Autorski tekstovi

dr Predrag Mitrović: Vučić i Tači kod istih mentora,  na istom poslu, ali sa različitim zadacima

dr Predrag Mitrović: Vučić i Tači kod istih mentora, na istom poslu, ali sa različitim zadacima

Bratislave Nikoliću, otkud Tačiju vila na Brezovici, a tebi stan u Beogradu i dva u Budvi?

Bratislav Nikolić Braca, apsolutni je predsednik opštine Štrpce - predsednik je opštine i ispred srpskih i ispred šiptarskih institucija istovremeno. Uz pomoć svog brata Branislava, po sistemu „ključ u ruke“ napravio je za manje od tri meseca velelepnu vilu na Brezovici i istu uručio svom ličnom prijatelju i saradniku Hašimu Tačiju.


Možda ništa čudno za široke, umrtvljene narodne mase u Srbiji, međutim, iza ove „operacije“, krije se još veći skandal i ugrožava opstanak više desetina hiljada Srba na području Štrpca i Sirinićke župe.


Ski centar Brezovica poznati turistički centar na severozapadnoj strani planine Šare, koji posluje u sklopu JP Skijališta Srbije, Vlada Srbije u tajnosti prodaje „zainteresovanim investitorima“. I to ne bilo kome. Iza termina „zainteresovanih investitora“ sasvim slučajno stoje najviši albanski službenici Kosovske obaveštajne službe, na čelu sa Ganijem Tačijem, ni manje ni više starijim rođenim bratom Hašima Tačija i albanski kapital iz crnih fondova.


Srbi kolaboracionisti očito nisu gadljivi na prljave pare albanske mafije, ali ništa lokalni bosovi ne rade bez glavnog bosa – Aleksandra Vučića. Svakako, ni ovom prilikom Braca Nikolić nije mogao bez znanja i saglasnosti Aleksandra Vučića da uđe u proces prodaje Brezovice. Naime, početkom februara 2019. godine dvojica ministara Vlade Republike Srbije se sa Bracom Nikolićem sastaju u Kosovskoj Mitrovici.


Braca Nikolić u blindiranom džipu, koga dobija lično na korišćenje tom prilikom od Ganija Tačija, sa pratnjom, naoružanim dugim cevima iz Štrpca dolazi na sastanak u Kosovsku Mitrovicu. Na sastanku se konstatuje da je „pametnije da dok je vreme treba uzeti to što „realno“ nudi albanska strana i proda kompleks Brezovica, nego da se čeka u nedogled i ostane se bez praznih šaka, jer ko zna kako će se završiti sve oko statusa Kosova“.


Garant da će „srpska strana“ imati procenat od prodaje, biznisa i profita poslovanja Brezovice lično je Hašim Tači, koji dobija vilu na Brezovici, a garanciju za dobro izvršenje posla vrednu milion evra u nekretninama, bankarskim rečnikom rečeno,  (stan u Beogradu i dva u Budvi) avansno naplaćuje Bratislav Nikolić Braca.


Još jednom se potvrđuje da praćenjem tokova novca, pa makar i najprljavijeg, mogu se uspešno povezati priče i partneri. Ono što je zaključak u ovoj – Vučić i Tači su u neposrednom kontaktu ili kontaktu preko poverljivih ljudi i zajednički su na istom poslu, ali sa različitim zadacima pod patronatom moćnih struktura zapada.


Prvi na zadatku razaranju temelja srpske državnosti, ugrožavanju opstanka srpskog naroda, rasprodaji državnih resursa, kontroli kriminalnog dela srpske zajednice i stvaranja osećaja besperspektivnosti po srpski narod za opstanak na Kosovu i Metohiji (alibi Aleksandru Vučiću – sve smo pokušali u odbrani Kosova i Metohije, ali je sve bilo protiv nas, pa smo morali da ga priznamo), a drugi na zaokruženju procesa priznanja Kosova kao „nezavisne države“, kontroli albanske mafije na Kosovu i stvaranja osećaja u albanskoj populaciji da su za čitavu nesreću albanskog naroda na Kosovu isključivo krivi Srbi i sve srpsko – zato smo uveli i carinu na njihovu robu. Ha ha ha....  Smešno, suludo ali nažalost istinito i pali u narodu. I jedan i drugi partner u ovoj igri su pod nadzorom briselske, vašingtonske i ostale belosvetske mafije. Kako žive srpski i albanski narod na Kosovu i Metohiji? Zar je to bitno... Ha ha ha. Spašavaj se ko može i koliko može.


Nekome se baš može... Nadam se ne zadugo i da ne bude prekasno...


 

dr Predrag Mitrović,

član predsedništva Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Komentari (1)

  1. Ksenija

    Patriotska pljacka, odavno poznata pojava. Samo su danas maniri razliciti, imamo predsednika koji puca od finoce i ljubaznosti.

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Predrag Mitrović

Predrag Mitrović je rođen 18. novembra 1971. godine u Leskovcu. Osnovnu školu, dva razreda zajedničkih osnova – Gimnazije i srednju ekonomsku školu završio je u svom rodnom gradu. Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu upisao je školske 1990/1991. godine i na istom diplomirao (smer Teorija i politika privrednog razvoja).

Magistarske studije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, smer Upravljanje razvojem, završio je prosečnom ocenom 9,90. Akademsko zvanje magistra ekonomskih nauka stekao je odbranom magistarske teze pod nazivom „Migracije visokoobrazovane radne snage i endogeni rast“.

Radio je na poslovima profesora ekonomske grupe predmeta (osnovi ekonomije, monetarna ekonomija i bankarstvo i javne finansije) u Ekonomskoj školi „Đuka Dinić“ u Leskovcu i obavljao poslove savetnika generalnog direktora za poslove razvoja u Eksport-import banci „Eksimbanci“ A. D. Beograd u Beogradu.

Sa uspehom je završio specijalističke studije u Frankfurtu na Majni – SME Finance, Frankfurt School of Finance & Management – Bankakademie HfB, kao i specijalističke kurseve Nacionalne banke Kanade. Povratkom u Srbiju, obavljao je odgovorne poslove u HVB banci (HypoVereinsbank) i UniCredit banci.

Ima zvanje zastupnika i posrednika u osiguranju Narodne banke Srbije, a rešenjem Ministra pravde Republike Srbije, imenovan je za stalnog sudskog veštaka Viših sudova Republike Srbije za ekonomsko-finansijsku oblast, uža oblast bankarstvo i osiguranje.

Aktivno je učestvovao u izradi i implementaciji velikog broja strategija razvoja, programa i projekata, u zemlji i inostranstvu. Redovni je učesnik velikog broja nacionalnih i međunarodnih naučnih skupova i autor naučnih radova iz oblasti privrednog razvoja, ekonomske politike, nacionalne ekonomije, javnih finansija i monetarne ekonomije i bankarstva.

Doktorsku disertaciju pod nazivom „Uticaj politike regionalnog razvoja na društveno-ekonomska kretanja u Republici Srbiji“ odbranio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Veliki je kritičar neliberalnog ekonomskog modela i ideologije. Centralna figura ekonomske delatnosti, po njemu je, čovek i njegovo blagostanje, a ne profit.

Od MENSA-e Srbija i Crna Gora pohvaljen je za prepoznavanje potencijala i očuvanje ljudskog kapitala Republike Srbije.

Učestvovao je, sa zapaženim uspehom, kao član srpske delegacije na Svetskom kongresu porodica i Međunarodnom naučnom forumu „Višedetne porodice i budućnost čovečanstva“ u Moskvi.

Govori francuski, italijanski, engleski i bugarski jezik.

Rezervni je oficir Vojske Srbije i učesnik otadžbinskih ratova 1991. i 1999. godine.

Organizator je i aktivni učesnik u akcijama pomoći srpskom narodu na jugu Srbije, Kosovu i Metohiji i obnovi srpskih svetinja, crkava i manastira u Srbiji, a posebno manastira Hilandara na Svetoj Gori.

Oženjen je i ima troje dece, unuku i unuka.


Angažovanje u Dverima

U Dverima je od 2009. godine. Bio je član Rukovodstva i Uprave Rukovodstva, koordinator za Jablanički, Pčinjski, Toplički i Niški okrug, član Prelaznog veća. Sada obavlja funkciju Potpredsednika Srpskog pokreta Dveri, člana Predsedništva i predsednika Saveta za ekonomiju, privredu i finansije.