Autorski tekstovi

Boško Obradović: Za smenu političkih generacija

Boško Obradović: Za smenu političkih generacija

Srpski pokret Dveri je jedina nova politička snaga na srpskoj političkoj sceni. Nikada nismo bili na vlasti, nemamo nikakve afere iza sebe, nismo kupili diplome i donosimo preko potrebnu smenu političkih generacija. Patriotska koalicija DVERI-DSS jedina je istinska opozicija i alternativa ovoj vlasti na svim nivoima.

Nema razlike između Vučića i Pajtića, Vučića i Tadića, Vučića i Čede Jovanovića. Nema nikakve razlike u politici SNS i ostataka DS. Jedina drugačija politika je politika koalicije DVERI-DSS. Mi smo za zaustavljanje ovog pogubnog puta u EU po svaku cenu, mi smo protiv ulaska Srbije u NATO, mi smo za stratešku saradnju sa Rusijom u političkom, ekonomskom i vojno-bezbednosnom smislu. Ali, mi smo i za bilateralnu saradnju sa EU i svim evropskim zemljama i zalažemo se za Evropu nacija u kojoj će svi narodi imati pravo na svoj nacionalni identitet i zaštitu svog državnog suvereniteta i domaće privrede.  

Glavni-odbor-Dveri3

 

Najvažnije tačke našeg predizbornog programa su porodična, socijalna i ekonomska politika. Ministarstvo za brigu o porodici, nacionalna penzija za majku troje i više dece, povećanje poreza za bogataše, Zakon o zaštiti prezaduženih porodica, državna razvojno-investiciona banka i podrška domaćoj proizvodnji - samo su neke od najvažnijih mera. Posebno insistiramo na podršci domaćoj privredi i poljoprivredi umesto subvencionisanja stranih firmi. Sve ono što država sada daje strancima preusmerićemo u domaću privredu. Mi to nazivamo ekonomski patriotizam i ekonomski patriotizam će pobediti na ovim izborima ako želimo nova radna mesta, zapošljavanje nezaposlenih, porast životnog standarda i zastavljanje odliva mladih i visokoobrazovanih u inostranstvo. To jedino nudi i garantuje ekonomski program koalicije DVERI-DSS.  

Glavni-odbor-Dveri5

 

Rezultati ove vlasti su smanjenje plata i penzija, povećanje cene struje i poreza, antiustavni sporazumi sa NATO i šiptarskim zločincima, dalje zaduživanje države kod inostranih kreditora i pomaganje stranih firmi. Zato ova vlast treba da ode. Postoji alternativa i postoji nada - to je naša koalicija DVERI-DSS.  

Boško Obradović predsednik Srpskog pokreta Dveri  

Podeli vest:

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.