: Predsednik Srbije je promenio veru i postao protestant

Boško Obradović: Predsednik Srbije je promenio veru i postao protestant

Ima li goreg podilaženja strancima, bednijeg ulizivanja protestantskoj etici i ružnijeg gaženja svoga naroda od autorskog teksta predsednika Vučića o „Ikeiˮ?

Toliko veliku političku promenu svih svojih uverenja, ideologije i programa kakvu je izvršio Aleksandar Vučić ne pamti novija politička istorija Srbije. Izgleda da je sa ovim osnovnim političkim sistemom vrednosti Vučić promenio i veru i postao protestant. Očito je da se u tome krije tajna njegove opčinjenosti Zapadom i zapadnim pogledom na svet. U Aleksandru Vučiću Angela Merkel je dobila željenog protestantizovanog srpskog lidera koji će povesti svoj narod u promenu svesti prema uzorima i diktatima sa Zapada.

Nakon svog političkog i verskog konvertitstva Vučić u svojim svakodnevnim konferencijama za medije, govorima i autorskim tekstovima neumorno propoveda katihizis svoje nove protestantske vere i citira samo strane mislioce poput Maksa Vebera. Od juče je među autoritete sa Zapada sa kojima je fasciniran uvrstio i osnivača švedske privatne kompanije „Ikeaˮ Ingvara Kamprada, u mladosti pripadnika švedske nacističke partije?!? Ovo inače nije loše podsećanje sa koje strane Evrope je došao nacizam kao jedna od najvećih zločinačkih ideologija 20. veka. To svakako nije bila Srbija i jugoistočna Evropa, već Vučićev protestantski zapad Evrope.

Prosto je neverovatno da nikada u govorima predsednika Srbije ne možete čuti citate srpskih naučnika, svetitelja, vojskovođa, državnika ili književnika - kao da Srbi nisu imali nijednog ozbiljnog mislioca, a sva pamet ovoga sveta nastala je na Zapadu. Kao da Srbi nikada nisu imali uspešne ljude koji su krenuli iz malih mesta, a postali svetski poznati nego je potrebno da se koriste primeri iz Švedske? Kao da ne postoje Tesla, Pupin, Milanković, Nikolaj Velimirović, Crnjanski, Mišić...? Kao da Srbi nisu imali uspešne privrednike, porodične firme i zadužbinare pre komunizma? Kao da Srbi nemaju svoju veru i vrhunsku pravoslavnu etiku?

A ustvari ceo autorski tekst zbog one rečenice da vreme ne treba trošiti „na besmislene tvitove i komentarisanje komentara i tuđih odlukaˮ. Jer to može samo predsednik i niko drugi, jer je opozicija i sloboda misli i govora nepotrebna u Srbiji. 

Građani Srbije se sve više stide predsednika koji više voli tuđe nego svoje i koji nas na taj način neprestano vređa i ponižava. Posebno je uvredljivo kada o svom narodu stalno govori loše kao o neradničkom i lenjom, a o protestantskom Zapadu samo pozitivno i dobro. Razumemo da mora da brani novu veru u koju je prešao, ali što je mnogo mnogo je, i što je bljutavo i odvratno – bljutavo je i odvratno.  

Kako je krenulo, sledeći predsednikov autorski tekst biće posvećen NATO paktu kao savremenoj Majci Terezi koja nas je bombardovala zato što nas voli i od koje se može mnogo naučiti o ljubavi i sreći. A što se tiče predsednikove velike misli da „izazov treba da postane najvažnija srpska reč u budućnostiˮ – što, g. predsedniče, konačno ne prihvatite izazov jednog TV duela sa nekim iz opozicije kad ste tako spremni na izazove?

Autor je narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.