Autorski tekstovi

Milorad Aritonović: Nebriga republičke vlasti stvorila je problem u Bujanovcu

Milorad Aritonović: Nebriga republičke vlasti stvorila je problem u Bujanovcu

Daleko od toga da je pitanje tri opštine sa juga Srbije (Medveđe, Bujanovca i Preševa) s neba palo na sto za kojim se razgovara o budućnosti južne pokrajine , jer su temelji te scenografije postavljeni mnogo godina ranije.

Pošto država godinama nije reagovala na situaciju i dešavanja u Bujanovcu, na iseljavanje Srba, na promociju separatizma kod Albanaca itd, iz godine u godinu su i apetiti Albanaca rasli. Sve češće počinju da se ističu i albanske zastave. Prvo sramežljivo, po jedna ili dve, na svadbama, da bi kasnije svaki automobil u svadbarskoj koloni bio okićen sa najmanje jednom albanskom zastavom. Iako po našem zakonu nije dozvoljeno isticanje zastava koje su iste kao državna obeležja drugih zemalja, u Bujanovcu, albanske zastave su počele da se ističu i na zgradama državnih institucija. Posebno je to izraženo 28. novembra na Dan nezavisnosti Albanije, poznatiji kao "Dan zastave".


Dolaskom na vlast SNS-a 2012. godine, Aleksandar Vučić, tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije i uz to i ministar odbrane i koordinator rada svih službi bezbednosti je najavio odlučnu borbu za očuvanje suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i borbu protiv kriminala i korupcije. Umesto toga, šest godina kasnije živimo u državi ogrezloj u kriminalu i korupciji. U aprilu 2013. godine potpisan je Briselski sporazum koji nije u skladu sa srpskim Ustavom i zakonima, ni sa Rezolucijom 1244 UN-a, pa je samim tim i štetan po našu zemlju. Umesto očuvanja Kosova i Metohije kao sastavnog dela Republike Srbije, pokušavaju da nas ubede kako je za nas najbolje da se Kosova odreknemo jer su to obećali svojim prijateljima iz Evropske unije na čelu sa Angelom Merkel.


Ovakvu situaciju vešto pokušavaju da iskoriste Šiptari sa juga Srbije koji ponovo pokreću pitanje legitimnosti referenduma iz marta 1992. godine na kome su doneli odluku da takozvanu Preševsku dolinu (opštine Medveđa, Bujanovac i Preševo) pripoje Kosovu. Oni smatraju da bez rešavanja njihovih prava ne može biti stvarne normalizacije odnosa Beograda i Prištine i traže da ih u briselskom dijalogu zastupa predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači.


U finansiranje širenja teritorije i stvaranja Velike Albanije, kao krajnjeg cilja, odavno se uključila i albanska mafija. Po Bujanovcu na sve strane niču stambene zgrade i poslovni objekti a ruše se stare srpske kuće. Sve nas je manje ali još uvek dovoljno da možemo da opstanemo na ovim prostorima. Do tog cilja, ipak ne možemo sami. Potrebna nam je pomoć koju mi od države nikada nismo imali a sada, na žalost, nemamo ni državu jer nam je oteta od strane Aleksandra Vučića i njegovih poltrona.


 

Autor je predsednik Opštinske organizacije Dveri u Bujanovcu

(foto: Bujanovački glas)


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Milorad Aritonović

Milorad Aritonović je predsednik Opštinske organizacije Dveri u Bujanovcu