Autorski tekstovi

Gordana Marinković Savović: Buntovnici  s razlogom

Gordana Marinković Savović: Buntovnici s razlogom

Mlad čovek je po prirodi buntovnik, hrabar i srčan i to je jedna od lepota mladosti. Oduzeti mu pravo da se buni, protestuje i pokazuje neslaganje, jeste udar na njegovu ličnost, na život u svoj njegovoj lepoti.

To se upravo desilo ovog vikenda u Beogradu. Mladi ljudi su uhapšeni jer su mislili svojim glavama, jer se ne boje da iznesu svoje nezadovoljstvo, jer žele promene, žele da se čuje njihov glas na javnom servisu ove zemlje. Kao da su u pitanju najveći prestupnici, po hitnom postupku su procesuirani i zatvoreni na 30 dana. Iako je ova vlast na čelu sa Aleksandrom  Vučićem toliko toga učinila što im se ne može zaboraviti, ovo je nešto što prevazilazi čak i te granice.


Posle  mog učestvovanja i govora na protestima  u nekoliko gradova i posebno nakon dolaska u nedelju ispred  zgrade Predsedništva u Beograd, lokalni naprednjaci su se pitali  čemu ja to kao profesor srpskog jezika i književnosti učim decu. Nakon protesta maturanata Filološke gimnazije u znak podrške svom drugu Pavlu Cvejiću i zahteva za njegovo oslobađanje, kao i nakon reakcije omladine  u desetine drugih gradova , čini mi se da smo ih najvažnije lekcije ipak naučili.

 


Gordana Marinković Savović

Član Predsedništva Srpskog  pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Gordana Savović

Rođena je 1974. godine u Požegi, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Obrazovanje je nastavila na Filološkom fakultetu u Beogradu i stekla zvanje profesor srpskog jezika i književnosti. Radila je kao novinar i televizijski voditelj, a od 2002. godine radi kao profesor i zaposlena je u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika ''Ljubo Mićić'' u Požegi.


Učesnik je i koordinator u nekoliko projekata u srednjem stručnom obrazovanju (ZORA  projekat – Zlatiborska obrazovna razvojna agencija i ReCeKo projekat). Kao primeri dobre prakse, objavljivani su joj radovi sa učešća na konkursima Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja u saradnji sa Majkrosoftom i Kreativne škole i u okviru projekta Razvionica (Podrška razvoju ljudskog kapitala i istraživanja – opšte obrazovanje i razvoj ljudskog kapitala). Organizator je i moderator brojnih književnih večeri i tribina, recezent u nekoliko knjiga poezije (''Pred vratima caričine sobe'', Filip Vukotić, Svitak, Požega 2003.godine; ''Zamet'' Snežana Marinković, Svitak, Požega 2004.godine; ''Atributi nežnosti'' Svetlana Polić, Svitak, Požega 2011.godine; ''Grumen'' Predrag Jelača, Krajiški kulturni centar, Banja Luka, 2014.godine) i koautor monografije ''60 godina Poljoprivredne škole sa domom učenika 'Ljubo Mićić' Požega''.


Od 2016. godine je odbornik u SO Požega i predsednik OO Srpskog pokreta Dveri u Požegi, kao i predsednik Saveta za lokalnu samoupravu Dveri.


Udata je i majka dvoje dece. Živi u Požegi.