Autorski tekstovi

Dragan Dželetović: Vučić će priznati nezavisnost Kosova

Dragan Dželetović: Vučić će priznati nezavisnost Kosova

Ako predsednik Srbije već pet godina ne sme da saopšti svojim građanima i srpskom parlamentu šta je njegov plan za Kosovo i Metohiju, svakome ko ume da „čita između redova“ postaje jasno da Aleksandar Vučić ima nameru da prizna nezavisnost Kosova i da je to plan koji još uvek ne sme da iznese u javnost. U suprotnom, zašto bi uvek izbegavao odgovor na to pitanje?


Na konferenciji za medije pre neki dan predsednik Republike Aleksandar Vučić je iznova izbegao odgovor na pitanje novinara o njegovom planu rešenja kosovskog pitanja. Juče je u emisiji na Pinku rekao da ne želi da otkrije plan javno zbog neprijatelja. Da li je pod tim mislio na sopstvene građane, Umesto informisanja građana o ovoj osetljivoj temi, predsednik Srbije je svojim standardnim primitivnim vokabularom izvređao lidere opozicije i za sve probleme sa južnom pokrajinom okrivio njih.


Saopštenje za javnost organizatora protesta „Jedan od pet miliona“, u kome se traži od Aleksandra Vučića da predstavi građanima Srbije plan za Kosovo i Metohiju, suštinski je pogodilo  u svoju metu.


Taj plan postoji, ali se o njemu ne govori u Beogradu i srpskom parlamentu, već u Briselu, Njujorku, Vašingtonu, Moskvi...


Ako se predsednik Republike zalaže za interese svih građana i ima nameru da radi u skladu sa Ustavom, nema razloga da bilo šta o Kosovu i Metohiji skriva od očiju srpske javnosti.


Kada se sagledaju sve činjenice, potezi i izjave naših zvaničnika, nameće se zaključak da plan još uvek ne iznose jer on prosto nije u skladu sa našim Ustavom, Rezolucijom SB UN 1244, našim nacionalnim i državnim interesima. Zato se o njemu ćuti i javno ne govori.


Građani Srbije će pre ili kasnije shvatiti da je pominjana ideja o razgraničenju ništa drugo nego priznanje nezavisnosti naše južne pokrajine.


Pristankom na nezavisnost Kosmeta nećemo imati veće plate, viši standard, punu zaposlenost, jaču privredu i bolju budućnost...


Imaćemo isključivo dalju razgradnju i propadanje države Srbije u teritorijalnom, ekonomskom, demografskom i svakom drugom smislu.


Krajnje je vreme da Aleksandar Vučić pokaže „hrabrost i odlučnost“ i vanrednom konferencijom za medije, koja bi se, kao i obično, direktno prenosila na RTS-u, Studiju B, TV Pink, TV Hepi, TV Prva i TV O2, informiše građane o čemu on to samostalno pregovara sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem.


 


Autor je član Izvršnog odbora Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Dragan Dželetović