Autorski tekstovi

Dveri, deset godina nakon prve porodične šetnje 2009. godine

Dveri, deset godina nakon prve porodične šetnje 2009. godine

Porodična šetnja u organizaciji Dveri, kao simbol neprestane borbe za zaštitu prirodne porodice i nastojanja da država Srbija i zvanično postane „Država – prijatelj porodice“ , nakon deset godina od prve šetnje održane u Beogradu 2009. godine, održana je u preko 50 gradova u Srbiji.

Iako su Dveri od samog svog postanka na Savindan 1999. godine ukazivale na značaj  porodice za jako društvo i državu, pored ostalih pitanja važnih po srpski narod, prva masovnija porodična šetnja u našoj  organizaciji održana je u Beogradu u septembru 2009. godine. Bila je zaista velika radost i ponos, naći se tog dana ispred hrama Svetog Save, sa svi onim dobronamernim ljudima. Pored omladine tu je bilo mnogo mladih bračnih parova sa bebama u kolicima, suprug i ja sa decom koja su tada pohađala niže razrede osnovne škole (a sada su gimnazijalci završnih godina) i još mnogo nama sličnih , do vremešne gospode, zašle u ozbiljne godine, koja je ostala posvećena mladosti i istinskim životnim radostima.
Nisam ni slutila tada da će mi Dveri postati stalno okruženje, putokaz i teren na kojem ćemo zajedno voditi borbu za sve što smatramo životno važnim. Te 2009. godine nas je bilo oko 5.000 u povorci punoj nade i dobre volje ali istovremeno i mira i odlučnosti.  Šetali smo od hrama do Kalemegdana, gde su deca nastavila da uživaju u Ršumovićevim pesmicama kraj crkve Ružice. Već sledeće, 2010. godine nas je na istoj manifestaciji bilo oko 20.000.


Ovi veličanstveni skupovi bili su potpuno prećutani od strane medija, a internet i društvene mreže  tada nisu bile na današnjem nivou, pa je Dverima predstojala dugotrajna borba da se čuje naš glas, glas svih porodica u Srbiji. Prisustvo 20.000 porodičnih ljudi koji su te 2010. godine izašli na ulice Beograda da podrže porodične vrednosti, bilo je putokaz Dverima da krenu u političku borbu, da se izbore za svoje mesto u državnim institucijama i na mestima odlučivanja. Da uzmemo svoj život u svoje ruke!
Deset godina nakon prve zvanične porodične šetnje, a nakon dvadesetogodišnjeg rada na zaštiti porodičnih vrednosti, Dveri mogu bez stida da stanu pred svoj narod, pred svoje potomke i pretke. Možda je režim, koji je u Dverima uočio ozbiljnog neprijatelja, uspeo trenutno da široj javnosti podmetne sliku da smo grupa nasilnika bez ideje, puni mržnje prema jednom čoveku, ali dolazi vreme kada će istina pobediti.


Dveri su vođene ljubavlju i odgovornošću prema svojoj državi i narodu. To što kritikujemo pogubno vođenje države i veleizdaju ne znači da bilo koga mrzimo. Odgovorno i bez straha iznosimo istinu o poražavajućoj stvarnosti u Srbiji, ukazujući na uzroke, krivce i prava rešenja. Zbog toga je režim avanturistički i neodgovorno počeo da nas etiketira kao fašiste, opasnim prizivanjem fašizma tamo gde ga nikada nije bilo. Jedina parlamentarna stranka koja ima jasnu porodičnu politiku i nepokolebljiv stav o Kosovu i Metohiji, domaćoj privredi i bezbednosti svojih sugrađana i svim ostalim ključnim pitanjima su Dveri.
Osnovne poruke porodične Srbije ostale su iste, a ciljevi Dveri nepromenjeni – Jaka Srbija koju vode stručni i čestiti ljudi, koji će umeti da sačuvaju mladost i znanje u svojoj državi, najbolje ljude postaviti u državni aparat, poljoprivrednicima i maloj privredi dati neophodne podsticaje, a sve to potiče samo iz jake, zdrave, ekonomski stabilne porodice. Ukratko, Dveri su savremena, konzervativna, porodična stranka po meri Srbije u 21. veku, uvek uz svoj narod . 


Vreme pristojnih, vrednih i čestitih dolazi – Dveri odgovorno grade taj put, stopu po stopu, korak po korak. Bez uzmicanja.


 

Marija Janjušević, narodni poslanik Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.