Autorski tekstovi

Milovan Jakovljević: I mi iluzionistu za trku imamo

Milovan Jakovljević: I mi iluzionistu za trku imamo

Koperfild je učinio da nestane Kip slobode, a naš predsednik da nestane sloboda.

Pre 20-ak godina, posmatrao sam kako u svom performansu, do tada najveći iluzionista sveta, Dejvid Koperfild, čini da pred očima miliona ljudi nestane Kip slobode u Njujorku.


Međutim, ovih godina, pojavio se kralj svih opsenara i iluzionista, njegovo visočanstvo Aleksandar Vučić. Učiniti nevidljivim Kip slobode je sitnica u odnosu na ovaj podvig koji je izveo naš iluzionista. Učinio je da nestane kompletna sloboda, a ne samo kip.


Ovaj majstor spina, vrsni prodavac magle, nasilnik nad zdravim razumom, razbio je sve vrste slobode u paramparčad i zato – „Alal vera, majstore!“


 

Ovaj naš mag, uspeo je da:

-          Ubedi penzionere da im je bolje kada im je manja penzija i da je on lično zaslužan za primanje iste;

-          Uspeo je da ubedi samohrane i siromašne roditelje da je bolje da svoju decu predaju na izdržavanje hraniteljskim porodicama, koje onda dobijaju novac za izdržavanje njihove dece;

-          Uspeo je da nas ubedi da nisu potrebne laboratorije za vakcine i hranu i da možemo verovati strancima;

-          Uspeo je da nas ubedi da struja i gorivo nisu skupi;

-          Uspeo je da nas ubedi sa su Srbiji potrebni migranti, a ne srpska omladina, koja se svakodnevno iseljava iz zemlje;

-          Ubedio je srpskog radnika i seljaka da je lenj i neradan, pa zato strancima poklanja naše pare kroz subvencije;

-          Ubedio nas je da su Željko Mitrović i Dragan J. Vučićević najreprezentativniji primeri medijskih sloboda;

-          Uspeo je da nas ubedi da agenti stranog interesa treba da predvode srpsku Vladu;

-          Uspeo je da Nebojša doktor iz Beograda predvodi policiju, a „tetkino luče“ vojsku;

-          Uspeo je da nas ubedi da zvezda TV rijalitija i „zeka od silosa“ predvodi srpski agrar;

-          Ubedio nas je u Darvinovu teoriju, kroz primer Aleksandra Martinovića;

-          Ubedio nas je da su Teodosije, Anfilohije, Sava Janjić i Atanasije agenti stranih službi, dok su Zorana, Ana i Čeda rodoljubi i borci za Srpstvo;

-          Ubedio nas je … u sve i svašta, ali vrhunac svoje magije, iluzije i performansa dostigao je ovih dana, tako što će nas „ratosiljati“ Kosova i Metohije. Priznaćete da je glupo ljutiti naše „prijatelje“ koji su poodavno shvatili da su na našem evropskom putu Kosovo i Metohija kamen o vratu.

-          Naš mag ubedio nas je da prijateljstvo sa „milosrdnim anđelima“ nema cenu i da Dečani, Gračanica, Ljeviška i Pećka patrijaršija nisu više u modi i da su sada „in“ Veber i protestanti;

-          Ubedio nas je da su stotine milijardi dolara rudnog, vodnog, poljoprivrednog i industrijskog kapitala na Kosovu prava sitnica u odnosu na evropski put i prijateljstvo sa „milosrdnim anđelima“.


U ovoj pozorišnoj predstavi, veliki mag, opsenar i iluzionista, sve nas je kolektivno hipnotisao uz pomoć medijskih asistenata i u toj pomračini pozorišne sale koja se zove Srbija, samo po neko je budan, a najbudniji baš Boško.


Nije problem što je Boško budan, već „bezobraznik“ budi hipnotisanu i usnulu gomilu i to sve tvrdeći da je naš mag prevarant, da se služi trikovima i da vara narod. Toliko se drznuo, da se pozvao na glavne srpske knjige i paragrafe u njima, pozvao je sve službe da našeg čarobnjaka uhapse, tobože zbog prevare i izdaje.


Zato, molim Boška i ove što su budni, da ukoliko baš moraju da hapse našeg čarobnjaka, da mu obezbede neku malu pozornicu u okolini Požarevca gde će njegovi fanovi uz sendvič, gledati i slušati magične iluzije uz svesrdnu pomoć prvaka iz SNS pozorišne trupe.


 

Milovan Jakovljević,

Član Predsedništva i predsednik Saveta za selo i poljoprivredu

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Milovan Jakovljević

Milovan Jakovljević rođen je 28.09.1967. u Ivanjici.


Po obrazovanju strukovni menadžer (smer – menadžment i preduzetništvo).  


Po profesiji preduzetnik, vlasnik privrednog društva „Plamen J.T.P“ doo, koje se bavi protivpožarnom zaštitom.


Poljoprivredni proizvođač i bavi se proizvodnjom i zamrzavanjem malina.


Oženjen, otac troje dece.


Učesnik rata.


Srpskom pokretu Dveri pridružio se 07.07.2012. godine.


Aktivno učestvovao u formiranju OO Srpskog pokreta Dveri Ivanjica.


Od  2016.godine postavljen za okružnog koordinatora, zaduženog za zlatiborski okrug Srpskog pokreta Dveri.


Od 01.04.2018. godine izabran za člana Predsedništva Srpskog pokreta Dveri.