Autorski tekstovi

Boško Obradović: Vučić najviše voli kad je parlament raspušten i kad nema ko da ga kontroliše

Boško Obradović: Vučić najviše voli kad je parlament raspušten i kad nema ko da ga kontroliše

Ove godine je Aleksandar Vučić, kao predsednik Vlade u ostavci i tehničkom mandatu, vladao sam osam meseci, od januara do avgusta, bez kontrole Narodne skupštine koja je bila raspuštena. Možda mu se dopalo i to želi da ponovi i iduće godine čim se usvoji budžet za 2017. Ima pare za kampanju, a nema Skupštinu u koju mora da dođe i odgovara na poslanička pitanja. To je čisto rasipništvo, manipulacija vlašću i neodgovornost prema najozbiljnijem državničkom poslu! Narodna skupština je danas poslednje mesto u kome uopšte može da se čuje glas opozicije u Srbiji. Zato Narodnu skupštinu treba ukinuti i svu političku moć prebaciti u ruke jednoga čoveka. Ne vidim drugi razlog za vanredne parlamentarne izbore. To je vrlo opasno i po državu i po građane Srbije.  

bosko-u-pozadini-logo-dveri-1200px

Dveri su kao opozicija uvek spremne za izbore na svim nivoima.  Naše vreme tek dolazi, posebno u svetlu novih geopolitičkih promena u Evropi i svetu, čiji smo  vesnik u Srbiji.

  Podsećamo javnost da se Aleksandar Vučić dobro oseća jedino u svetu političkog marketinga i u predizbornoj kampanji. On ne ume da vlada. Kada ima problem u vođenju državnih poslova - on raspiše vanredne izbore. Sada ima i poseban motiv: da uguši glas opozicije raspuštanjem parlamenta i dobije još pola godine vladavine u ostavci i tehničkom mandatu. Dverima to odgovara: SNS će dobiti manje glasova jer ništa nisu uradili za 5 godina vlasti, a Dveri će dobiti više glasova jer su naši skupštinski nastupi opoziciono najozbiljniji.   Ne može se doveka vladati obećanjima da će nam biti bolje za dve godine. Dverima se pridružuje sve više ljudi u toj borbi da mi Srbi ne budemo ponovo poslednji evrofanatici u EU koja se raspada kao što smo bili poslednji Jugosloveni i komunisti kada se raspadala bivša SFRJ.   

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.