Autorski tekstovi

Državni posao ili odbornički mandat?

Državni posao ili odbornički mandat?

Imajući u vidu da je građanima Prijepolja transparentnost u radu političara i javnih funkcionera vrlo bitna, kako bi se povratilo poverenje u zakonodavnu i izvršnu vlast, a koje je u prethodnih sedam meseci ozbiljno narušeno nizom nezakonitih radnji, sukoba interesa, zloupotreba službenog položaja…

Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri obaveštava javnost o ishodu postupanja Agencije za borbu protiv korupcije u slučaju jednog odbornika prijepoljskog parlamenta.

Agencija za borbu protiv korupcije je zaključila da se odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Prijepolje, Ana Pejović, nalazi u sukobu interesa, s obzirom da istovremeno obavlja više javnih funkcija.

U obaveštenju koje je izdato 23.11. 2016. se nedvosmisleno tvrdi da Ana Pejović nije postupila po zakonu kada je stupala na funkciju odbornika, ali i da se na rešenje od 24.10. 2016. nije žalila pa je ono postalo pravosnažno i konačno.

Pomenuti zaključak je dostavljen 30. 12. 2016. godine a Zakon predviđa da odbornici imaju rok od mesec dana da Agenciju obaveste o odlasku sa jedne od dveju javnih funkcija na kojima su, kako više ne bi bili u sukobu interesa. Za sada nije poznato da li je to pomenuta odbornica i učinila.

Ostaje da se vidi da li će povodom ovog rešenja Agencije za borbu protiv korupcije, a u skladu sa zakonom, biti preduzete sve potrebne mere radi razrešenja sukoba interesa odbornice SNS-a, kao i još nekih odbornika SNS-a u Skupštini opštine Prijepolje koji su u sličnoj situaciji, a o čemu ćemo uskoro upoznati javnost.

OO Dveri u Prijepolju će upoznati sa dopisom Agencije i predsednika Skupštine opštine Prijepolje, Stanu Marković, od koje očekujemo da nas obavesti šta je preduzeto u skladu sa njim, odnosno od koje je javne funkcije pomenuta odbornica odustala.Borko Puškić

član Predsedništva Dveri
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Borko Puškić

Rođen je 24.11.1981. godine u Prijepolju, Raška oblast, nadomak manastira Mileševe. Osnovnu školu "Sveti Sava" pohađao je u rodnom Prijepolju, a Srednju saobraćajnu školu "Radoje Ljubičić" završio je u Užicu.


Školovanje je nastavio u Kragujevcu na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Univerziteta u Kragujevcu, na odseku za drumski saobraćaj, gde je stekao zvanje inženjera za drumski saobraćaj, a zatim je završio specijalističke strukovne studije, nakon  toga završava saobraćajni fakultet u Novom Sadu na smeru drumski saobraćaj i transport, čime je stekao zvanje diplomiranog inženjera za saobraćaj.


Profesionalno iskustvo

Radio je u AMSS, u poslovnoj jedinici Prijepolja, na poslovima radnika na tehničkom pregledu, dijagnostici, kao i predavača za teoretski deo obuke kandidata za vozače, kao i u Autocentru - auto-školi „AKOVO BIS” u Prijepolju, takođe na poslovima predavača za teoretski deo obuke kandidata za vozače. 


Kao inspektor za saobraćaj i javne puteve radio je u opštinskoj upravi i u JP „Direkcija za izgradnju” u Prijepolju, na poslovima rukovođenja i kontrole sektora za sanaciju.


Zatim je radio kao predavač u AMSS u poslovnoj jedinici Priboj. Predavač je u auto školama „AC Ablender” u Novoj Varoši i auto školi „AC BIS” u Prijepolju.


Dugi niz godina bavio se profesionalno fudbalom, ponikao je u FK „Polimlje” u Prijepolju, iz koga je 1996. godine zaigrao za selekciju reprezentacije Srbije u pionirsko-kadetskoim kategorijama. Potom je igrao za FK „Sloboda” iz Užica, kao i za FK „GP Zlatibor” iz Užica, da bi u periodu studentskih dana zaigrao za kragujevačkog prvoligaša FK „Radnički”, u kome je okončao profesionalnu karijeru.


S ponosom je služio u Vojsci Državne zajednice Srbije i Crne Gore u Kraljevu.

Pre angažmana u Dverima, nije bio član ni jedne političke organizacije. 


Angažovanje u Dverima

Od 2005. godine organizovao je niz tribina u gradovima i opštinama na prostoru Raške oblasti, gostovao na televizijskim i radio emisijama, na kojima su se Dveri predstavljale, prisustvovao je saborima srpske omladine, i nastavio saradnju kroz zajedničke akcije sve do ulaska Dveri u politiku, gde je bio jedan od inicijatora da se napravi iskorak u političkom delovanju.


Jedan je od osnivača Srpskog pokreta Dveri. U Dverima je obavljao više funkcija. Bio je član Rukovodstva i član izbornog štaba u periodu 2011-2014, i kandidat za narodnog poslanika na republičkim izborima 2012., 2014. i 2016.


Kao nosilac liste za lokalne izbore 2016.g u Prijepolju – izabran je na mestu odbornika u Skupštini opštine Prijepolje.


Bio je član Uprave Rukovodstva, član Prelaznog veća 2015.g a 2016.g je izabran za predsednika OO Srpskog pokreta Dveri u Prijepolju. U Srpskom pokretu Dveri u periodu od 2015.g do 2018.g  obavljao je funkciju člana Predsedništva na mestu predsednika Saveta za saobraćaj, infrastrukturu i građevinarstvo.

Član je Glavnog odbora i Predsedništva Srpskog pokreta Dveri, od 2018.g obavlja funkciju predsednika Izvršnog odbora u Dverima .


Pravoslavni hrišćanin, oženjen, otac dvoje dece.