Autorski tekstovi

Ko govori o političarima koji menjaju retoriku, da krene od Aleksandra Vučića

Ko govori o političarima koji menjaju retoriku, da krene od Aleksandra Vučića

Neprestana nužda da se u Srbiji od dva zla bira ono manje nije ništa novo. „ U dobru je lako dobro biti…“ a Srbija odavno nema iole prihvatljiv izbor, već more pritisaka, ucena, direktnih pretnji. Sadašnja situacija u Srbiji zahteva od svakog osvešćenog građanina da odabere pažljivo, pronicljivo i dalekovido.

Vučić i ne krije da je napokon sateran u tesnac u kojem će morati da ispuni sve što je obećao stranim mentorima i finalizuje veleizdaju najvitalnijih državnih interesa na Kosovu i Metohiji, a bojim se i šire, na teritoriji centralne Srbije.


Formiranje Saveza za Srbiju koje ima za cilj da ga u tome spreči, vidim kao okupljanje neistomišljenika oko tog zajedničkog cilja, da Aleksandra Vučića sprečimo u nameri da manupulišući građanima, teritoriju Srbije i zvanično smanji za 15 % teritorije na kojoj su rudna blaga i sve najvrednije što Srbi imaju od duhovnog i kulturnog nasleđa. Iz klopke u koju je sam sebe saterao, Vučić i sam poručuje da „kosovski čvor“ traje vekovima. Srbi su dakle navikli da se za Kosovo i Metohiju iznova i iznova bore, da ga vekovima čuvaju pred najezdom novih osvajača i novih metoda otimanja. Samo kosovski božuri i krv srpska kojom je ovaj predeo natopljen, dovoljan su zalog i dovoljan razlog za neprestanu borbu, za iznalaženje novih i savremenih načina da se sačuva barem nada u povratak Kosova i Metohije pod punu kontrolu srpske države u budućnosti.
Nije nimalo teško prozreti Vučićeve izdajničke namere. Vidljive su i aktivnosti SNS čelnika na terenu: priprema članstva na konačni čin izdaje, ciljano retoričko „obrađivanje“ i zastrašivanje ratom. Priprema za sprovođenje referenduma, kojim će Vučić pokušati da odgovornost za dobrovoljno odricanje od KiM prenese na građane Srbije.


Dovoljno je vratiti se samo dve godine unazad, na antiustavno potpisivanje Briselskog sporazuma, na Vučićeve izjave da Gazivode nipošto neće dati, a da i ne zalazimo u to šta je sve Vučić govorio devedesetih, pa da shvatimo njegov lični sunovrat, koji vodi finalnoj veleizdaji Kosova i Metohije.
Sve ovo pišem zbog nezapamćene medijske hajke na Dveri, kao posledicu naše odluke da budemo jedan od osnivača Saveza za Srbiju. Nijedna izborna kampanja do sada nije bila laka i medijski napadi bili su žestoki, ali ovo što se o Dverima piše protekle nedelje višestruko je prevazišlo sve hajke do sada.


Nisam mogla dobiti konkretniji  i uverljiviji dokaz da sam dobro postupila što sam podržala ulazak Dveri u Savez.


Savez za Srbiju je javnosti ponudio 30 tačaka oko kojih se okupljaju veoma različiti po iskustvu i delima, ali osvešćeni i odgovorni političari, svesni najvećeg političkog izazova u ovom trenutku. Veći deo sadržaja ovih 30 tačaka se podudara sa programom Dveri, koji dosledno zagovaramo od februara 2011. godine, kada su Dveri i objavile ulazak u politiku. Da li postoje razlike među osnivačima Saveza za Srbiju? Razume se da postoje. Tako široki front okupljanja sasvim logično sadrži i političke aktere kojima su određeni stavovi čak i dijametralno suprotni, ali cilj okupljanja u Savez im je zajednički, sprečavanje veleizdaje, očuvanje teritorijalnog integriteta, sprečavanje kolapsa države usled pogubne SNS politike.  Ono što je očigledno, s obzirom na ponašanje Aleksandra Vučića i histerije u medijima – TAJ CILj JE OSTVARLjIV. 
Pozivam sve građane Srbije da u narednom periodu postupaju odgovorno i mudro. Da svaku informaciju o Savezu za Srbiju i njegovim akterima sagledavaju kroz prizmu Vučićevih izjava o Kosovu i Metohiji. Duboko sam uverena da u ovom trenutku, osim sveprisutne teme pada nataliteta, u Srbiji ne postoji nijedna važnija politička, ekonomska i bezbednosna tema.


Žao mi je što moji saradnici iz Dveri, uključujući i mene,  plaćaju visoku cenu svoje odluke da podrže Savez. Neshvatljiva je stihijska sila režima i svih raspoloživih sredstava kojima udaraju na aktere Saveza i pitam se zaista šta je sledeće? Čime će još potvrditi  opravdanost  odluke za formiranje Saveza, hrabrost i odvažnost ljudi koji su odlučili da će Dveri biti osnivač ovog širokog i snažnog fronta, za koji je sudeći po Vučićevim reakcijama, više nego jasno da ima potencijal da ga ugrozi u njegovim veleizdajničkim namerama.
Izvinjavam se  svi našim porodicama koje su ovih dana uznemirene zbog fašističkih metoda koje se nad nama sprovode, zbog blaćenja, laži i nepravde koja se pored predsednika Boška Obradovića nanosi i ostalim najčasnijim ljudima u pokretu, pre svega porodici dr Nemanje Zarića, jednom od najvrednijih i najkompletnijih ličnosti kojima se Dveri ponose.


Niko od nas nije imao iluziju da će biti lako izboriti se za pristojnu Srbiju, sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu, ali da će baš najčasniji među nama biti provučeni kroz blato neistina i najcrnjih laži i kleveta, da će Savez za Srbiju biti prepoznat kao tolika pretnja Vučićevoj veleizdaji, to priznajem, nismo očekivali.
Zato nastavljamo ovim putem, uz podršku koja svakodnevno raste, jer raste i stepen osvešćivanja u Srbiji. Nastavljamo da spremni dočekamo trenutak kada će sve maske pasti i kada će Aleksandar Vučić konačno biti osujećen u realizaciji svog paklenog plana – dobrovoljnog priznavanja Kosova kao nezavisne države. Ovaj cilj je za nas jedino što u Srbiji nema alternativu. Sve osim potpisivanja pravno obavezujućeg, sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i tzv. Kosova  je podnošljivo i popravljivo.


To je moj odgovor na aktuelno pitanje ZAŠTO SAVEZ?Marija Janjušević,

Narodni poslanik Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.