Autorski tekstovi

Boško Obradović: Vučić i Nikolić da se opredele da li su na strani Republike Srpske ili stranaca

Boško Obradović: Vučić i Nikolić da se opredele da li su na strani Republike Srpske ili stranaca

Pozivam Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića da javno podrže odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu, a ne da se stavljaju na stranu stranaca koji ih nagovaraju da se distanciraju od referenduma u RS i sve učine kako bi referendum bio onemogućen. Pravi cilj ove borbe protiv Referenduma je ukidanje Republike Srpske u budućnosti.

Srpski pokret Dveri pruža punu podršku održavanju referenduma u Republici Srpskoj 25. septembra. Obeležavanje Dana i Krsne Slave Republike Srpske predstavlja jedan od najznačajnijih simbola Republike Srpske i ne sme se dozvoliti da bilo ko dovodi u pitanje njihovo proslavljanje. Direktno narodno izjašnjavanje po određenoj temi je najdemokratskiji oblik izražavanja narodne volje, kao što je to nedavno bio slučaj u Velikoj Britaniji ili nizu referenduma u drugim evropskim državama poput Švajcarske, Holandije, Mađarske...

Referendum je najbolji način da srpski narod u Bosni i Hercegovini samostalno odlučuje o sopstvenoj budućnosti. Odluka Ustavnog suda BiH, kojim je Dan RS proglašen neustavnim, apsolutno je neprihvativa i biće odbačena od strane srpskog naroda na referendumu. Zabranjivanje obeležavanja Dana Republike i Krsne Slave jedan od najvećih udara na nacionalni identitet srpskog naroda. Posle ukidanja grba, zastave i himne Republike Srpske, ukidanje Dana i Krsne Slave RS značilo bi da Republika Srpska nema pravo na postojanje i da treba da bude ukinuta i utopljena u veštačku i nametnutu BiH.

Srpski narod je već jednom preglasavan i ponižavan u Bosni i Hercegovini uoči građanskog rata 90-ih i ta praksa mora da se zaustavi. Posebno što zakazani referendum ničim ne ugrožava Bosnu i Hercegovinu, već isključivo traži poštovanje za Republiku Srpsku i njen Dan Republike.  

0-kzn-dveri-podrska-rs-2016-08-31-crop  

Republika Srpska je najveća istorijska pobeda srpskog naroda u poslednjih 100 godina. Svi Srbi sveta sa posebnom pažnjom i obavezom treba da pomognu u očuvanju Republike Srpske kao najmlađe srpske države na Balkanu. Srpski narod nikada u istoriji nije poklekao, ni u najvećim ratnim izazovima. Sve naše poraze uzrokovali su političari koji su poklekli zbog sopstvenih strahova i vlastodržačkih interesa. I sada kada ne mogu da ucene i utiču na rukovodstvo Republike Srpske, međunarodni faktori pokušaće da taj pritisak isposluju preko Beograda. Beograd je već duže vreme faktor popuštanja svim pritiscima koji dolaze iz inostranstva, pa se očekuje da i  ovoga puta vlast u Srbiji bude na strani stranaca, a ne svog naroda u RS.

Zato pozivam Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića da javno podrže odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu, a ne da se stavljaju na stranu stranaca koji ih nagovaraju da se distanciraju od referenduma u RS i sve učine kako bi referendum bio onemogućen. Pravi cilj ove borbe protiv Referenduma je ukidanje Republike Srpske u budućnosti. Takođe, pozivam srpske političare iz Republike Srpske da odbace „saveteˮ iz Beograda ako budu suočeni sa pritiskom ucenjenih beogradskih vlastodržaca. Odustajanje od referenduma značilo bi kapitulaciju pred ucenama iz inostranstva koje time ne bi prestale već bi se još više pojačale u pravcu uništenja Republike Srpske. Zato je referendum 25. septembra simbolički znak i dokaz slobode srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i pravo na demokratsko samoopredeljenje koje niko ne može da nam oduzme.

Poslanička grupa Dveri u Narodnoj skupštini smatra da je pitanje podrške referendumu pitanje podrške opstanku Republike Srpske i srpskog naroda zapadno od Drine i da zato nije dovoljno da se odnos prema ovom pitanju zadrži na nivou predstavničke i izvršne vlasti. Zato će PG Dveri inicirati vanrednu sednicu Narodne Skupštine na temu referenduma u Republici Srpskoj i zajedničku sednicu dve skupštine: Republike Srbije i Republike Srpske.  

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

 

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.