Autorski tekstovi

Jelena Vujanović: Šta sve Vesić može da okači na jarbol od 3 miliona evra?

Jelena Vujanović: Šta sve Vesić može da okači na jarbol od 3 miliona evra?

Što da, pored srpske zastave, ne okačimo i beli mantil doktora Pere, mog komšije, ionako će u Nemačkoj dobiti novi. Ili diplome najboljih studenata – ako već bez članske karte nema posla, pa nije valjda da nema ni mesta na jarbolu patriotizma.

Poštovani g. Vesiću, gradonačelniče iz senke,

Kako čujem, odlučni ste u nameri da potrošite 406 miliona dinara naših para na dizanje jarbola sa srpskom zastavom pa odlučih da dam svoj doprinos ovom, nadasve, patriotskom činu.


Predlažem da na jarbol okačite i diplome najboljih studenata ove zemlje, jer to što su marljivo učili a nemaju članske karte vaše stranke možda znači da za njih nema posla, ali ne mora da znači da nema mesta na jarbolu patriotizma.


Ispod njih okačite i radno odelo radnika Goše koji se ubio zbog nemaštine prošle godine ili smrtovnicu onog čoveka što se ubio zbog duga za struju, pa da njegovo četvoro dece vidi da vi, velike patriote, mislite na njih.


A lepo bi bilo da se u tom nizu nađu i kecelje domaćica koje, samo njima znano kako, iz praznog frižidera naprave ručak za svoju decu, pa da deca bar oči nahrane gledajući u tu lepotu (a možda će i zvuk vetra koji fijuče kroz kecelje zamaskirati krčenje praznih stomaka).
Biće valjda mesta i za išaranu knjigu koju je prvačić dobio pre neki dan, jer majka nije imala da mu kupi novu, ili za zavesu iz one seoske škole koja ima polupane prozore ali ministarstvo „trenutno nema finansija za nove“.


Mogao bi tu da se vijori i ček od penzije deda Mirka kojem ste smanjili penziju ali on i dalje odvaja za školovanje svoje unuke jer, za razliku od Vas, zna da je to zastava u koju treba ulagati. A mesto sigurno zaslužuje i oznojena majica onog seljaka kom propadoše usevi jer velike patriote ove zemlje krompir i pasulj uvoze iz Kirgistana.


A mislim se, konačno, što da ne okačimo i beli mantil doktora Pere, mog komšije, ionako će u Nemačkoj dobiti novi.


Na kraju, predlažem da tu okačite i tastaturu svih onih informatički pismenih koji znaju pretraživati po internetu, pa su na sajtu Alibaba pronašli da isti takav jarbol od 80 metara košta oko 1000 dolara.


Ali znam, znam. Nije patriotski platiti manje kad može više.

Nadam se da sam Vam pomogla u odabiru,


 

Srdačno,

Jelena Vujanović

Doktorand na Fakultetu političkih nauka

(al` to Vama verovatno i nije bitno, Vi više cenite ove sa kupljenim diplomama)

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Jelena Vujanović

Piše poeziju i dobitnik je nekoliko nagrada.

U aprilu 2018. godine izabrana je za direktora Informativne službe Dveri.

U periodu od avgusta 2015. do marta 2017. godine radila je u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Banja Luci, a po povratku u Beograd nekoliko meseci je radila kao marketing menadžer.

Bila je član Saveta studentske organizacije Srpski politički forum i učestvovala je u organizaciji brojnih tribina, izložbi, literarnih konkursa, humanitarnih akcija i obilazaka Kosova i Metohije i Republike Srpske.

Jelena Vujanović rođena je 1993. godine u Novom Gradu (Republika Srpska). Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na politikološkom smeru, a 2017. godine odbranila i master rad na temu „Uloga internet sajtova u predstavljanju političkih partija u izbornoj kampanji u Srbiji 2016. godine“ u okviru modula „Izbori i izborne kampanje“. Trenutno je student doktorskih studija politikologije.