Autorski tekstovi

Marija Janjušević: Vreme razgraničenja - ili si Vučić ili čuvaš KiM

Marija Janjušević: Vreme razgraničenja - ili si Vučić ili čuvaš KiM

Jedino razgraničenje koje je prihvatljivo jeste ono koje će jasno pokazati ko štiti a ko ugrožava državne interese, ko podržava a ko tera Srbe južno od Ibra, ko razume i poštuje, a ko kleveće vladiku Teodosija i arhimandrita Savu Janjića i sve Srbe na teritoriji južne pokrajine, koji ne glasaju za SNS-ovu Srpsku listu.

Ako postoji ijedna izjava Aleksandra Vučića proteklih godina, za koju mogu poverovati da je blizu istine, onda je to konstatacija da u Srbiji nikada nije bilo lako. U Srbiji se prečesto između dva zla bira ono manje, izdajnici niču kao pečurke posle kiše i svaki novi dan je jedan svojevrsni Vidovdan. Neprestano razdvajanje na izdajnike i iskrene borce, na potomke Lazareve i Vukove.


Kako to Vučić, sada već bez prikrivanja i bez stida kaže  - dolazi vreme razgraničenja. U ovim izazovnim vremenima, po ko zna koji put u srpskoj istoriji, razgraničavamo se na izdajnike i na pošten svet.  Na naslednik Lazara Hrebeljanovića i Vuka Brankovića. Bilo je i ranije izdaja državnih interesa, bilo je posrnuća, ali nikada Srbija nije bila do te mere poražena, da njena sudbina bude u rukama samo jednog, jedinog čoveka.
Aleksandar Vučić je napokon sasvim skinuo jagnjeću kožu sa sebe i priznao da on ne može biti ništa drugo do vuk, odnosno Vuk. Vučić već godinama sprovodi puzajuće priznavanje Kosova i Metohije i koristi sve marketinške veštine da sebe opravda pred narodom za veleizdaju na koju se obavezao Angeli Merkel. Doduše, u te svrhe je kod sebe primio sve one koji su na istom zadatku bili i u prethodnim režimima, iz svih stranaka pokupio lobiste i izdajnike i uhlebio ih u SNS,  pre nego svoje stare članove.


Kako smo došli do toga da Vučić sam može da odluči o sudbini Srbije? To je pitanje za sve nas, to je odgovornost svih nas.  No, stanje je takvo kakvo je, meni jedino preostaje da pozovem javnost da pomno i oprezno prati Vučićevu retoriku i glumu, kao i ovu najnoviju u nizu hajki, koja se vodi protiv Dveri i predsednika Boška Obradovića.
Boško Obradović je pozvao sve, počev od predsednika države preko vojske i policije da poštuju Ustav, da čuvaju Kosovo i Metohiju i pozvao na hapšenje onih koji ga krše. Umesto da Vučić demantuje da je izdajnik, da dokaže narodu da interesi države nisu ugroženi, da za to pruži dokaze, da posluša volju većine građana Srbije i prekine pregovore u Briselu i vrati pitanje Kosova i Metohije u UN, on je podigao svu svoju medijsku mašineriju na Dveri, na jedan nezabeležen, nezapamćen progon, podmetanje, blaćenje i klasičnu hajku na ljude.


Veoma je opasno što su i ministri iz vlade angažovani na zastrašivanju naroda, na izmišljanju da Dveri prete i pozivaju na krvoproliće i ratovanje. To su već poznati maniri SNS-a. Kada iznesete argumente da se Vučić sprema na veleizdaju, oni vas optuže da ga mrzite i želite rat Iskreno, meni samoj je već degutantno da se ovoliko bavim Vučićem, ali to zaista nije ništa lično, već isključivo u svrhu sprečavanja veleizdaje najviših državnih interesa Srbije. On sam je neinteresantan, njegov kukavičluk u meni ne izaziva nikakvu mržnju, već sažaljenje. Jedan jedini je cilj moje priče o njemu - razgraničenje na način koji on najavljuje moramo sprečiti. Jedino razgraničenje koje je prihvatljivo jeste ono koje će jasno pokazati ko štiti a ko ugrožava državne interese, ko podržava a ko tera Srbe južno od Ibra, ko razume i poštuje, a ko kleveće vladiku Teodosija i arhimandrita Savu Janjića i sve Srbe na teritoriji južne pokrajine, koji ne glasaju za SNS-ovu Srpsku listu. Istu onu koja je ovih dana Tačiju predložila za ustavnog sudiju kvazidržave Kosovo izvesnog Labana, osuđenog u Srbiji na zatvor zbog organizovanog kriminala.
Ja se evo jasno razgraničavam od svakog kome je nevažno Kosovo i Metohija, od veleizdajnika i njihovih pomoćnika. Od svakog ko ne smatra da je Kosovo i Metohija deo Srbije. Računam i na to da će se probuditi članovi SNS, koje ovih dana čelnici stranke neumorno obilaze, objašnjavajući im da je Vučićeva veleizdaja jedino moguć i ispravan čin. Da im cenu Kosova i Metohije pretoče u novac, u pretnje i zastrašivanja od rata.  A sve u svrhu prikrivanja činjenice da je došlo vreme da Aleksandar Vučić ispuni davno dato obećanje da će Srbija priznati nezavisnost takozvanom Kosovu, da će se dobrovoljno odreći 15% svoje teritorije.


Strpljivo čekam buđenje članova SNS-a i svih građana Srbije. Da mu složno kažemo da odstupi od srpske teritorije. Nemam problem s tim da mojoj deci i unucima ostane da konačno rešavaju pitanje Kosova i Metohije kada za to budu povoljnije okolnosti. Ja verujem u vaspitanje koje smo im kao roditelji i okruženje pružili, daleko od SNS obmane i sramote.


 

Marija Janjušević, narodni poslanik


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.