Autorski tekstovi

Dejan Janić: U Mladenovcu se igramo ringe ringe raja i cirkusa

Dejan Janić: U Mladenovcu se igramo ringe ringe raja i cirkusa

Imali smo Belog protiv Crnog, pa nam Pinokio „zbunio“ Belog, imamo prvu bombu od „milosrdnog anđela“ na Malu Vrbicu, gde bi da nam smeste migrante iz akcije „nemilosrdni anđeo“, prvi put će jedna fabrika umesto da proizvodi i zapošljava poslužiti za snimanje vežbi iz horor filmova, po prvi put su nam u gostima „natovci“... i?

Dobar dan,  dragi moji prigradski Beograđani, takoreći Mladenovčani.


Koliko nama u Mladenovcu treba cirkusa? Trenutno nam gostuju dva: jedan u Bagremaru (NATO „Srbija 2018“), drugi na stočnoj pijaci („Medrano“). Juče je u Bagremaru otvoren prvi, iako je više ličio na zajednički nastup oba cirkusa. Glavni su mu akteri bili naš Pinokio i norveški lav. Pitate se od kud u Norveškoj lav? Od kud i nama drveni lutak Pinokio. Lepo su recitovali, a posle intimno razgovarali. Naš je Pinokio objasnio norveškom lavu da je svojoj ćerki dao ime po pokojnoj Milici Rakić, a ovaj mu se poverio da po Srbiji najviše voli da se igra „Ringe, ringe raja“.


Tako mi u Mladenovcu imamo mnogo toga po prvi put u novijoj istoriji: imali smo Belog protiv Crnog, pa nam Pinokio „zbunio“ Belog, imamo prvu bombu od „milosrdnog anđela“ na Malu Vrbicu, gde bi da nam smeste migrante iz akcije „nemilosrdni anđeo“, prvi put će jedna fabrika umesto da proizvodi i zapošljava poslužiti za snimanje vežbi iz horor filmova, po prvi put su nam u gostima „natovci“... i? Šta je sledeće? Pa da nas poseti papa! Što da ne? Tada ćemo praviti plakate „ ne papa“, pa će ovi naši mladenovački klovnovi i pajaci opet prefarbati „NE“ i ostaviti „ pa pa“ pa-pa, pa-pa... dodamo K i eto nama papka


Ne zaboravite: NATO je vojna organizacija i još uvek nigde, ništa i nikoga nije spasla! Gde se NATO pojavi ostaju samo pustoš, smrt, jad i beda. Ako im je do spasavanja, evo, neka naprave npr. jedan putnički voz. Može grdelički voz. U njemu ljudi krenuli svojim poslom, „milosrdni“ ispali raketu i...? Zaboravili ste? Osta samo pa-pa. Mislite o tome.


 Od mene toliko u vezi „vežbe spasavanja“.


 

Dejan Janić,

Mladenovac, 09.10.2018.


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Dejan Janić