Autorski tekstovi

Boško Obradović: SNS više nije jedina adresa za ruske partnere

Boško Obradović: SNS više nije jedina adresa za ruske partnere

Nama je na prvom mestu interes srpskog naroda i države, a najbolji način za ostvarenje srpskog nacionalnog i državnog interesa je u strateškoj saradnji sa Rusijom.

Kada Dverima funkcioneri Ruske Dume i ugledne  ruske  diplomate  čestitaju na ulasku u Narodnu Skupštinu, onda to sigurno nije protokolarna čestitka, kako SNS kaže, već priznavanje i uvažavanje politike koju Dveri predstavljaju. Dakle, jasno je da predstavnici SNS-a imaju problem sa tim što više nisu jedina adresa sa kojom razgovaraju ruski partneri u Srbiji, naprotiv. SNS veoma dobro zna, da će Srbiju i dalje čekati ucene od strane EU. Moraćemo zbog tog puta da idemo u NATO, da uvodimo sankcije Rusiji, i da ukinemo po nas povoljne, spoljno- trgovinske ugovore, koje imamo sa Ruskom Federacijom, jer će partneri iz EU prosto to tražiti, i traže.

Predlažem Skupštinskim odborima i budućoj Vladi Republike Srbije, da se više pozabavi tom temom, kako ćemo uopšte očuvati naše odnose sa Ruskom Federacijom na ovom pogubnom putu Srbije u EU po svaku cenu i da ne brinu o spoljnopolitičkim aktivnostima Dveri i najvišim funkcionerima Ruske Dume, koji su u nekoliko navrata primali najviše delegacije Pokreta Dveri u Moskvi i time pokazali da u nama vide ozbiljnog partnera  Ruske Federacije na prostoru Srbije.  

obradovic-i-cepurin-dan-rusije-2016

Obradović i Čepurin (foto: Tanjug)

Međutim, ima nešto i što nas raduje. Srpska napredna stranka pravi izvestan zaokret u pravcu evroskepticizma i posle mnogo godina dolazi na pozicije Dveri i shvata da EU nije baš tako put bez alternative. Ovo moramo da pozdravimo i to je odličan potez ako SNS krene u tom pravcu.

Druga stvar je, mi nismo rusofili već srbofili. Nama je na prvom mestu interes srpskog naroda i države, a to što mi smatramo da je najbolji način za ostvarenje srpskog nacionalnog i državnog interesa u strateškoj saradnji sa Rusijom u političkom, ekonomskom, naučnom i vojno bezbednosnom smislu, to je naš legitiman stav. Drago nam je što SNS shvata značaj naše političke formule, manje EU više Rusije i to je nešto što treba da bude spoljno politička orijentacija naše države u nastupajućem periodu, a Dveri će pre svega uvek biti na strani građana Srbije i države Srbije.  

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

bosko-cepurin-postoji-alternativa-za-sns-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.