Autorski tekstovi

Jelena Vujanović: Predsedniče, ne uzimajte mlade kao alibi za izdaju

Jelena Vujanović: Predsedniče, ne uzimajte mlade kao alibi za izdaju

Prošlo je 10 godina od nelegalnog proglašenja nezavisnosti Kosova. Može proći još 110 ali nacionalni interesi Srbije će biti isti. A od Vas zavisi koliko će se Srbija u ovom periodu udaljiti od zaštite svojih nacionalnih interesa.

Rekoste, predsedniče, da hoćete da rešite pitanje Kosova da ne biste potomcima i mladim generacijama ostavljali „taj teret“. Evo, u ime mladih Vas molim da nas ne koristite kao paravan za svoju nesposobnost ili za korake koje ste prinuđeni da preduzmete. Ostavite nam taj „teret“, a ja garantujem da ćemo mi biti dovoljno jaki da ga ponesemo na pravi način.


Jer mladi ljudi koje ja znam svaki dan vode svoje male borbe za ovu zemlju. Uče i rade da bi platili to školovanje, sviraju gusle u studentskim sobama da se ne zaboravi ono što su „od kuće doneli“, obilaze Kosovo i Metohiju i nose humanitarnu pomoć, grade i hrabre jedni druge. I što je najbitnije -misle svojom glavom, a ne Vašim medijima.


Rakić se u svojim pesmama žalio da su njihovoj generaciji govorili da su „nedostojni istorije naše“ i da im se „duše opasnosti plaše“. Izgleda da i Vi nas potcenjujete, ali istorija će oceniti ko je bio „nedostojan“ te iste istorije. Ja mislim da će to biti Vaša, a ne moja generacija.


 

Jelena Vujanović

Doktorant na Fakultetu političkih nauka

Omladina Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Biografija : Jelena Vujanović

Piše poeziju i dobitnik je nekoliko nagrada.

U aprilu 2018. godine izabrana je za direktora Informativne službe Dveri.

U periodu od avgusta 2015. do marta 2017. godine radila je u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Banja Luci, a po povratku u Beograd nekoliko meseci je radila kao marketing menadžer.

Bila je član Saveta studentske organizacije Srpski politički forum i učestvovala je u organizaciji brojnih tribina, izložbi, literarnih konkursa, humanitarnih akcija i obilazaka Kosova i Metohije i Republike Srpske.

Jelena Vujanović rođena je 1993. godine u Novom Gradu (Republika Srpska). Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na politikološkom smeru, a 2017. godine odbranila i master rad na temu „Uloga internet sajtova u predstavljanju političkih partija u izbornoj kampanji u Srbiji 2016. godine“ u okviru modula „Izbori i izborne kampanje“. Trenutno je student doktorskih studija politikologije.