Autorski tekstovi

Boško Obradović: Svim prosvetnim radnicima dati Božićnu nagradu

Boško Obradović: Svim prosvetnim radnicima dati Božićnu nagradu

„Svi smo ove godine slušali o najboljem budžetu svih vremena i o navodnom suficitu i fiskalnoj konsolidaciji budžeta RS, a onda smo dočekali u decembru sledeću informaciju, koju želim da podelim sa vama i da pokažem javno dokument koji to i dokazuje“ – rekao je Boško Obradović. Predsednik Dveri medijima je pročitao tekst dokumenta, koji je ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja uputilo svim dekanima Univerziteta u Novom Sadu u kojem se svi radnici Univerziteta obaveštavaju da neće primiti platu za mesec novembar, jer ministarstvo ne raspolaže u ovom trenutku u svom budžetu sa dovoljno raspoloživih sredstava na poziciji zarade zaposlenih za mesec novembar 2016.

Usled čega fakulteti Univerziteta u Novom sadu neće dobiti sredstva za ovu namenu dinamikom koja je uobičajena. Nedostajuća sredstva u ministarstvu prosvete, treba da budu obezbeđena iz tekuće budžetske rezerve iz budžeta RS, nakon čega će biti transferisana indirektnim korisnicima, navodi se dalje u tekstu dokumenta.  

 

 „Dakle, ovo je dokaz da je budžet i za 2016. daleko od najboljeg budžeta u srpskoj istoriji, da nikakvog tu suficita nema, nego na protiv kasne plate zaposlenima na Univerzitetu u Novom Sadu, a prema informacijama sa  kojima raspolažemo i drugim fakultetima u Republici Srbiji“ – dodao je Boško Obradović. On je još rekao da ništa nije bolja situacija zaposlenih na Studiju B, jer ni oni nisu primili plate, i to čak od septembra meseca.

 „U Vučićevom marketingu postoji suficit, a u realnom životu građana Srbije, postoji kašnjenje plate ili plate uopšte nema. Dakle, sve o čemu ova Vlada govori je najobičniji politički marketing. Nema pravih ušteda. Štedi se na smanjenju plata i penzija, štedi se tako što se povećavaju porezi, takse i akcize. Otima se od građana Srbije, a Vlada povećava troškove na poziciji Vlade RS , za čak milijardu i šest stotina miliona dinara, koje je usmereno za novu Vladinu kancelariju“ – zaključio je predsednik Dveri.

Boško Obradović je na kraju rekao da će Srpski pokret Dveri, danas, u Narodnoj skupštini, kroz amandmane, tražiti da se svim prosvetim radnicima u Srbiji dodeli Božićna nagrada, da im se ova Vlada makar malo revanšira za sve ono što im je opljačkala u prethodnim godinama, jer prosvetni radnici imaju 15% manju platu od prosečne plate u Srbiji.   

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

   

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.