Autorski tekstovi

Marija Janjušević: Aplauz većine

Marija Janjušević: Aplauz većine

Sve su češća pitanja koja mi prijatelji i saborci upućuju, a odnose se na atmosferu u Narodnoj skupštini, kako se osećam kada čujem sve one ružne reči tokom zasedanja, kako trpim onu nepravdu.

Priznajem da je ponekad teško ne reagovati emotivno, kada čujete neistinu, kada laž doživljava horsko izvođenje, nadogradnju i razradu na najnedostojnije i najbeskrupuloznije načine. I naravno, uz aplauz većine.

Kroz pregršt loše izrežiranih monodrama poslanika SNS-a u Skupštini, došli smo do vrhunca neukusa, podmetanja i laži iz kojih bi neupućeni građani trebalo da poveruju da je predsednik pokreta Dveri nasilnik, polupismeni posetilac seoskih kafana sa neprihvatljivim čačanskim akcentom, kome navodno nisu strane  ni psovke i spominjanje mrtvih roditelja kolegama. „Bitanga koja istura koleginicu, ženu, da ga brani“.

Ako sa druge strane dodam da predsedavajući na sednicama u mikrofon govore šta god im se prohte i Boška Obradovića opominju da je nasilan, čak i kad se on u neveric, šta je sve u parlamentu moguće, smeje i odustaje od borbe za zasluženu repliku. I naravno, uz aplauz većine.  


 


Koleginica iz SNS-a nas je nedavno, nesigurnim, drhatvim glasom (pretpostavljam jer je bila svesna neistine koju je morala da iznese) informisala da Boško Obradović nije džentlmen i da je povredio Maju Gojković. Nismo čuli konkretne razloge za ove klevete, ali ako se pitate da li je bilo aplauza, da, uz aplauz većine. Moj odgovor svima je – ne odustajem!

Obavezujuće je kad vas osećaju kao svog pravog predstavnika, kad ste uzdanica bliskim ljudima. Ponos je i čast biti suprotno od ljudi koji dozvole sebi tako često da zaborave da su narodni poslanici, otuđe se i pristanu da budu puka mašinerija za glasanje, klevetanje, širenje laži, a sve kako bi diskreditovali političke protivnike, jer ih argumentima ne mogu pobetiti i ućutkati.  

I naravno, uz aplauz većine. Gospodo iz vladajuće većine, čast izuzecima (još ih nisam upoznala, ali ja sam stari optimista), sve vam je u šaci, i kolač i nož su kod vas, sve vam je moguće, ali nije vam sve i na korist! Naročito nije na korist građana koje osiromašujete svakim danom sve više i gurate nas u sunovrat. Sve ono što izgovarate sa govornice ili poslaničke klupe govori pre svega o vama i imaće trag u vremenu.  Trag za koji ćete sami biti odgovorni, pa izvolite – MIKROFON JE VAŠ.  


Marija Janjušević, narodna poslanica Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.