Autorski tekstovi

Kiprijanović: Ako nestane Srbija, šta će mi Dveri?

Kiprijanović: Ako nestane Srbija, šta će mi Dveri?

Verujem da je ujedinjavanje opozicije poslednja nada za deo naše generacije, koja nije napustila otadžbinu, da pokuša da uspostavi jake institucije i vrati državu narodu, koja mu je oteta od strane neoliberalnih elita i njihovih, od naroda otuđenih, kolonijalnih upravnika.

Svet se ubrzano menja. Dok se evropski narodi bude iz zabludelog sna birokratski ujedinjene briselske Evrope i traže povratak svojim ekonomijama i sputanim nacionalnim, kulturnim i duhovnim identitetima i vrednostima, dok Rusija i Kina sa zemljama BRIKS-a dodaju gas u uspostavljanju alternative zapadnoj, liberalnoj, ekonomskoj hidri, koja je već porobila brojne nacionalne ekonomije širom sveta, dotle Srbija ubrzano propada u forsiranju lažnih podela, propovedanih od strane režimskih apologeta, bilo da brane Vučićev evrofanatizam i podelu Kosmeta (Sonja Liht, Latinka Perović, Sonja Biserko...) ili njegov retorički patriotizam u formi ”Ne lipši magarče do zelene trave” ili ti: ”Aha! Sad će, samo što nije!” (Željko Cvijanović, Branko Radun, Dragomir Anđelković, Vladan Glišić...).  


U savremenoj Evropi, a i u čitavom svetu, podela na levicu i desnicu prevaziđena je i maksimalno zloupotrebljena. Globalne elite generisanjem podela izazivaju sukobe da bi lakše porobljavale i iskorišćavale narode širom sveta. U Srbiji  sa jedne strane imamo vlast koja glumi i levicu i desnicu kako joj kad i šta odgovara, dok je suština da sve radi i na štetu države i na štetu naroda.


Trenutna vlast služi globalnim elitama, dok mi u Dverima želimo da državu i institucije vratimo njenim legitimnim nosiocima - narodu. Tu nema mesta za bilo kakve podele na leve i desne. Savez za Srbiju okuplja ljude za koje su legitimitet, interes naroda i države neprikosnovene političke kategorije, bez obzira na osnovne programske razlike. 


Prestao sam da ubeđujem ljude koji su planirali da pobegnu iz Srbije da to ne rade i da izdrže još malo. A kad će to još malo? Verujem da je Savez za Srbiju poslednja nada za uspostavljanje institucija i vraćanje države narodu, koja mu je oteta od strane neoliberalnih elita i njihovih kolonijalnih upravnika. Jer ako sadašnji režim, koji je vladao, ratovao i gubio ratove od Krajine do Kosmeta i 90-tih, sprovede tuđe zamisli o siromašnoj, obeznađenoj i obezglavljenoj Srbiji jeftine radne snage i seks turizma, jeftinih sirovina i privatizovanih nacionalnih dobara, uskoro ćemo živeti u Frankenštajn-državi individua bez ličnog i nacionalnog dostojanstva i osnovnim smislom za zajednicu. Onda će Srbija prestati da postoji. Ako nestane Srbija, šta će mi Dveri?


 

Jugoslav Kiprijanović

član Predsedništva Dveri

Viši savetnik PG Dveri u NSRS


Podeli vest:

Biografija : Jugoslav Kiprijanović

Jugoslav Kiprijanović rođen je maja 1976. godine u Beogradu. Posle završene Pete beogradske gimnazije, studirao je Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine na temu „Marketing u neprofitnom sektoru“. Kao student bio je aktivan u studentskim organizacijama ekonomskih nauka, a po završenom fakultetu bavio se privatnim preduzetništvom.

Jedan je od osnivača udruženja „Prijatelji manastira Đurđevih Stupova u Rasu“, čiji je predsednik bio od 2006 – 2008. godine. U okviru rada u ovoj organizaciji koordinisao je medijskom kampanjom „Obnovimo sebe – podignimo Stupove“, koja je široko prihvaćena i zapamćena kao jedna od najuspešnijih kampanja za obnovu manastira Đurđevi Stupovi u Rasu.

Organizovao je i producirao brojne koncerte, predavanja, događaje, emisije, filmove, audio, video i štampana izdanja za decu i odrasle u Srbiji i Republici Srpskoj. Od 2008. godine radio je na poslovima marketinga za zvaničnu novinu Srpske Patrijaršije – „Pravoslavlje“. Uključen je u rad Dveri od osnivanja 1999. godine, a naročito kroz saradnju u okviru „Srpske mreže“.

Bio je kandidat za narodnog poslanika na republičkim izborima 2012. i 2014. godine na listi Dveri. Angažovan je na poslovima u Informativnoj službi Srpskog pokreta Dveri od 2012. na pozicijama glavnog producenta i sekretara Infoslužbe.

Odlukom Predsedništva Srpskog pokreta Dveri, leta 2015. imenovan je za direktora Informativne službe.

Profesionalno bio angažovan kao producent i član uredništva u izdavačkoj kući ”Catena mundi”. Od avgusta 2016. nalazi se na poziciji Višeg savetnika-konsultanta Poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Oženjen, otac četvoro dece. Živi u Beogradu.