Autorski tekstovi

Boško Obradović: Za smenu političkih generacija

Boško Obradović: Za smenu političkih generacija

Srpski pokret Dveri je jedina nova politička snaga na srpskoj političkoj sceni. Nikada nismo bili na vlasti, nemamo nikakve afere iza sebe, nismo kupili diplome i donosimo preko potrebnu smenu političkih generacija. Patriotska koalicija DVERI-DSS jedina je istinska opozicija i alternativa ovoj vlasti na svim nivoima.

Nema razlike između Vučića i Pajtića, Vučića i Tadića, Vučića i Čede Jovanovića. Nema nikakve razlike u politici SNS i ostataka DS. Jedina drugačija politika je politika koalicije DVERI-DSS. Mi smo za zaustavljanje ovog pogubnog puta u EU po svaku cenu, mi smo protiv ulaska Srbije u NATO, mi smo za stratešku saradnju sa Rusijom u političkom, ekonomskom i vojno-bezbednosnom smislu. Ali, mi smo i za bilateralnu saradnju sa EU i svim evropskim zemljama i zalažemo se za Evropu nacija u kojoj će svi narodi imati pravo na svoj nacionalni identitet i zaštitu svog državnog suvereniteta i domaće privrede.  

Glavni-odbor-Dveri3

 

Najvažnije tačke našeg predizbornog programa su porodična, socijalna i ekonomska politika. Ministarstvo za brigu o porodici, nacionalna penzija za majku troje i više dece, povećanje poreza za bogataše, Zakon o zaštiti prezaduženih porodica, državna razvojno-investiciona banka i podrška domaćoj proizvodnji - samo su neke od najvažnijih mera. Posebno insistiramo na podršci domaćoj privredi i poljoprivredi umesto subvencionisanja stranih firmi. Sve ono što država sada daje strancima preusmerićemo u domaću privredu. Mi to nazivamo ekonomski patriotizam i ekonomski patriotizam će pobediti na ovim izborima ako želimo nova radna mesta, zapošljavanje nezaposlenih, porast životnog standarda i zastavljanje odliva mladih i visokoobrazovanih u inostranstvo. To jedino nudi i garantuje ekonomski program koalicije DVERI-DSS.  

Glavni-odbor-Dveri5

 

Rezultati ove vlasti su smanjenje plata i penzija, povećanje cene struje i poreza, antiustavni sporazumi sa NATO i šiptarskim zločincima, dalje zaduživanje države kod inostranih kreditora i pomaganje stranih firmi. Zato ova vlast treba da ode. Postoji alternativa i postoji nada - to je naša koalicija DVERI-DSS.  

Boško Obradović predsednik Srpskog pokreta Dveri  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.