Autorski tekstovi

Ima li u vlasti još Srba osim Meha Omerovića?

Ima li u vlasti još Srba osim Meha Omerovića?

Kad god Sulejman Ugljanin napravi neki skandal ili provokaciju svi Srbi u vlasti ćute kao zaliveni, samo siroti Meho Omerović reaguje. Teško je nabrojati sve antidržavne i antiustavne izjave i dela gospodina Ugljanina u toku njegove dugogodišnje političke karijere. Pošto nikad nije odgovarao za svoje postupke ništa ga i ne sprečava da i dalje nastavlja u istom stilu.


Dveri odavno upozoravaju na štetan uticaj ovog političara kao i zloupotrebu funkcija koje zauzima i sve se to nalazi u arhivama naših sajtova pa čitalac može da pogleda u svako doba (Rezultati pretrage za 'Ugljanin')


Dok god ne bude prave reakcije od strane države Ugljanin neće prestati da se igra vatrom. Dok god se ne formira Savet bošnjačke nacionalne manjine i ne ukine mandat nelegalnog BNV-a problemi sa ovom organizacijom neće prestati.


Tako je i sa najnovijim „povampirenjem“ „Sjeničke deklaracije“ koju, u maniru iskusnog izazivača problema, s vremena na vreme, aktuelizuje kroz medije, a ko bi drugi, nego lično Sulejman Ugljanin. Ovim, nazovi zvaničnim, dokumentom Ugljanin pokušava da u javnost vrati ideju narušavanja teritorijalnog integriteta Srbije, kroz jedan od sledećih mogućih scenarija: autonomija Raške oblasti; izdvajanje i osamostaljivanje ovog dela teritorije Srbije, pripajanje dela Nemanjićke Srbije BiH ili ”Prirodnoj” Albaniji ili možda nekoj novoj Austrougarskoj.


Verovatno je njemu potrebno da, ponekad, svoje birače podseti na svrhu svog postojanja na političkoj sceni Srbije ali je prosto neverovatno kako niko iz vlasti ne obraća pažnju na ove opasne provokacije dokazanog spin majstora, osim Meha Omerovića. Da li je moguće da u ovoj koaliciji jedino Meho Omerović ima hrabrosti da delovanje Ugljanina nazove pravim imenom?


Poznato je da sa gospodinom Omerovićem nemamo iste poglede na razne političke i istorijske teme ali za razobličavanje političkog delovanja SDA i BNV kojima upravlja Sulejman Ugljanin od njihovog osnivanja, moramo mu odati priznanje.


I nije sporno da jedan bošnjački političar ukaže na pogrešne poteze svog sunarodnika ali nije normalno da Srbi iz vlasti ne smeju o tome da progovore ni reč. Kad treba da se kritikuju Srbi kao neradni, zaostali i slično, Aleksandar Vučić ne štedi reči ali kad treba da zaštiti Srbe i Srbiju nigde ga nema.


Dveri još jednom upozoravaju da se problemi ne mogu rešiti njihovim guranjem pod tepih i da neće proći sami od sebe. Preventivna i kaznena politika uvek daju najbolje rezultate u odvraćanju od opasnih namera i dela ali i njihovih posledica.


Ovo je suviše mala zemlja da bi dozvolila da se neko igra njenim suverenitetom.

-

Miroljub Bjelić član GO Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Miroljub Bjelić