Autorski tekstovi

Gordana Marinković Savović: Savez za očuvanje Kosova i Metohije

Gordana Marinković Savović: Savez za očuvanje Kosova i Metohije

Da vratimo čast u politiku, bio je jedan od naziva mojih tekstova za sajt Dveri i neke druge portale, ali i jedan od osnovnih motiva zašto sam se uključila u aktivno bavljenje politikom.

Danas, kada se toliko polemiše da li treba opozicija da nastupi jedinstveno ili ne i kome je sve mesto u Savezu za Srbiju, više nego ikada pre treba nam časti, snage i hrabrosti da i dalje ostanemo dosledni sebi i svojoj ideologiji, a spremni da sagledamo širu sliku.


Ovo je trenutak kada se moramo ujediniti i to ne da bismo srušili Aleksandra Vučića, već da bismo podigli već potpuno urušen sistem, odnosno, da bismo se izborili za uređen sistem i društvo vrednosti u kome će mladi ljudi videti svoju budućnost, a naši potomci zemlju u kojoj će rado i s ljubavlju živeti. Da li ovo Dveri mogu same da postignu ili bilo ko od drugih pokreta i partija članica Saveza za Srbiju? Nažalost, ne mogu. Da li možemo mi udruženi, to će vreme da pokaže, ali svakako postoje mnogo veće šanse, nego ih imamo pojedinačno, razjedinjeni i opoziciono usitnjeni.


Koliko je Savez za Srbiju pretnja vlasti, videlo se već nakon prve održane tribine u Šapcu 1. avgusta ove godine, gde je preko 400 građana došlo da čuje lidere Saveza i šta je to što opozicija nudi kao rešenja u programu od 30 tačaka. Programom i rešenjima režimski mediji se nisu bavili, već su pokrenuli oprobani scenario etiketiranja i podmetanja predsedniku pokreta Bošku Obradoviću, kao i samom pokretu. Očekivani napadi, nove Goce Uzelac i spinovane vesti raznih vrsta koje su započele još sa lepljenjem plakata po čitavoj zemlji sa fotografijama i imenima članova GO koji su glasali za ulazak pokreta u Savez, preplavile su režimske medije. Svi ovi napadi jedino što mi govore jeste da smo na pravom putu, jer čemu toliko buke oko Saveza koji nema perspektivu, kako su to ovih dana analizirali mnogi, od  ''objektivnih'' analitičara, pa do samog predsednika države.


Savez za Srbiju nije Savez protiv nego Savez za, i to za očuvanje Kosova i Metohije, za izlazak na slobodne izbore, za zaustavljanje prodaje nacionalnih resursa, za sistemsku borbu protiv kriminala i korupcije, za uspostavljanje sistema vrednosti koji će biti funkcionalan i nezavistan od volje pojedinca, ma ko on bio. Za šansu da se ne postidimo pred precima, ni pred potomcima. Zato sam glasala za Savez za Srbiju.


Da li ćemo u ovim nastojanjima uspeti, da li će Savez opravdati očekivanja, videćemo svi zajedno.


Ono u šta sam jedino sigurna, to je da od borbe nećemo odustati i ''neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može''.

 


U Požegi na Ilindan, 2. avgusta 2018. godine 

Gordana Marinković Savović

Član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Gordana Savović

Rođena je 1974. godine u Požegi, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Obrazovanje je nastavila na Filološkom fakultetu u Beogradu i stekla zvanje profesor srpskog jezika i književnosti. Radila je kao novinar i televizijski voditelj, a od 2002. godine radi kao profesor i zaposlena je u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika ''Ljubo Mićić'' u Požegi.


Učesnik je i koordinator u nekoliko projekata u srednjem stručnom obrazovanju (ZORA  projekat – Zlatiborska obrazovna razvojna agencija i ReCeKo projekat). Kao primeri dobre prakse, objavljivani su joj radovi sa učešća na konkursima Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja u saradnji sa Majkrosoftom i Kreativne škole i u okviru projekta Razvionica (Podrška razvoju ljudskog kapitala i istraživanja – opšte obrazovanje i razvoj ljudskog kapitala). Organizator je i moderator brojnih književnih večeri i tribina, recezent u nekoliko knjiga poezije (''Pred vratima caričine sobe'', Filip Vukotić, Svitak, Požega 2003.godine; ''Zamet'' Snežana Marinković, Svitak, Požega 2004.godine; ''Atributi nežnosti'' Svetlana Polić, Svitak, Požega 2011.godine; ''Grumen'' Predrag Jelača, Krajiški kulturni centar, Banja Luka, 2014.godine) i koautor monografije ''60 godina Poljoprivredne škole sa domom učenika 'Ljubo Mićić' Požega''.


Od 2016. godine je odbornik u SO Požega i predsednik OO Srpskog pokreta Dveri u Požegi, kao i predsednik Saveta za lokalnu samoupravu Dveri.


Udata je i majka dvoje dece. Živi u Požegi.