Autorski tekstovi

Marija Janjušević: Nije ženski ćutati

Marija Janjušević: Nije ženski ćutati

Na lažnom Jutjub kanalu neko je zloupotrebio vizuelni identitet Dveri i plasirao video klip veoma uvredljivog sadržaja u kojem su žene predstavljene na veoma ponižavajući način, način na koji su žene, nažalost, instruirane tokom 1950-ih u pamfletima u SAD. Radi se o bezobzirnoj eksploataciji žene i njenog današnjeg praznika.

Na lažnom Jutjub kanalu neko je zloupotrebio vizuelni identitet Dveri i plasirao video klip veoma uvredljivog sadržaja u kojem su žene predstavljene na veoma ponižavajući način, način na koji su žene, nažalost, instruirane tokom 1950-ih u pamfletima u SAD.

Radi se o bezobzirnoj eksploataciji žene i njenog današnjeg praznika. U pitanju je i ozbiljno krivično delo krađe identiteta i lažnog predstavljanja, radi političkih napada na Dveri. Pokret Dveri ne bi imao ništa protiv da se radi o satiri, koja ne mora da bude istinita.

Da je klip možda bio okačen na Njuz netu i mi bismo se slatko nasmejali neslanoj šali i mirno nastavili da radimo svoj posao dalje. Međutim ovde se radi o ozbiljnom krivičnom delu krađe identiteta, koje je u Srbiji kažnjivo.

Dveri su već preduzele sve zakonske mere da spreče ovaj klasični internet kriminal i zaštite žene koje je neko eksploatisao, planski, organizovano i sinhronizovano sa više kanala komunikacije, upravo na Dan žena. Sve žene u Srbiji, pa tako i žene iz pokreta Dveri zaslužuju da budu predstavljene sa poštovanjem i uvažavanjem, u skladu sa njihovim pravim vrednostima i ne smeju biti eksploatisane i ponižavane.

Svim ženama u Srbiji želimo da im svaki dan, pa i ovaj današnji bude ispunjen pažnjom, lepim postupcima i porukama koje se ne zaboravljaju i koje unose svečanost i pozitivnu energiju, jer to je ono što dan čini posebnim i prazničnim, a ženu ponosnom i zaštićenom.

Ovakav nematerijalni poklon zaseniće sve skupocene predmete koji imaju svoju cenu. Želimo da žena bude uvek srećna i dostojanstvena, onako kako i zaslužuje, bez obzira na svakodnevne nedaće.  

-

Marija Janjušević Član predsedništva Dveri i koordinator Ženske snage Dveri  

-

 

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.