Autorski tekstovi

Boško Obradović: Vučić još ne odgovara na poziv za zajednički okrugli sto o medijima

Boško Obradović: Vučić još ne odgovara na poziv za zajednički okrugli sto o medijima

Predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, ponovo je pozvao premijera Vučića, da svojim  autoritetom podrži organizovanje okruglog stola o fer zastupljenosti svih političkih stranaka u medijima.

Ovih dana su se već pojavila istraživanja koja pokazuju da SNS zauzima apsolutnu većinu prostora u elektronskim i štampanim medijima. Prošlo je 7 dana, ali još uvek nema odgovora iz SNS na predlog Dveri da se organizuje zajednički okrugli sto svih izbornih učesnika. Tema bi bili pošteni i fer izbori, a na prvom mestu ravnopravni medijski tretman svih proglašenih izbornih listi. Organizacija jednog takvog okruglog stola od strane vlasti odagnala bi sumnje da su se oni opredelili za medijski mrak i sprečavanje javnih debata i sučeljavanja vlasti i opozicije.

Još jednom pozivam Aleksandra Vučića da svojim autoritetom podrži organizaciju jednog ovakvog okruglog stola i tako dokaže da su mu namere u ovom izbornom procesu časne. U suprotnom, jasno je za šta se opredeljuje SNS: za medijsku torturu i izborne neregularnosti, među kojima će prednjačiti forsiranje vlasti na svim medijima i totalno oduzimanje mogućnosti opoziciji da se njen glas čuje.    

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

Podeli vest:

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.