Autorski tekstovi

Miroljub Bjelić: Amin narode srpski!

Miroljub Bjelić: Amin narode srpski!

Amin! Neka tako bude! Baš tako – neka bude po većinskoj volji tvojoj. Na izborima si narode, rekao šta želiš pa neka ti i bude. Tu nema ništa sporno – tvoja volja se mora poštovati.


E sad, da li je to dobro za tebe? Videćeš uskoro. Za mene nije, siguran sam. No, ja sam navikao da trpim a kako ćeš ti – ne znam.


Na ovim izborima nije bilo skrivalica. Svi kandidati za predsedničko mesto jasno su pokazali kako vide sebe u toj ulozi i kako vide tvoju budućnost i budućnost Srbije. Narode, mogao si da biraš između laži, prevare, obmane, iluzije, izdaje, pljačke, razvrata, sile, pretnje, ucene, sprdnje, poštenja i iskrenosti i izabrao si taman kako ti treba. Ovo što si izabrao u fizici se zove vertikalni hitac naniže. Za one koji slabo stoje sa fizikom, prevod bi mogao da bude – sunovrat.
Kad je Bog stvorio čoveka dao mu je i slobodnu volju. Bog na razne načine šalje upozorenja svakom svom pojedincu ali nikad ne narušava njegovu volju. Sveti apostol Pavle reče: „Ako mi je sve dozvoljeno ne znači da mi je sve na korist“. Pošto se srpski narod retko oslanja na apostolske pouke ostaje nam samo da čekamo i vidimo kakav će utisak kod Gospoda ostvariti ova narodna volja.


Za mene je najjači utisak ovih izbora poruka koju su roditelji poslali svojoj deci i unucima – deco bežite što pre i što dalje odavde a mi ćemo nastaviti da sledimo svoga „velikog vođu“. Do kada? Pa, dok ne izumremo. Ima dece koja su svesna da će ovako nestati srpski narod ali su prinuđena da odu. Čuvaće ona u izgnanstvu, kroz jednu ili dve generacije, srpsko ime i korene a posle… Posle će biti po zaslugama.


Roditelji, hvala vam za sve pa i za ovo. Hvala vam što mislite o nama. Hvala vam što ste uvek birali najbolje. Hvala vam što ste negovali komunizam i jugoslovenstvo kao zenicu oka svog. Hvala vam što ste izgubili „Zajam za Srbiju“, staru dinarsku i deviznu štednju, što ste izgubili Srpsku Krajinu, 20% BiH, Crnu Goru, Makedoniju, što ste dozvolili postavljanje granice prema Kosovu i Metohiji, što ste nemo posmatrali uništenje kompletne privrede. Hvala vam za raspad vojske, nezaštićene državne granice, očajno stanje policije i uništena državna preduzeća.
Hvala vam za „belu kugu“, hvala vam za svu našu braću i sestre koji se potucaju po svetu „trbuhom za kruhom“ a najviše vam hvala za našu uništenu mladost. Mladost naša prođe u stabilizaciji, nestašici, krizi, hiperinflaciji, ratovima, bombardovanjima, osiromašenom uranijumu, kancerogenim oboljenjima, nezaposlenosti, promašenim reformama, minimalnim platama, 12-časovnom radnom vremenu, obaveznim radnim subotama.


Sve ovo trpesmo i trpimo dok se najnepismeniji, najgori i najgluplji među nama obogatiše a najpametniji odoše glavom bez obzira. Diplome naše obezvrediše oni koji ih kupuju i doktorate plagiraju.


Sve ovo trpesmo zbog svoje dece i majčice svoje Srbije, nadajući se da će budućnost bar za našu decu biti svetlija. Trudismo se da menjamo na bolje ali uvek nailazismo na vaše nerazumevanje i potcenjivanje.


Dugo čekasmo ali sad vidimo da nije samo naša perspektiva uništena. Posle ovakvog narodnog izbora jasno nam je da ako smo sebe doveli u ovakav položaj , svojoj deci ne smemo oduzeti budućnost. Zamislite samo ko će i kako, u narednim godinama, našu decu da uči, poučava, savetuje, vodi kroz život, leči, zapošljava.


Pred nama su, izgleda, samo dva puta – pakujmo decu i bežimo zbog njih preko granice ili se spremimo na veliko trpljenje. Na našim granicama su migranti, kroz Srbiju su obeleženi migrantski putevi, na nama je samo da im se priključimo. Doduše, nemamo keša kao putnici namernici ali valjda će i nas neko prevesti do cilja.

A gde li nam je cilj? Kad sam bio mlad mislio sam da stariji znaju i da je naše samo da ih sledimo. Trebalo mi je vremena da shvatim da se naši stariji, u stvari kreću kao „guske u magli“.


Imamo li prava da im prepustimo i našu decu da ih vodaju po magli?


Roditelji, amin za vašu volju ali o sudbini naše dece moraćemo mi sami da odlučimo. Od vas očigledno nema vajde.


P.S. Ima i roditelja koji nisu priklonjeni većini i njihova žrtva i hrabrost treba da budu putokaz našem potomstvu.Miroljub Bjelić, član Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri

Izvor: Dveri Raške oblasti


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Miroljub Bjelić