Autorski tekstovi

Jelena Vujanović na proslavi 20 godina Dveri: Boriću se da za 20 godina budemo mnogo jači nego danas

Jelena Vujanović na proslavi 20 godina Dveri: Boriću se da za 20 godina budemo mnogo jači nego danas

Dragi prijatelji, hvala vam što ste sa nama na proslavi ovog jubileja. Ali još više vam hvala što ste bili tu kada nije bilo reflektora i velikih reči. Kada smo imali samo sami sebe i ideju koja nas vodi. Hvala vam jer ste nam ostavili temelj, a na nama je da nam tom temelju sazidamo kuću koja se neće zaljuljati pri prvom potresu.

Za one koji žele istinske promene u ovoj zemlji bavljenje politikom nikada neće biti lako. Potrebno je mnogo rada i odricanja. Neprospavanih noći. Snage da se sa ledenim osmehom stoji u mestu dok vas udaraju i spolja i iznutra. Čelične volje da se gura napred. Hrabrosti da date sebe ne znajući šta ćete dobiti za uzvrat.


Ali ja verujem da naša generacija to u sebi nosi. I verujem da ćemo se za 20 godina sresti na ovom istom mestu u Srbiji koju smo baš mi učinili boljim mestom za život.
A u tih 20 godina radeći na sebi i gradeći Dveri, gradićemo i menjati i Srbiju.


Pozicioniranje na političkom spektru Srbije je odavno prestalo da bude pitanje levice ili desnice, i postalo je pitanje zdravog razuma. Marin Voskanjan je upotrebila termin razumni konzervativizam kao konzervativizam očišćen od arhaičnih, paranoičnih i senzacionalističkih pogleda na svet. To je ono što treba Srbiji - jedna savremena konzervativna stranka .


Stranka koja se bori za jaku porodicu i slobodnog pojedinca u isto vreme. Jaku Porodicu. Jer u društvu postajemo građani, u državi – državljani, a u porodici – ljudi. A mi želimo državu koja podržava i gradi ljude, a ne podanike. Ljude, koji vole svoju zemlju i koji patriotizam shvataju onako kako je to rekao Momo Kapor – ne kao stvar opredeljenja, već kao stvar kućnog vaspitanja.
I samo takvi ljudi, slobodni i ostvareni pojedinci mogu biti nosioci ekonomskog i političkog razvoja jedne zemlje.


A to je ono za šta se borimo, za ekonomski stabilnu i politički suverenu Srbiju. Srbiju koja pametno koristi svoje resurse i podržava domaće privrednike i poljoprivrednike. Srbiju koja pregovara, a ne ustupa. Koja donosi odluke umesto što sprovodi tuđe.


Sve to ne možemo bez pravednog društva. Društva jednakih mogućnosti za obrazovanje, zaposlenje i lični razvoj koje neće ostavljati svoje ugrožene članove bez pomoći i zaštite. Društva u kome će zakon biti stvarno jednak za sve, a sudije raditi po zakonu i savesti, a ne po nalogu.
To je naš zalog za narednih 20 godina. To je teret naše generacije. I mi smo spremni da ga ponesemo. Ne mi sami. Nego svi zajedno. Jer Dveri nisu pojedinac, Dveri smo svi mi. Dveri su svaki onaj čovek koji se probudio i rekao neću da ćutim dok mi deca odlaze, neću da ćutim dok krše zakon, neću da ćutim dok mi uništavaju zemlju.


Neću da ćutim i boriću se da Dveri za 20 godina budu mnogo jače nego danas, i da Srbija za 20 godina bude bolje mesto za život svih ljudi koji u njoj žive.


I čvrsto verujem da ćemo se za 20 godina sresti na ovom istom mestu i da ćemo reći jedni drugima – Uspeli smo.

Živela Srbija

 Jelena Vujanović


Sve slike sa događaja možete pogledati na sledećem linku:
Fotogalerija - 20 godina Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Jelena Vujanović

Piše poeziju i dobitnik je nekoliko nagrada.

U aprilu 2018. godine izabrana je za direktora Informativne službe Dveri.

U periodu od avgusta 2015. do marta 2017. godine radila je u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Banja Luci, a po povratku u Beograd nekoliko meseci je radila kao marketing menadžer.

Bila je član Saveta studentske organizacije Srpski politički forum i učestvovala je u organizaciji brojnih tribina, izložbi, literarnih konkursa, humanitarnih akcija i obilazaka Kosova i Metohije i Republike Srpske.

Jelena Vujanović rođena je 1993. godine u Novom Gradu (Republika Srpska). Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na politikološkom smeru, a 2017. godine odbranila i master rad na temu „Uloga internet sajtova u predstavljanju političkih partija u izbornoj kampanji u Srbiji 2016. godine“ u okviru modula „Izbori i izborne kampanje“. Trenutno je student doktorskih studija politikologije.