Autorski tekstovi

Janjušević: Kakva je to država u kojoj Skot određuje ko je poslanik, a ko predsednik?

Janjušević: Kakva je to država u kojoj Skot određuje ko je poslanik, a ko predsednik?

Nakon sramnog glasanja opozicije u RIK-u o rezultatima predsedničkih izbora, lažna opozicija pokušava da se sakrije iza ranije kreiranih laži da Dveri imaju zaštitu američkog ambasadora.


Ucenjeni i preplaćeni predsednik SRS-a, valjda ogorčen sopstvenim debaklom, čak nije odoleo da se izrazi „(S)kotovi poslanici“  i tako izrazi svu nemoć i udovolji sopstvenoj potrebi za  vređanjem ljudi. Takođe je izjavio da je svom dojučerašnjem saradniku i kolegi poslaniku Marku Milenkoviću poslao „četničku trojku“ da mu uzme mandat, pozivajući se na član Zakona o izboru narodnih poslanika, prema  kojem u slučaju smrti poslanika istom prestaje važenje mandata.


Očekujem reakciju Ravnogosrkog pokreta zbog bruke  koja im je ovom zloupotrebom  naneta, a još se više radujem reakcijama NVO boraca za političku izuzetnost i  protiv  diskriminacije i nasilja, što evo imaju konkretnu mogućnost da popravljaju srpsko društvo.


U međuvremenu je predsednik Dveri Boško Obradović neumorno ponavljao da prava opozicija nikako ne može sebi dozvoliti da glasa za rezultate izbora koji su protekli u atmosferi zastrašivanja, iznude, pretnje, medijske blokade, sramnog ponašanja REM-a i naposletku klasične kupovine i krađe glasova. To je bio okidač  za lažnu opoziciju da unapred smišlja izgovore za svoje podaničko ponašanje.


 

U trci za najkorisniju opoziciju pobedio tragikomični izgovor radikala da Kajl Skot traži da se rezultati izbora na glasanju u RIK-u  ne podrže. Isti taj Skot koji je čestitao Vučiću na pobedi i koji je u izbornoj noći 2016. po rečima Vučića lično, dolazio u prostorije SNS.


Istine radi, dužna sam da građanima javno iznesem nekoliko nepobitnih činjenica, kako bi mogli da nam eventualno zatraže dokaze i naposletku  sami iznesu zaključak ko se u Srbiji bori za građane i obnovu srpskog društva, a ko za Vučića i njegove interese pogubne po Srbiju. Da jednom i zauvek saznamo ko su u Srbiji skotovi, a ko Skotovi miljenici i zašto to Dveri nisu i ne mogu biti dok god postoje. I da stavimo tačku na pitanje kome i zašto odgovara klevetanje Dveri i skretanje pažnje sa važnih državnih pitanja koja pokrećemo.


Dveri od septembra 2016. na svakoj sednici traže formiranje Anketnog odbora kojim bi se utvrdile sve činjenice u vezi sa dešavanjima vezanim za izbornu krađu  na parlamentarnim izborima  2016.  Poslanici SNS-a su čak  jednom imali  sličnu inicijativu, ali nisu glasali ni za sopstveni predlog, a kamo li za predlog Dveri.  Sve vreme tražimo  da se  detaljno ispita svaki detalj, pa i to kome je Skot naklonjen i kome je pomagao, ali taj predlog ne podržavaju upravo oni kojima odgovara, štaviše kojima je Vučić dao zadatak da  uporno lažu o Dverima.


Razume se da im ne odgovara da se sazna prava istina i da tako ostanu bez jedinog argumenta protiv Boška Obradovića, Dveri i ciljeva za koje se zalažemo. Jer smo, što bi premijer-predsednik rekao „čisti kao suza“ i ne mogu nas uceniti i ocrniti. Isti taj predsednik-premijer treba da objasni, ako je tačno da Dveri imaju pomoć SAD ambasade, kakav je to njegov integritet i legitimitet u Srbiji, ako dozvoljava da  mu strani ambasadori naređuju?


I na kraju, da se zapitamo zašto ćuti Skot, zašto ćuti SAD ambasada? Zašto ne demantuje da Dverima daje podršku? Biće da je to zato što i njima odgovara satanizacija Dveri i iskrivljena slika. To je istovremeno skretanje pažnje sa njihovih pravih saradnika i plaćenika. Jer kome iz SAD treba neko ko se bori protiv ulaska Srbije u NATO, ko neće da zaboravi zločine 1999. i nema nameru da se odrekne Kosova i Metohije? Kome trebaju Dveri koje su rešene da poslednji atom svoje snage, znanja, umeća daju za bolji život građana u Srbiji. Za državu koja brine o inetersu svojih građana, a ne o interesima stranaca.


Građani Srbije zaslužuju istinu. A istina je da niko iz Dveri ne poznaje ni Skota,  Šredera,  Blera , Klintona, Kurca, Guzenbauera.


 


Marija Janjušević
narodni poslanik Dveri


(naslovna foto: Tanjug, Nemanja Jovanović)


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.