Autorski tekstovi

Boško Obradović: Vlada ne sme da dođe u Skupštinu Srbije

Boško Obradović: Vlada ne sme da dođe u Skupštinu Srbije

Predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, izjavio je juče u Narodnoj skupštini, da Aleksandar Vučić predstavlja veliku opasnost za Srbiju, zbog svog evrofanatičnog puta, koji Srbiju vodi u propast.

„SNS predstavlja vrhunac evrofanatizma u Srbiji i vrhunac politike DOS-a, koja je zagovarala ulazak Srbije u EU po svaku cenu. Zato se može reći, da je SNS danas, najevrofanatičnija politička stranka u Srbiji. Međutim, toj tragediji nije kraj. SNS je i poslednji evrofanatik u Evropi, jer u Evropi jačaju evroskeptične političke opcije, koje pobeđuju na izborima, dok SNS uporno zadržava evrofanatični kurs.  

02-bosko-obradovic-kzn-dveri-2016-11-23-post   

To je velika opasnost za Srbiju. Nekada smo bili i poslednji Jugosloveni, kad se raspadala Jugoslavija, pa smo bili poslednji komunisti, kada se raspadala Komunistička partija,  pa nećemo valjda i sada biti poslednje evrounijate i evrofanatici, kada se raspada Evropska unija“ – rekao je Boško Obradović. Obradović je još dodao da je evrofanatizam veoma opasan, jer SNS poslednjih dana, kompletno zakonodavstvo prilagođava zakonima EU i da smo svedoci da se u Narodnoj skupštini svakodnevno usvajaju zakoni koji su nam nametnuti iz Brisela.   

04-bosko-obradovic-kzn-dveri-2016-11-23-post  

Rekao je da je vrhunac nepoštovanja svih građana Srbije od strane Srpske napredne stranke, upravo nedolazak predstavnika Vlade u Narodnu skupštinu, kako Poslovnik Narodne skupštine i nalaže, svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, kako bi narodni poslanici imali prilike da premijeru i ministrima postavljaju pitanja. „Sećamo se svi prošlog meseca, kada ni jedna od četiri najveće opozicione poslaničke grupe nije dobila priliku da postavi pitanje Vladi. Sutra, u četvrtak, čak i ako se pojave, učiniće isto, neće dozvoliti da opozicija postavlja pitanja.  

01-bosko-obradovic-kzn-dveri-2016-11-23-post  

Mi ćemo danas postaviti samo dva pitanja, pa će javnost iz njih moći da zaključi zašto Vlada ne želi da odgovara na pitanja Dveri“ – istakao je Obradović:

  1. Da li je veliki prijatelj Aleksandra Vučića, Rudolf Đulijani, koji je 2012. učestvovao u kampanji Aleksandra Vučića, za gradske izbore u Beogradu, izrekao ono što ovih dana tvrde u američkim medijima, a to je da je Srbima poručio : „Trebalo je da vas bombarduju“? Veliki Vučićevi prijatelji poput Tonija Blera i Bila Klintona, mislili su i misle isto, kao i Đulijani.
  2. Drugo pitanje vezano je za zaustavljanje korupcije u srcu sistema, a to su sudovi u Srbiji, a Dveri su dokazale spregu banaka i sudova, tj. kako banke korumpiraju sudove, dajući specijalne kredite sudijama. Država se nije oglasila po ovom pitanju, kao što se nije oglasila ni SNS o navodnom povlačenju 650 članskih karata stranke, koje su sudije navodno vratile, jer su izabrane na sudijska mesta. Dakle, po ovome, Srpska napredna stranka ima 650 sudija, koje kao stranački kadar donose odluke.
Boško Obradović je zaključio da su ovo pitanja, zbog kojih predstavnici Vlade neće doći na zasedanje Skupštine, a ako dođu, probaće na sve načine da izbegnu da im se ova pitanja postave.  

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

 

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.