Autorski tekstovi

Kiprijanović: Ako nestane Srbija, šta će mi Dveri?

Kiprijanović: Ako nestane Srbija, šta će mi Dveri?

Verujem da je ujedinjavanje opozicije poslednja nada za deo naše generacije, koja nije napustila otadžbinu, da pokuša da uspostavi jake institucije i vrati državu narodu, koja mu je oteta od strane neoliberalnih elita i njihovih, od naroda otuđenih, kolonijalnih upravnika.

Svet se ubrzano menja. Dok se evropski narodi bude iz zabludelog sna birokratski ujedinjene briselske Evrope i traže povratak svojim ekonomijama i sputanim nacionalnim, kulturnim i duhovnim identitetima i vrednostima, dok Rusija i Kina sa zemljama BRIKS-a dodaju gas u uspostavljanju alternative zapadnoj, liberalnoj, ekonomskoj hidri, koja je već porobila brojne nacionalne ekonomije širom sveta, dotle Srbija ubrzano propada u forsiranju lažnih podela, propovedanih od strane režimskih apologeta, bilo da brane Vučićev evrofanatizam i podelu Kosmeta (Sonja Liht, Latinka Perović, Sonja Biserko...) ili njegov retorički patriotizam u formi ”Ne lipši magarče do zelene trave” ili ti: ”Aha! Sad će, samo što nije!” (Željko Cvijanović, Branko Radun, Dragomir Anđelković, Vladan Glišić...).  


U savremenoj Evropi, a i u čitavom svetu, podela na levicu i desnicu prevaziđena je i maksimalno zloupotrebljena. Globalne elite generisanjem podela izazivaju sukobe da bi lakše porobljavale i iskorišćavale narode širom sveta. U Srbiji  sa jedne strane imamo vlast koja glumi i levicu i desnicu kako joj kad i šta odgovara, dok je suština da sve radi i na štetu države i na štetu naroda.


Trenutna vlast služi globalnim elitama, dok mi u Dverima želimo da državu i institucije vratimo njenim legitimnim nosiocima - narodu. Tu nema mesta za bilo kakve podele na leve i desne. Savez za Srbiju okuplja ljude za koje su legitimitet, interes naroda i države neprikosnovene političke kategorije, bez obzira na osnovne programske razlike. 


Prestao sam da ubeđujem ljude koji su planirali da pobegnu iz Srbije da to ne rade i da izdrže još malo. A kad će to još malo? Verujem da je Savez za Srbiju poslednja nada za uspostavljanje institucija i vraćanje države narodu, koja mu je oteta od strane neoliberalnih elita i njihovih kolonijalnih upravnika. Jer ako sadašnji režim, koji je vladao, ratovao i gubio ratove od Krajine do Kosmeta i 90-tih, sprovede tuđe zamisli o siromašnoj, obeznađenoj i obezglavljenoj Srbiji jeftine radne snage i seks turizma, jeftinih sirovina i privatizovanih nacionalnih dobara, uskoro ćemo živeti u Frankenštajn-državi individua bez ličnog i nacionalnog dostojanstva i osnovnim smislom za zajednicu. Onda će Srbija prestati da postoji. Ako nestane Srbija, šta će mi Dveri?


 

Jugoslav Kiprijanović

član Predsedništva Dveri

Viši savetnik PG Dveri u NSRS


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Jugoslav Kiprijanović

Jugoslav Kiprijanović rođen je maja 1976. godine u Beogradu. Posle završene Pete beogradske gimnazije, studirao je Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine na temu „Marketing u neprofitnom sektoru“. Kao student bio je aktivan u studentskim organizacijama ekonomskih nauka, a po završenom fakultetu bavio se privatnim preduzetništvom.

Jedan je od osnivača udruženja „Prijatelji manastira Đurđevih Stupova u Rasu“, čiji je predsednik bio od 2006 – 2008. godine. U okviru rada u ovoj organizaciji koordinisao je medijskom kampanjom „Obnovimo sebe – podignimo Stupove“, koja je široko prihvaćena i zapamćena kao jedna od najuspešnijih kampanja za obnovu manastira Đurđevi Stupovi u Rasu.

Organizovao je i producirao brojne koncerte, predavanja, događaje, emisije, filmove, audio, video i štampana izdanja za decu i odrasle u Srbiji i Republici Srpskoj. Od 2008. godine radio je na poslovima marketinga za zvaničnu novinu Srpske Patrijaršije – „Pravoslavlje“. Uključen je u rad Dveri od osnivanja 1999. godine, a naročito kroz saradnju u okviru „Srpske mreže“.

Bio je kandidat za narodnog poslanika na republičkim izborima 2012. i 2014. godine na listi Dveri. Angažovan je na poslovima u Informativnoj službi Srpskog pokreta Dveri od 2012. na pozicijama glavnog producenta i sekretara Infoslužbe.

Odlukom Predsedništva Srpskog pokreta Dveri, leta 2015. imenovan je za direktora Informativne službe.

Profesionalno bio angažovan kao producent i član uredništva u izdavačkoj kući ”Catena mundi”. Od avgusta 2016. nalazi se na poziciji Višeg savetnika-konsultanta Poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Oženjen, otac četvoro dece. Živi u Beogradu.