Autorski tekstovi

Boško Obradović: Vučić je jedini kadar SNS

Boško Obradović: Vučić je jedini kadar SNS

Srpska napredna stranka mora napokon da shvati da nije više opozicija, da ne može više da priča o bivšem režimu kao jedinoj temi kojom se bavi, jer su već pet godina na vlasti i za to vreme su morali da stvore svoju politiku i svoj kadar i da preuzmu odgovornost za vršenje vlasti. Veoma je važno da se na početku naglasi da je novi kadar Srpske napredne stranke, koji ona promoviše, ustvari stari kadar svih režima koji su iza nas. To pokazuje sastav narodnih poslanika, ministara i drugih državnih funkcionera iz redova SNS. Najčešće su u pitanju bivši JUL-ovci, demokrate, dinkićevci, DSS-ovci i LDP-ovci. Od kad su Dveri ušle u politiku govorimo da želimo nove ljude na čelu države, i zato smo podržali nove ljude na čelu Nove Varoši, a ne reciklirane partijske „stručnjake“, koje gledamo po ko zna koji put u ovih 25 godina.  

I da raščistimo jednom ko je zaista taj novi kadar koji preporučuje Aleksandar Vučić:

  • Siniša Mali, sada gradonačelnik Beograda, a nekada savetnik u Agenciji za privatizaciju za vreme vlasti DS. Da nije on novo lice na političkoj sceni Srbije?
  sinisa-mali-savamala

(foto: skrinšot jutub "Slučaj Siniše Malog)

  • Zorana Mihajlović, sada ministarka građevinarstva, a nekada savetnik Miroljuba Labusa i Mlađana Dinkića? Možda ona?
  mladjan-dinkic-zorana-mihajlovic-790x506

(foto: Srbija danas)

  • Goran Vesić, gradski menadžer Beograda i istaknuti učesnik 5. oktobra i raznih izbornih krađa. Da nije on genijalni novi kadar SNS-a?
  goran-vesic_0

(foto: Srbija danas)

  • Da li je Dragan Šormaz iz DSS taj novi kadar, kome je ovo već sedmi mandat u Skupštini Srbije?
  sormaz

(foto: Istinomer)

  • Ili je to Aleksandar Vulin, prvi saradnik Mire Marković iz vremena JUL-a?
  vulin-aleksandar

(foto: Tarzanija)

Jesu li to ti novi ljudi i nova energija i nova kadrovska rešenja koja nam nudi Vučić?   labus-i-dinkic

(foto: Alo.rs)

Vučić svojevremeno kao kritikuje Dinkića, a radi isto što i Dinkić. Dinkić je nekada sav novac i kasu držao kod sebe, da bi ga funkcioneri sa lokala molili za novac. On im je davao taj novac, kako bi vodili kampanju za njega na lokalu i naravno morali da se učlane u URS. To isto sada radi Vučić. Ili si naprednjak, ili te nema. Dakle, svi ti nekadašnji dinkićevci na lokalu, koje je SNS kritikovao za nenamensko trošenje budžetskih sredstava, lopovluk i korupciju, sada su lokalni lideri SNS-a. Nema razlike između Dinkićeve i Vučićeve politike. Dinkićev šef kabineta je sada šef kabineta Aleksandra Vučića. Šta nam to govori? Govori nam da su naprednjaci ustvari dinkićevci i da Vučić nema nove ljude i novu politiku. Što se tiče teme 5. oktobra i zagonetke šta se desilo 5. oktobra, koji SNS ponekad voli da kritikuje, najbolje je da o tome pitamo savetnika SNS-a, Vilijema Montgomerija, koji kao jedan od glavnih organizatora 5. oktobra sigurno zna sve detalje.  

william-montgomery

Vilijam Montgomeri (foto: westernjournalism.com)

Nijedan Vučićev kadar nije smeo pod svojim imenom da se kandiduje ni u jednoj opštini u Srbiji. Na primer, ja sam se u Čačku kandidovao pod imenom Dveri – Boško Obradović i osvojio 25% glasova, i to je moja realna snaga, a sve i jedan lokalni lider SNS se krio iza imena Aleksandra Vučića. Sve izborne liste SNS, i na republičkom i na pokrajinskom i na lokalnom nivou, nisu imale SNS u svom nazivu, niti su na lokalu sadržavale ime lokalnog lidera SNS, već su se sve zvale „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđujeˮ. Dakle, SNS nije ni učestvovala na izborima. Učestvovao je samo Vučić. Dakle, SNS nema svoje kadrove, Vučić je jedini kadar SNS-a. Srpska napredna stranka nema kadrove, ali zato ima prijatelje i savetnike širom sveta poput Tonija Blera, Bila i Hilari Klinton, osvedočene srbomrsce i ratne zločince. Zato im toliko smeta što umni i uspešni Srbi iz sveta, poput prof. dr Jasmine Vujić, prve žene dekana na Univerzitetu Berkli u San Francisku, podržava Dveri, a ne SNS.  

klinton-i-vucic

(foto: youtube skrinšot)

Srpska napredna stranka ne može da pobegne od istine da nema ni kadrove, ni politiku, ni rešenja za izlazak Srbije iz krize. Ima samo medijske predstave u kojima je glavni glumac Aleksandar Vučić, bez konkretnih rezultata. Tačnije, jedini rezultati postoje u sferi sprovođenja antiustavnih Briselskih sporazuma i predaji Kosova i Metohije, što je bio uslov Zapada za dolazak SNS na vlast u Srbiji koji oni revnosno ispunjavaju. I tu su zaista uspešniji čak i od Tadića i Demokratske stranke.  

Autor je predsednk Srpskog pokreta Dveri  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.