Autorski tekstovi

Marija Janjušević: Pokažimo da su žene odgovorne i dostojne poverenja

Marija Janjušević: Pokažimo da su žene odgovorne i dostojne poverenja

Organizacija žena unutar Srpskog pokreta Dveri, koja istupa pod imenom Ženska snaga Dveri je prihvatila poziv upućen od strane Beogradskog fonda za političku izuzetnost, prvenstveno zbog značaja teme koja će biti obrađena na skupu, a koja se odnosi na položaj žena u Srbiji.

Činjenica da se stavovi žena u Dverima u izvesnoj meri ne podudaraju sa stavovima pojedinih političkih organizacija, pa čak ni sa stavovima samog organizatora, po našem mišljenju samo doprinosi kvalitetnijoj raspravi i daje skupu na širini i sveobuhvatnosti, a organizatoru na kredibilitetu. Kontraproduktivna promocija koju nam priređuje manja grupa ženskih aktivistkinja pruža mi priliku da i pre samog održavanja skupa iznesem stavove Dveri.

Zalažemo se za zaštitu žena od svake vrste diskriminacije, u prvom redu ukoliko žele da rađaju, za podršku majkama koje uz materinstvo žele da grade karijeru i razvijaju svoje talente, za zaštitu žena od zlostavljanja i za redovne sistematske preglede i prevenciju najčešćih malignih oboljenja.

Pozivam sve žene da se odgovorno ponašaju i ne dopuste bilo kakvo skretanje sa suštinskih tema. Svaka zloupotreba najavljenog događaja predstavlja sebičan i zlonameran čin i šteti svim ženama u Srbiji, a svako ko komentariše i pridaje značaj ovim sporednim dešavanjima pristaje na manipulaciju i maliciozno etiketiranje Dveri.

Nikada ne bih bila u stranci čiji mi stavovi nisu bliski i svaki komentar u tom smislu je jednako zlonameran kao ostala direktna etiketiranja, s tim što je još ružniji i štetniji, jer dolazi od pripadnica parlamentarne stranke. Dveri će uskoro postati parlamentarna stranka, koja vodi odgovornu politiku i preuzima odgovornost za sprovođenje svih obećanih mera za pravedniji i bolji život u Srbiji. Pozivam sve žene da obavezno iskoriste svoje pravo glasa, mukotrpno stečenu tekovinu vekovne ženske borbe. Pokažimo da smo odgovorne i dostojne poverenja.  

-

Marija Janjušević Član predsedništva Dveri i koordinator Ženske snage Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.