Autorski tekstovi

dr Predrag Mitrović: Da se razjasnimo, bez glumatanja, Vučiću...

dr Predrag Mitrović: Da se razjasnimo, bez glumatanja, Vučiću...

„Prestanite s tim glumatanjem, niti imate veze sa srpstvom, niti sa Srbijom, niti s njenom budućnošću, niti bilo šta znate o ekonomiji, rezultatima i brojevima,“ rekao je premijer Aleksandar Vučić Bošku Obradoviću, u Skupštini Republike Srbije, tokom rasprave o usvajanju Zakona o budžetu za 2017. godinu.

Zašto je toliko bio besan na predsednika Dveri i moguće budućeg predsednika Republike Srbije, njegove, iznete „podatke o ekonomiji, rezultatima i brojevima“, te kakve veze isti imaju sa srpstvom i Srbijom? Pokušaću da odgovorim jezikom ekonomiste – činjenicama. Srbija, koju ne domaćinski, već godinama u nazad vode jedni te isti ljudi, jednom te istom ideologijom, je država koja ne funkcioniše.

Njen svojevrstan neuspeh ogleda se u činjenici da je s jedne strane, ovakva kakva jeste, postala neprijatelj sopstvenom narodu i privrednicima, a sa druge, okrenula je sopstveni narod i privrednike protiv interesa države. Iz ove pat pozicije, pristupom koji, u vođenju ekonomske politike, ima Vučićeva vlast, teško da ćemo se izvući i generacijama koje dolaze stvoriti bar malo perspektive za normalan život i razvoj.

Srpska država, a to priznaju i njeni zvaničnici, ne može da se suprotstaviti ni jednom izazovu. Ni unutrašnjem ni spoljnom. Država ne može naplatiti poreze, jer pokušava da ih dodatno naplati od onih koji su već taj ceh platili. Oni koji poreze ne plaćaju, neće ih ni plaćati. Kroz „investiciono ulaganje“ - finansiranje rada multinacionalnog preduzeća pod nazivom „Srpska napredna stranka i ortaci.“ isti su zaštićeni od inspekcija, revizija, kontrola i izmirivanja mnogih obaveza prema državi ili zaposlenima.

Otuda, prosto je nemoguće ubrati dovoljno poreza i za državu Srbiju, iz čijeg budžeta će se finansirati rad državnih organa i zaposlenih u državnim institucijama i za reket političkoj mafiji na svim nivoima vlasti. Po svemu sudeći, bolja je računica „biznismena“ u Srbiji da finansiraju rad političke stranke na vlasti, nego pošteno plate obaveze državi.

Bolja je iz tog razloga što na ovaj način, protokom vremena, i uz privilegiju „naručenih zakona“, postaju vlasnici ne samo fabrika, zemljišta, objekata, već i čitavih gradova ili opština, a uz to i gospodari „političara“ i sudbina građana Srbije.  

Upravo se ovde i na ovakvom primeru, najbolje uočava ideologija, godinama unazad, primenjivane neoliberalne doktrine u Srbiji - državi bez tržišta, konkurencije i vladavine prava, a koja se ogleda u dominaciji privatne svojine i ličnih interesa u odnosu na državu, njene resurse i interese zajednice.


  • Da li su građani Srbije razumeli Boška Obradovića kada je ukazao da Vučić i njegova svita zakonima koje su doneli u Skupštini Srbije uzimaju od osiromašenih i obespravljenih i da daju bogatima ili se lično bogate?
  • Da li su svi građani Srbije razumeli da se od svega što ima veze sa državnim, pravi unosan posao za pojedince bliske vlasti ili članove njihovih porodica? Postaje li im jasno da i pored overene zdravstvene knjižice, na primer, neće dobiti adekvatnu zaštitu ili uslugu u bolničkom centru, već će ih lekari, inače sa stalnim radnim odnosom u državnoj ustanovi, uputiti u privatne da bi se lečili samo i samo, ukoliko imaju da plate?
  • Da li su građani Srbije svesni da od kriminalaca, lopova i siledžija nema ko da ih zaštiti? Neće baš svi policajci, čast velikom broju izuzetaka, sa platom koju imaju i za dnevnicu koju dobijaju u pocepanim uniformama i oguljenim čizmama da se hvataju u koštac sa kriminalcima i žrtvuju svoje živote, kako bi te iste kriminalce ili narko dilere, kasnije korumpirani Vučićevi tužioci ili sudije ponovo pustili na slobodu.
  • Da li građani Srbije, slušajući Boška Obradovića, postaju svesni da je kroz sudske sporove, čast velikom broju izuzetaka, pravda spora ili gotovo nedostupna i da sudije ma koliko bile svesne obaveze da presude po pravdi, moraju to uraditi po Zakonu, koji je u interesu velikih i moćnih? U Srbiji za prekršaje i krivična dela odgovara samo sirotinja, prost narod i u najvećoj meri za sitnice ili za „male pare“. Pravi kriminalci i kriminalci u foteljama, kao i krupni lopovi iz velikih privatizacija, ne.
 Primera radi, Ekonomski tim Dveri ukazao je na kriminal i korupciju u budžetu Republike Srbije i jedinicama lokalnih samouprava pod okriljem izvršne i sudske vlasti. Te nalaze potvrdila je čak i Državna revizorska institucija. Verovali ili ne, Državna revizorska institucija potvrdila je da je samo u periodu od 2008. do 2014. godine nenamenski potrošeno neverovatnih 5.881 milijardi dinara ili oko 59 milijardi evra. [1]

Niko od okrivljenih nije osuđen ili kažnjen shodno težini prestupa. Takođe, Ekonomski tim Srpskog pokreta Dveri, ukazao je da je iz Republike Srbije u periodu od 2004-2013. godine nelegalnim putem iz zemlje izneto ukupno 40,830 milijardi dolara. Te nalaze potvrdio je i Vašingtonski Global Financial Integrity. [2]

Nesporna je činjenica, takođe, kako navode saradnici Tima, da carina dozvoljava šverc robe u vrednosti od 4 milijarde evra godišnje, čime onemogućava državu još i za srazmerni deo neplaćenog PDV. Utaje gore pomenuti „investitori“ akcizu za naftne derivate oko 100 miliona evra, jer se u Srbiji proda 183 miliona litara goriva na crno. Uskraćuje se država Srbija za ne naplaćenu akcizu za 200 miliona kutija cigareta, ili 300 miliona evra godišnje. Više od polovine brašna, preko 500.000 tona, ili 23 hiljade šlepera brašna, se proda na crno, a da niko od Vučićevih „ne primeti“. Više od 700.000 radnika radi na crno.

Kradu Vučićevi kumovi i struju... Po podacima Saveta za ekonomiju, privredu i finansije Dveri, u periodu 2012. do 2015. godine na podsticanju konkurentnosti i zapošljavanja, analizom efekata podsticajnih mera regionalnog razvoja Vučićeva administracija je potrošila ukupno 986.791.123.000 dinara ili više od 8 milijardi EUR, bez uloženim sredstvima srazmernog efekta u povećanju broja zaposlenih i poboljšanju performansi srpske privrede. Vučićeva vlada nije uspela ni da sa čak 9 milijardi evra dodatnog zaduženja države, za nepune četiri godine, popravi likvidnost srpske privrede. Iznete činjenice ukazuju na nepostojanje strategije razvoja Republike Srbije i na pogrešan model sprovođenja ekonomske politike.

Ukazujemo i ovom prilikom Vučićevoj vlasti da su glavni razlog neuspeha u segmentu ostvarivanja ciljeva ekonomske politike, pored kriminala i pljačke, pogrešno usmerena namena sredstava - pre svega, na pokrivanje troškova usled visoke zaduženosti u uslovima smanjene privredne aktivnosti. Pri tome, Vlada nije obezbedila usaglašenost i koordinaciju podsticajnog mehanizma sa programskim merama i prioritetima na nivou države (sektorski i investicioni). Nisu sprečene, ni sankcionisane zloupotrebe nenamenskog korišćenja podsticajnih sredstava.

Nije sprečeno isisavanje kapitala iz Republike Srbije. U gotovo četrdeset minuta vođenom monologu, u odgovoru Bošku Obradoviću, Vučić, scenom dostojnom glavnom glumcu u rijaliti šou-u, lažima i zamenom teza, pokušao je da skrene pažnju sa ovih ekonomskih tema i činjenica na koje je Poslanička grupa Dveri ukazala: država Srbija zadužuje se kod inostranih kreditora da bi tim sredstvima iz kredita subvencionisala strane investitore!!!  Naime, u predlogu Zakona o budžetu za 2017. godinu sredstva u razdelu 20 – Ministarstvo privrede – opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 33.583.613.000 dinara.

Od tog iznosa 12.837.522.000 treba da se obezbediti iz primanja od inostranih zaduženja, dakle kreditima iz inostranstva, a 19.879.284.000 iz prihoda iz budžeta Republike Srbije. Za privlačenje investicija Vlada je planirala da izdvoji ukupno 13.598.119.000,00 dinara.

Od tog iznosa, ulaganja od posebnog značaja u iznosu od 11.103.000.000,00 dinara, namenjena su za sprovođenje ugovora o zajedničkom investicionom ulaganju između Republike Srbije i Fiat Group Automobiles S.p.A; ugovora o osnivanju Air Serbia; za izmirenje preuzetih obaveza po ugovorima o dodeli sredstava za direktne investicije i to za privredna društva: Tigar Tyres d.o.o. Pirot; Mitros Fleischwaren; Masterplast YU Subotica; Streit Nova doo Stara Pazova; NCR doo Beograd; In Conect doo Nova Pazova; Mei Ta Europe doo Obrenovac; Hutschinson doo Beograd; SR Technics services doo Novi Beograd; IGB AUTOMOTIVE COMP doo Inđija; Lear Corporation doo Beograd; LEONI WCS Southeast Europe doo Leskovac; Aster Tekstil doo Niš Mediana; ContiTech Fluid Serbia doo Subotica; MDG doo Prijepolje; Delphi Packard doo Novi Sad; Falke Serbia doo Leskovac; Trentex doo Prijepolje; Magna Seating doo Odžaci; VNB KNITTING doo Leskovac; NCR doo Beograd; REAL KNITTING doo Gajdobra; JOHNSON ELECTRIC doo Niš; P&T Design doo Novi Sad; TIM COP doo Temerin; Sinterfuse doo Užice; COFICAB doo Deč; PRETTY SWEATER Kragujevac; ENDAVA doo Beograd; Leoni Wiring Systems Southeast doo Prokuplje; Yazaki doo Šabac; za podsticanje privrednog razvoja u skladu sa posebnim aktima Vlade. Uz to još 400.000.000 dinara Vlada planira da uloži u podsticaje za investicije u proizvodnju audiovizuelnih dela.

Ako uvidom u Predlog Zakona o budžetu za 2017. godine uporedite gore iznete podatke sa razdelom 25 - Budžet ministarstva zdravlja, koji iznosi 11.594.666.000 dinara, doći ćete do zaključka da je primera radi, Budžet ministarstva zdravlja manji od opredeljenih sredstava za privlačenje investicija od čega najveći deo ide na strane investitore.

I na kraju, ono što se iz ovakvih relacija da zaključiti - za razliku od političara Aleksandra Vučića, Boško Obradović se državnički vlada i ophodi. Razlika između državnika i političara je u tome što državnik misli na sledeće generacije, a političar na sledeće izbore. Upravo, baš to ima veze sa srpstvom, Srbijom, i sa njenom budućnošću, uvaženi Aleksandre Vučiću. Za ovo što smo izneli u Skupštini Srbije, koristili smo to malo znanja koje imamo o ekonomiji, rezultate istraživanja i činjenice sagledane iz čisto srpskog interesa.  


dr Predrag Mitrović

Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri

Predsednik Saveta za finansije, ekonomiju i privredu  


Uputnice:

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Predrag Mitrović

Predrag Mitrović je rođen 18. novembra 1971. godine u Leskovcu. Osnovnu školu, dva razreda zajedničkih osnova – Gimnazije i srednju ekonomsku školu završio je u svom rodnom gradu. Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu upisao je školske 1990/1991. godine i na istom diplomirao (smer Teorija i politika privrednog razvoja).

Magistarske studije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, smer Upravljanje razvojem, završio je prosečnom ocenom 9,90. Akademsko zvanje magistra ekonomskih nauka stekao je odbranom magistarske teze pod nazivom „Migracije visokoobrazovane radne snage i endogeni rast“.

Radio je na poslovima profesora ekonomske grupe predmeta (osnovi ekonomije, monetarna ekonomija i bankarstvo i javne finansije) u Ekonomskoj školi „Đuka Dinić“ u Leskovcu i obavljao poslove savetnika generalnog direktora za poslove razvoja u Eksport-import banci „Eksimbanci“ A. D. Beograd u Beogradu.

Sa uspehom je završio specijalističke studije u Frankfurtu na Majni – SME Finance, Frankfurt School of Finance & Management – Bankakademie HfB, kao i specijalističke kurseve Nacionalne banke Kanade. Povratkom u Srbiju, obavljao je odgovorne poslove u HVB banci (HypoVereinsbank) i UniCredit banci.

Ima zvanje zastupnika i posrednika u osiguranju Narodne banke Srbije, a rešenjem Ministra pravde Republike Srbije, imenovan je za stalnog sudskog veštaka Viših sudova Republike Srbije za ekonomsko-finansijsku oblast, uža oblast bankarstvo i osiguranje.

Aktivno je učestvovao u izradi i implementaciji velikog broja strategija razvoja, programa i projekata, u zemlji i inostranstvu. Redovni je učesnik velikog broja nacionalnih i međunarodnih naučnih skupova i autor naučnih radova iz oblasti privrednog razvoja, ekonomske politike, nacionalne ekonomije, javnih finansija i monetarne ekonomije i bankarstva.

Doktorsku disertaciju pod nazivom „Uticaj politike regionalnog razvoja na društveno-ekonomska kretanja u Republici Srbiji“ odbranio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Veliki je kritičar neliberalnog ekonomskog modela i ideologije. Centralna figura ekonomske delatnosti, po njemu je, čovek i njegovo blagostanje, a ne profit.

Od MENSA-e Srbija i Crna Gora pohvaljen je za prepoznavanje potencijala i očuvanje ljudskog kapitala Republike Srbije.

Učestvovao je, sa zapaženim uspehom, kao član srpske delegacije na Svetskom kongresu porodica i Međunarodnom naučnom forumu „Višedetne porodice i budućnost čovečanstva“ u Moskvi.

Govori francuski, italijanski, engleski i bugarski jezik.

Rezervni je oficir Vojske Srbije i učesnik otadžbinskih ratova 1991. i 1999. godine.

Organizator je i aktivni učesnik u akcijama pomoći srpskom narodu na jugu Srbije, Kosovu i Metohiji i obnovi srpskih svetinja, crkava i manastira u Srbiji, a posebno manastira Hilandara na Svetoj Gori.

Oženjen je i ima troje dece, unuku i unuka.


Angažovanje u Dverima

U Dverima je od 2009. godine. Bio je član Rukovodstva i Uprave Rukovodstva, koordinator za Jablanički, Pčinjski, Toplički i Niški okrug, član Prelaznog veća. Sada obavlja funkciju Potpredsednika Srpskog pokreta Dveri, člana Predsedništva i predsednika Saveta za ekonomiju, privredu i finansije.