Autorski tekstovi

Miroljub Bjelić: „Strašni“ Šešelj i „hrabri“ Vučić

Miroljub Bjelić: „Strašni“ Šešelj i „hrabri“ Vučić

Današnji incident ispred Narodne skupštine je pokazao potpunu sinhronizaciju Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja u njihovom političkom delovanju. Nekad su obojica pevali o prethodnici Vojvode Đujića a danas stari radikal pravi prethodnicu mladom naprednjaku u jurišu na Srbe koji drugačije misle.

U koridi, toreadoru je dovoljno da ispred  razjarenog bika postavi crveno platno da bi izbezumljena životinja krenula bezglavo napred rušeći sve pred sobom. Međutim, kada pred ova dva bivša patriotska političara dverjani na ulazu u Skupštinu postave platno na kom piše „danas izdaja, sutra robija“, oni reaguju različito.


Svi su mogli da vide juriš „strašnog“ Šešelja, njegovog vozača i njegovog obezbeđenja na Srbe koji pokušavaju da spreče do sad nezabeleženu nacionalnu izdaju, nazivajući ovakve pojave pravim imenom. Pre više od 20 godina, Vojislav Šešelj je stvarno izgledao strašno, naročito muslimanima i Hrvatima a danas ga se ne plaši ni gospođa Kolinda ni gospodin Zukorlić. Bivši muftija čak i sarađuje s njim. Izgleda da ga se još jedino poneki neobavešteni Srbi plaše.


Takođe, svi su mogli da vide i „dostojanstveni“ ulazak „hrabrog“ Vučića u Narodnu skupštinu. Kako, uopšte, komentarisati postupke čoveka  koji se krije iza žena? Kako objasniti šta takvom muškarcu nedostaje? Izgledao je, 90-ih godina prošlog veka, mlađani radikal, Aleksandar Vučić, hrabro. Posebno u Skupštini i na televiziji. Kasnije se počelo šuškati da je na jevrejskom groblju u Sarajevu, tokom rata (ne daj Bože nikome), bilo sasvim suprotno. Ne znam da li je baš tako bilo jer to nije snimljeno ali ovu današnju „hrabrost“ mogao je da vidi ceo svet.


Kako je sve bilo prosto, trebalo je samo da pogledaju u transparent i odgovore na dva jednostavna pitanja Boška Obradovića ali oni su bez odgovora pobegli u Skupštinu. Tamo se, okruženi obezbeđenjem i ženama, osećaju sigurnije nego pred narodom.


Najverovatnije će se za nekoliko godina ovim političkim kukavicama ispuniti želja da konačno postanu junaci, ali junaci humorističkih stripova i TV komedija jer će uskoro ostati bez političke podrške patriotskog biračkog tela. Jedina šansa im je da zbog zasluga za nezavisnost Kosova i Metohije, od Tačija i Haradinaja dobiju počasno državljanstvo ove kvazi državne tvorevine kojoj će doprineti svojim delovanjem i odlukama na političkoj sceni Srbije.

 


Miroljub Bjelić, član GO Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Miroljub Bjelić