Autorski tekstovi

Marija Janjušević: Pink - ružna mrlja

Marija Janjušević: Pink - ružna mrlja

Srpska javnost je prinuđena da trpi izlive gnevnih napada Željka Mitrovića, koji zloupotrebljava sopstveni medij zarad lične koristi i iživljavanja nad javnim medijskim prostorom, čiji cilj građani Srbije ne razumeju. To što čini Mitrović je ipak javni problem i nepohodno je da reaguje država, sve njene institucije i sva strukovna udruženja, a građani mogu svoje nezadovoljstvo da pokažu bojkotom.

Srpska javnost je prinuđena da trpi izlive gnevnih napada Željka  Mitrovića, koji zloupotrebljava sopstveni medij zarad lične koristi i iživljavanja nad javnim medijskim prostorom, čiji cilj građani Srbije ne razumeju. To što čini Mitrović je ipak javni problem i nepohodno je da reaguje država, sve njene institucije i sva strukovna udruženja, a građani mogu svoje nezadovoljstvo da pokažu bojkotom.

Ukoliko državne institucije momentalno ne reaguju, to će biti sasvim jasan pokazatelj da države nema, odnosno da je REŽIM = PINK = Vučić = SNS.


Najpre izražavam duboko saučešće i sažaljenje kolegijumu Pinka, potpisnika poslednjeg u nizu tekstova, krajnje ponižavajućih za ljudsko biće. Ne zameram im ni najmanje, iskreno verujem da je to isključivo čin na koji su prinuđeni da bi sačuvali posao. Volela bih samo da pažljivo pročitaju tekst koji im je pripisan. Verujem da će to biti dovoljan razlog da sutradan, kad dođe vreme da traže novi posao, prećute svoje angaživanje na Pinku. Osim ukoliko ne očekuju neko nameštenje u režimskim institucijama. Da bi bilo jasnije, pre nekoliko dana je dopisnik Pinka iz Niša unapređen u pomoćnika gradonačelnika Grada Niša.


Zahtev za zabranu emitovanja rijaliti programa potpisala sam svojim imenom, lično. Željko Mitrović je ipak odabrao da odgovorom napadne Boška Obradovića i pokuša da uvredi posredno i mene i sve ostale saborce Dveri. Zaista nemam nameru da odgovaram na rečnik nedostojan razumnog bića. Tako dolazimo do logičnog zaključka da sam Mitrovića, verujući da je usvojio ljudsko mladunče, zaista precenila. Izjavu da su njegova supruga Milica i on preuzeli starateljstvo nad mladunčetom do njegove starosti od 18 godina, sada mogu ne samo da razumem, već i da opravdam.


Istakla bih još nekoliko činjenica na koje želim da podsetim Željka Mitrovića:


Srpski pokret Dveri je za svoj logo izabrao simboličan znak majke i deteta, koji vernici dodatno razumeju i vole na svoj način, kao Bogorodicu.


Akcije koje su Dveri za ovih 18 godina sprovodile bile su protest za odbranu Kosova: „OSTAĆE NAŠE“ , Porodične šetnje, protest 06. aprila 2013. godine kada smo dve noći i tri dana kampovali na Trgu republike i tražili od Vučića i Dačića da ne potpišu Briselski sporazum  i niz protesta nakon toga, protiv pljačkaške privatizacije, liberalne ekonomije i uskraćivanja prava majkama.


Vaša medijska kuća, razume se, nije izveštavala o ovim događajima, već naprotiv, zamagljivala svest građanima Srbije. Mi smo građanima pružili nova, ostvarljiva rešenja za spas Srbije od propasti, a Vi ste im ponudili ružičaste naočare za zavaravanje i beg od stvarnosti.


Vaš logo je, po vašem slobodnom izboru – mrlja! Jedna velika, ružičasta mrlja! U Vašim zabavnim programima voditeljke koriste pornografski arsenal. Pojedinim voditeljkama takav angažman na Pinku služi kao odskočna daska za posao u najvažnijim državnim institucijama.


Samo čovek koji poštuje i voli sebe, može da voli i gradi svet oko sebe.


Po onome što nudite na svom kanalu, ja sam i ranije osećala da Vi sebe mrzite i da Srbiji nećete oprostiti sve svoje unutrašnje pošasti i beznadežan nedostatak samopoštovanja i samopouzdanja, a nakon što ste to lepo stavili i na papir i pustili u etar, nemam ni najmanju dilemu.


Za sve nas, pa i za Vas, je najbolje da Vaša televizija što pre postane samo ružna mrlja srpske medijske istorije!


 -


Marija Janjušević, narodni poslanik


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.