Autorski tekstovi

Marija Janjušević: Predsedniče, dosta s lažima, preuzmite odgovornost

Marija Janjušević: Predsedniče, dosta s lažima, preuzmite odgovornost

Od njega se traži da snizi cenu goriva, da sačuva KiM u sastavu Srbije i obezbedi građanima Srbije da ostvare svoja prava na zarade i penzije, a ne da vređa svoje građane nazivajući ih političkim ludacima, batinašima i secikesama.

Tačno je da je deo građana Srbije, iako svestan mnogih prevara Aleksandra Vučića, što iz sopstvene pristojnosti i dobronamernosti, što iz bojazni za budućnost, glasao za Vučića, praštajući mu uvrede, snižavanje penzija, poskupljenja hrane i najvažnijih potrepština, neispunjena  obećanja, verujući ili barem nadajući se da će im Vučić pružiti barem ono najvažnije – mir i stabilnost. Otuda i u svim javnim nastupima pred izbore ponavljanje ovih reči kao još jedna Vučićeva mantra. Obećavao je stabilnost, ali nikada nije spominjao predaju Kosova i Metohije, obećavao je sankcionisanje kriminala, ali nikada nije najavio da će Vladu voditi Ana Brnabić, a Ministarstvo finansija Siniša Mali.


Srpski pokret Dveri je najglasnija, tako reći jedina opozicija koja u Narodnoj skupštini Republike Srbije u kontinuitetu već dve godine traži da se zakaže posebna sednica o Kosovu i Metohiji, da se usvoji Rezolucija o KiM, da se ovo pitanje vrati iz Brisela na odlučivanje u savet bezbednosti UN. Istek mandata EULEKS-a je idealna prilika za to.


Nije dakle problem za Vučića što su uspeli spontani protesti građana Srbije, koji samo žele da im se omogući život dostojan čoveka, a koje su Dveri podržale iskreno, vodeći računa da protesti ne budu ispolitizovani i dovedeni u vezu sa bilo kojom političkom organizacijom. Vučićev problem je što su Dveri jasno ukazale na ključni momenat za spašavanje srpskog naroda na KiM i njegove imovine – vraćanje snaga UNMIK sada kad ističe mandat EULEKS-u i kao naredni korak, povratak pitanja KiM u SB UN. To što je Vučić sada sateran uz zid od strane onih kojima je 2012. obećao da će ostvariti sve ono što se ni jedan Boris Tadić nije usudio, da potpiše zvaničnu izdaju KiM i trajno, dobrovoljno odricanje Srbije od Kosova i Metohije  nije problem ni građana Srbije ni političkih stranaka, to je lični problem Aleksandra Vučića. A pokušaj da se referendumom podvali izdaja srpskom narodu je prosto monstruozan.


Potpisnik Briselskog sporazuma se sada žali i iščuđava zbog pritisaka sa zapada, a Dveri su tog aprila 2013. godine dve noći i tri dana kampovali na Trgu republike neumorno ponavljajući zahtev da se nipošto, ni pod kojim uslovima ne potpiše Briselski sporazum. Prikazivati sada Dveri u negativnom svetlu, iako nikada nismo kalkulisali i temu Kosova i Metohije smo nametali čak i onda kada su analitičari i marketing stručnjaci savetovali da to nije tema koja privlači glasače, ne samo da je bezobrazno i podmuklo, već je i opasno po sudbinu KiM, jer iskrenijih boraca koji zagovaraju očuvanje KiM u sastavu Srbije, a pod okriljem SB UN, jednostavno nema.


Aleksandar Vučić da prestane da gura sebe u centar dešavanja, da prestane da glumi i laže. Tvrdnje da njega lično neko mrzi su smešne i patetične, pokazuju svu njegovu nemoć i kukavičluk, ali nažalost mogu da obmanu građane na kraći vremenski rok.  Od njega se traži da snizi cenu goriva, da sačuva KiM u sastavu Srbije i obezbedi građanima Srbije da ostvare svoja prava na zarade i penzije. Za suverenog državnika to i nije neki težak posao, ali za nekog ko državu vodi kao instalirani sluga zapadnih interesa, ovo je veoma komplikovan i složen zadatak.


Činjenica da EU daje jasne signale da Srbija ne može postati članica EU dok se ne odrekne Kosova i Metohije (odnosno ne harmonizuje svoje odnose sa nepostojećom državom Kosovo), a da Vučić i njegovi saradnici neprestano ponavljaju da je Srbija rešena da bezalaternativno bude na putu u EU, najsigurniji je dokaz da Vučić ima nameru da dobrovoljno preda KiM Albancima, odnosno Amerikancima, a krivicu za to svali na srpski narod.


Što se tiče Vučićevih laži o navodnom nasilju, Dveri najavljuju krivične prijave protiv svih u nizu odgovornih što su dve novinarke Pinka bile ugošćene dva dana u Kliničkom centru Srbije, gde ih je Vučić posetio zbog navodnih povreda, a što je veštačenjem relevantnih institucija dokazano kao laž i prevara. Novinarke su dakle bile naterane na karantin dva dana i zauzele mesto nekim drugim pacijentima, kojima je uskraćena vrhunska pomoć, jer su one morale biti smeštene sa lažnom dijagnozom, kako bi Vučići bila organizovana još jedna u nizu lažnih „Feketić“ epizoda – poseta novinarkama prinuđenim da lažu da su teško povređene.


Niko Vas, Aleksandre Vučiću ne mrzi, samo tražimo da se ponašate kao pravi predsednik Srbije, štiteći njen Ustav, teritoriju i narod.Marija Janjušević, narodni poslanik Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.