Autorski tekstovi

Marija Janjušević: Dveri vole Srbiju i ne mrze nikog

Marija Janjušević: Dveri vole Srbiju i ne mrze nikog

Ministarka Zorana Mihajlović u poslednje vreme ne uspeva da se obrati javnosti, a da ne spomene Dveri, što je jasan pokazatelj da naša politika počinje da donosi rezultate, a rešenja koja predlažemo za rešavanje pitanja Kosova i Metohije su prava i ostvarljiva.

Svakodnevno uočavamo da aktuelni izdajnički režim prisvaja porodičnu politiku Dveri kao svoju politiku, a sve što je dobar put za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije naziva govorom mržnje, jer to njihovim stranim tutorima nije u interesu.  Govor mržnje je floskula kojom režim napada neistomišljenike kada nema valjano objašnjenje i kontra-argument.

Kada treba objasniti zbog čega se pitanje Kosova i Metohije ne rešava u SB UN umesto u Briselu i zbog čega Srbija ne proglasi Kosovo i Metohiju okupiranom teritorijom kao što smo predložili u Rezoluciji koju smo predali u skupštinsku proceduru, Vučić i njegovi pomoćnici u rastakanju države nemaju jasan odgovor, ali zato imaju uvek upotrebljivu floskulu „govor mržnje“.

U svom poslednjem obraćanju javnosti, Zorana Mihajlović je nastavila sa licemernim, školskim primerima manipulisanja. Poštujući marketinško pravilo da iznošenje negativnih činjenica treba započeti nekom pozitivnom izjavom, kako bi sve zvučalo ozbiljnije i profesionalnije, ministarka Mihajlović navodi kako poštuje opoziciju, a već u sledećoj rečenici optužuje Dveri da su mrzitelji.

Ona navodi da ministri u aktuelnoj vladi rade posao kako najbolje umeju i da rezultati stoje iza njih. Ne sumnjamo da je to najbolje što ministri umeju i da nisu sposobni za nešto bolje i efektnije po život građana Srbije i zato moraju da odu.

Što se rezultata rada tiče, tu vredi spomenuti okretanje glave od demografske katastrofe, opljačkane penzionere i prosvetare, ponižene zdravstvene radnike, napuštene male akcionare, žrtve privatizacije, sprečavanje Južnog toka, uništavanje kulturnog nasleđa, otežano kretanje saobraćajnicama u Beogradu i širom Srbije, euforično zagovaranje auto puta ka Draču, dok privrednici iz Šumadija nemaju takoreći no osnovnu infrastrukturu.

Dveri su sve svoje snage usmerile na borbu za bolji ekonomski i kulturni položaj porodica u Srbiji, povraćaj sredstava pokradenim penzionerima, zaštiti srpskih teritorija i poštovanje Ustava. Ne mrzimo nikog, pa ni Vučića, ali ćemo neumorno ukazivati na sve katastrofalne posledice politike koju on vodi.

 

Marija Janjušević, narodni poslanik Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.