Autorski tekstovi

Boško Obradović: Vučić se uznemirio jer je dobio pravu opoziciju

Boško Obradović: Vučić se uznemirio jer je dobio pravu opoziciju

Mandatar je podjednako zastupio političke opcije koje su po ocenama samog Aleksandra Vučića zaslužne za uništavanje države 90-tih (jedan JUL-ovac, tri radikala i tri SPS-ovca), kao i one koje su odgovorne za urušavanje države posle 2000-te (dva DSS, jedan DS, jedan G17+, jedan večiti manjinski ministar i jedan član Zemunskog klana koji se računa kao deo DOS-a).

Kako izgleda demokratija i poštovanje Poslovnika o radu Narodne skupštine iz ugla SNS videli smo juče kada sam bio jedini predsednik poslaničke grupe kome je zabranjena replika na mandatarove odgovore na moje učešće u raspravi. Čega ste se uplašili? Zar je moguće da niste spremni da čujete drugačije mišljenje? Što ste se unervozili, g. Vučiću? Vi ste do sada govorili 600 minuta, a meni ste oduzeli pravo na repliku od 2 minuta?

Meni je drago da za 22 minuta Vašeg odgovora niste mogli da navedete ništa sporno iz 18 godina duge istorije Dveri. Vaša opaska da sam glasan i detinjast dok govorim podseća me na Aleksandra Vučića pre 10 godina, pa se pitam ko je pravi Vučić - onaj pre 10-20 godina ili današnji. Šta su Vaša prava uverenja? Kada pomenete ime prof. dr Jasmine Vujić treba da ustanete i da se poklonite. U pitanju je jedna od najumnijih Srpkinja sveta, prva žena dekan na Univerzitetu Berkli u Americi i jedna od lidera srpske dijaspore. Toni Bler Vam je dobar drug i savetnik Vlade, ali jedna istaknuta Srpkinja i dokazani patriota je problem, samo zato što podržava Dveri, a ne SNS. To što Vi u SNS nemate ni približno uspešnog naučnika ranga Jasmine Vujić – to je slika Vaše kadrovske strukture koja neprestano poseže za kadrovima LDP, SPS, G17 i DS.

Što se tiče sastava Vaše Vlade važno je da su osnovni stubovi tu: Nebojša iz Beograda koji se sa pravom stidi da napiše u biografiji da je magistrirao i doktorirao na Megatrendu, ali bi bio red da nam kaže ko je napisao njegov doktorski rad, Rasim Ljajić koji još nije bio samo Patrijarh SPC, Zorana Mihajlović koju ne smete da izbacite iz Vlade jer se plašite šta bi Vam rekao američki ambasador – o Zorani Mihajlović se raspitajte kod Vašeg partijskog vojnika Vladimira Đukanovića, Milana Krkobabića koji je zarad ličnih interesa izdao sve interese penzionera koje je stigao do sada.   

dveri-logo-beli-post  

Sa Vašom Vladom posebno može biti zadovoljna masonerija, Trilateralna komisija i njeno istureno odeljenje pod nazivom „Most između Istoka i Zapadaˮ (East-West Bridge), kojima pripadaju najmanje Zorana Mihajlović i Ana Brnabić. Da li je kriterijum za izbor članova Vaše Vlade pripadnost tajnim i polutajnim međunarodnim organizacijama koje svakako nisu osnovane da rade u srpskom nacionalnom i državnom interesu? Šta će, g. Vučiću, agenti tuđeg interesa u Vladi Republike Srbije?

Što se tiče borbe protiv kriminala i korupcije – Vi nas niste dobro razumeli. Mi podržavamo Vašu borbu – ali nje nema u praksi. Mišković je i Vas finansirao u vreme dok ste bili u SRS. I šta ćemo sad? I da rešimo konačno taj SPS. Da li je to Vaš verni i dobri koalicioni partner ili je to kriminalna družina koja koči reforme? Ja to više nisam siguran, jer Vaši najbliži saradnici poput Nebojše Stefanovića i Zorane Mihajlović stalno napadaju SPS, a Vi ih stalno gurate nazad u Vladu?

Nemojte, g. Vučiću, sad Vam kažem, da se desi da za 6-12 meseci – kada ova Vlada bude u ozbiljnoj krizi – tražite izgovor u SPS-u? Nemojte tada da SPS bude kriv za krah reformi i da tada otkrijete kriminalne afere u SPS-u, a Ivicu Dačića nazivate Amerika-Banana-Galenika po Vašim medijima? Hajdemo odmah načisto: Jel valja taj SPS ili ne valja? Nemojte da za 6 meseci otkrijete da ne valja, a sad ih predlažete u svoj Kabinet. Preuzmite Vi naprednjaci kompletnu odgovornost sa svojim koalicionim partnerima sa kojima ste pobedili na izborima. Nemojte slučajno da sam čuo da je za nešto kriv SPS. Vi ćete biti za sve krivi što bude loše u radu ove Vlade, kao što ćete biti zaslužni za sve što bude dobro urađeno. Poslanička grupa Dveri biće Vam ozbiljna opozicija.  

  Autor je predsednik PG Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije  

bosko-obradovic-dveri-velika-siva-veci-crveni-logo-03-600px  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.