Autorski tekstovi

Boško Obradović: Zašto se Vučić stidi Nikolića i nikada ne napada Šešelja?

Boško Obradović: Zašto se Vučić stidi Nikolića i nikada ne napada Šešelja?

Ako je Tomislav Nikolić, osnivač i prvi predsednik SNS, dobar predsednik Srbije – zašto SNS izbegava da ga ponovo kandiduje? Zašto Vučić napada sve predsedničke kandidate opozicije izuzev Vojislava Šešelja?


Građani Srbije su žrtve političke farse Aleksandra Vučića koji već mesecima vodi predsedničku kampanju, a na Sretenje će nas udostojiti da nam saopšti u čije ime – svoje ili Tomislava Nikolića. Za to vreme doveo je do perfekcije svoju specijalnost – obmanjivanje građana. Vučić je za ovih pet godina pokazao da je apsolutno nesposoban da ispuni bilo koje svoje predizborno obećanje, a da bi to sakrio drži Srbiju u permanentnom vanrednom stanju, u neprestanoj predizbornoj atmosferi.


  


Svakoga dana nam poručuje „da ima posla i da ne razmišlja o izborima“, dok istovremeno svakodnevno brutalno napada sve predsedničke kandidate opozicije optužujući ih da svi zajedno rade samo protiv njega i dramatično najavljuje da bi poraz kandidata SNS na predsedničkim izborima značio njegov odlazak sa funkcije šefa Vlade. Posebno smešno deluje kada posle oslobođenja Mlađana Dinkića od svih optužbi građane plaši praznim pričama da on jedini može da spreči „da neki mogu da kradu, da imaju ogromna primanja i da tajkuni upravljaju zemljom“.


  


Da li ste primetili da će Vučić napasti sve potencijalne predsedničke kandidate opozicije izuzev Vojislava Šešelja? O kakvoj vrsti političkog dogovora o nenapadanju između njih dvojice se radi? Da li je cilj Vučićeve predizborne kombinatorike da Šešelja po svaku cenu progura u drugi krug predsedničkih izbora jer zna da Šešelj ne može da pobedi kandidata SNS?


  


Ključno pitanje glasi: Ako je Tomislav Nikolić, osnivač i prvi predsednik SNS, dobar predsednik Srbije – zašto SNS izbegava da ga ponovo kandiduje? To deluje još čudnije imajući u vidu da Vučić nikada ne bi došao na sadašnju poziciju da Nikolić nije pobedio na predsedničkim izborima i prepustio mu vođenje stranke. Zašto Vučić još nije podržao Nikolića, ako je zadovoljan njegovim radom? Da li se to Vučić stidi Nikolića, odnosno da li se ispostavlja kao tačno ono što Dveri tvrde već pet godina – da je Tomislav Nikolić loš predsednik?


  


Prosto je neverovatno da mesec dana pre raspisivanja predsedničkih izbora vladajuća stranka nema svog kandidata za predsednika. To je moguće samo u banana-državi u koju je Vučić pretvorio Srbiju, glumeći kolonijalnog upravnika od koga sve zavisi i koji će jedini odlučivati o svemu – u dogovoru sa zapadnim centrima moći koji su ga doveli na vlast.


  


Može on da pravi neverovatne političke kombinacije i da maksimalno koristi svoje veštine za prljave kampanje i razapinjanje političkih protivnika lažima i klevetama, ali neće mu to mnogo pomoći na predstojećim izborima.


  


Građanima je dosta šesnaestogodišnjeg dosovskog i Vučićevog uništavanja Srbije i naroda. Došlo je vreme da se porazi korumpirani režim koji štiti interese tajkuna, kriminalaca, krupnih kapitalista, stranih banaka, MMF, NATO, Brisela, da se promeni politika i da interesi običnih ljudi i njihovih porodica budu na prvom mestu.


 


Autor je Predsednik Srpskog pokreta Dveri
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.