Autorski tekstovi

Boško Obradović: Vučiću, gde su ti prijatelji sa Zapada kad nam otimaju bogatstvo na Kosovu?

Boško Obradović: Vučiću, gde su ti prijatelji sa Zapada kad nam otimaju bogatstvo na Kosovu?

Koga, dakle, lažu i foliraju vodeći funkcioneri vladajućeg režima? Sve vreme igraju kako Brisel i NATO sviraju, a sada bi da se kod naroda predstave kao branioci Kosova.

Najnovija politička kriza u odnosima sa Briselom isterala je na čistac dve veoma važne stvari:
  1. Evropska Unija je najobičniji ucenjivač koji nas neprestano stavlja pred nove i nove pritiske koje ako prihvatimo radimo direktno na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa;
  2. Sve što se sada od nas traži Dačić i Vučić već su prihvatili antiustavnim Briselskim sporazumom i sad samo traže način kako narodu da objasne da su se odrekli Kosova i Metohije zarad ulaska Srbije u EU.
Ovde je pre svega u pitanju ogromno prirodno i privredno bogatstvo Srbije koje se nalazi na KiM. Kako narodu objasniti da se zarad pogubnog puta u EU moramo odreći više stotina milijardi dolara koje posedujemo na KiM u rudnim, vodnim i drugim bogatstvima? Ovu političku predstavu već smo videli kada je Vulin svojevremeno glumio podnošenje ostavke zbog pritisaka iz Brisela. Sada je novi glumac Marko Đurić. Ideja ove predstave je – kao i prošli put – da dok zapravo predaju Kosovo i Metohiju glume kako brane interese Srbije na KiM kojih su se upravo odrekli.  

obradovic-vs-vucic-neznalica-post2  

  Posebno je smešno kada Marko Đurić traži da se ovo pitanje postavi u SB UN. Što ne reši ovo pitanje u EU, kada je Brisel neutralan i dobronameran posrednik u pregovorima? Godinama unazad tražimo da se prekinu pogubni pregovori o KiM u Briselu i da se tema statusa Kosova i Metohije vrati u SB UN, gde imamo saveznike u Rusiji i Kini. Pregovori u EU uvek se završe na štetu Srbije jer je Brisel otvoreno na strani šiptarskog terorističkog i separatističkog režima u Prištini. Marko Đurić se tek sada kada je priteran uza zid setio da postoji i SB UN, kao što se ministar Vulin posle godinu dana migrantske krize setio da postoji mogućnost zatvaranja granica na koju smo mu ukazivali odmah na početku krize. Koga, dakle, lažu i foliraju vodeći funkcioneri vladajućeg režima? Sve vreme igraju kako Brisel i NATO sviraju, a sada bi da se kod naroda predstave kao branioci Kosova. I to oni koji su potpisivanjem antiustavnog Briselskog sporazuma ukinuli institucije države Srbije na KiM i predali ih šiptarskim separatistima. Nadamo se da je ovo početak razotkrivanja svih laži na kojima počiva režim SNS.  

bosko-rusija-vs-eu-vucic  

  Od Predsednika Republike koji pere ruke od Kosova i Metohije i ćuti dok Vlada izdaje KiM tek nema nikakve vajde. Odlučivanje po ovako važnoj temi ne sme ostati samo u rukama Vlade, već mora doći do održavanja sednice Narodne skupštine. Jedino rešenje nalazi se u prekidu pogubnog puta Srbije u EU, poništavanju antiustavnih briselskih sporazuma i vraćanju teme statusa Kosova i Metohije u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. Ali, ovu promenu politike prema KiM može da pokrene jedino neka druga vlast, jer ova vlast se pokazala kao najobičniji sluga zapadnih interesa u Srbiji. To je razlog zašto ova vlast sve vreme ima podršku Zapada. Aleksandar Vučić se svojevremeno kleo u svoje prijatelje na Zapadu i posebno u strane savetnike. Gde su sada Bler, Fratini, Štros Kan, Montgomeri i drugi Vučićevi prijatelji kada se Srbiji oduzima državna imovina na Kosovu i Metohiji? Stvar je jasna: Srbiji treba oteti bogatstvo sa KiM da bi ga eksploatisale kompanije Vučićevih prijatelja sa Zapada poput osvedočenih ratnih zločinaca Medlin Olbrajt i Veslija Klarka.  

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.