Autorski tekstovi

Milutin Ilić: Poštujmo ljude drugačijeg mišljenja

Milutin Ilić: Poštujmo ljude drugačijeg mišljenja

Na kantaru života može da prevagne lična simpatija ili razum. Do nas samih je.

Ukoliko želimo Srbiju da učinimo boljim i lepšim mestom za život, to svakako ne možemo učiniti slepom zaljubljenošću u sebe i simpatije samo prema ljudima koji misle kao ja.


Svedoci smo da nismo još sazreli kao ličnosti, jer dobrom delu nas uvek smeta osoba drugačijeg mišljenja. U svojoj nemoći i lenjosti, kritika je jedini način da budemo društveno aktivni i primećeni.


To važi i za one levo i za one desno opredeljene, po nekoj blesavoj, pogrešnoj i odavno prevaziđenoj podeli. Niti su Čanak, Čeda, Nataša Kandić, Dačić, razne NVO​ levi (jesu levaci), niti su Šešelj, Vučić, Palma, Drašković, Miša Vacić... desno orijentisani. Svi oni su - dezorijentisani, krajnosti koje se uzajamno održavaju u životu i uzrok svih podela i nesreće građana.


U vreme protesta je postalo moderno da neki levaci budu protiv govornika kao što je Vladimir Dimitrijević, a levacima sa suprotne strane smeta Branislav Lečić?! Budalaština!


Svi ljudi, bez obzira na lične stavove (osim propagiranja nasilja i nedemokratskih načela), su dobrodošli da govore na protestima 1od5miliona, samo da govore o smeni nakaradnog režima​ i da učvršćuju jedinstvo svih nas sa jedne strane, u odnosu na Vučića i njegove sluge sa druge strane.


Naravno, nisu dobrodošli da govore na protestima ljudi kao Milojko koji leči ličnu sujetu, stare račune sa drugima prebija preko naših leđa i govori o temama koje koriste onim levacima, koji nas dele.


Neka organizuju svoje tribine i proteste i tamo neka propagiraju svoje stavove.


A narodni poslanici?


Oni treba da paze još više na svoje reči, nego mi, obični građani, jer su na mestu na kome predstavljaju sve nas. Ako neko želi da uskrati pravo govora i suprotnog mišljenja dok je u opoziciji, možemo zamisliti kako bi se ponašao ako bi bio u poziciji vlasti?! Mali ili veliki Vučić i njegovi Vučići?!


Ne, hvala!

Svi zajedno, svi za jedno!

Vučiću, odlazi!!!

 


Milutin Ilić


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Milutin Ilić