Autorski tekstovi

Miroljub Bjelić: Razgraničenje

Miroljub Bjelić: Razgraničenje

Još uvek ne znam da li je to predsednik uradio svesno ili nesvesno ali postalo je očigledno da je pričom o razgraničenju Srba i Albanaca u Srbiji, ustvari, inicirao jedno drugo razgraničenje. U toku je razgraničenje Srba između sebe.

Posle prave poplave izliva ljubavi, poverenja i podrške njihovom voljenom predsedniku stranke, od strane opštinskih odbora, u njegovim, sada već neskrivenim, nastojanjima da odstrani deo teritorije Srbije, jasno je da su se njegovi partijski istomišljenici, razgraničiliod većine Srba koji nipošto ne žele takav epilog takozvanih pregovora sa Albancima.


Oni koji se širom Stradije, pardon, Srbije, utrkuju da pošalju nedvosmislenu podršku veleizdajniku u njegovoj nameri, pritom ne mareći za cenu takve politike, sami se odvajaju na suprotnu stranu od ogromnog dela stanovništva koje je svesno opasnosti jednog takvog, zašto ne reći, nacionalnog samoubistva.


Od onih koji se trude da liče na junake Domanovićeve satire može se očekivati da uskoro počnu da organizuju i mitinge podrške voljenom vođi i njegovom rukovodstvu (baš kao u Stradiji) što će i definitivno podeliti srpski narod na one koji razmišljaju svojom foteljom i na one koji razmišljaju svojom glavom.


Ovakav razvoj događaja izgleda veoma sumorno i tužno ali možda je i neophodan u jednom ovakvom društvu kakvo je srpsko. Možda nam je stvarno bilo potrebno unutrašnje razgraničenje pa da se konačno vidi ko je spreman da se odrekne bilo čega nacionalnog zarad sopstvene kratkoročne koristi a ko je spreman da se bori za budućnost naše dece kako bi dostojan izašao pred slavne pretke.


Narodna poslovica kaže: ne pada sneg da pokrije breg već da svaka zverka svoj trag pokaže. Tako je i u slučaju prebrzo nametnute i ničim izazvane, teme „razgraničenja“ tj. „odmrzavanja zamrznutog konflikta“.


Nakon poslednjih događaja jasno je da su se na političkoj sceni formirala dva pola – jedan koji ne mari ni za kakvu svetinju ali ni za novu svetsku realnost pa žuri u izdaju, i drugi koji hoće, a verujem i može, da zaustavi pogubnu politiku predsednika države koji se izgubio u magli sopstvenih snova.


I narod je podeljen ali znaće da prepozna prevaru umotanu kao šarenu lažu. Na pitanju Kosova i Metohije svi koji se budu predstavljali kao neutralni ili kao predstavnici nekog trećeg puta biće prepoznati kao saradnici izdajnika. Bar u ovom slučaju izbor je lak – ili jesi ili nisi.


 

Miroljub Bjelić,

član GO Srpskog pokreta Dveri

(Foto: Joel Rennich)

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Miroljub Bjelić