Autorski tekstovi

Mr Ivan Kostić: Očekujem konstruktivan i efikasan rad Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

Mr Ivan Kostić: Očekujem konstruktivan i efikasan rad Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

Na konstitutivnoj sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu za predsednika Odbora izabran je mr Ivan Kostić, narodni poslanik poslaničke grupe Dveri.

Povodom imenovanja za predsednika skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, mr Ivan Kostić izjavio je sledeće: Drago mi je da su u ovom odboru ljudi, koji su bili članovi prethodnog odbora, a i ministri za Srbe u dijaspori i rasejanju, čije će iskustvo pomoći i meni i svima nama da naš rad bude što efikasniji. Ono što mogu da obećam jeste, da ovaj odbor neće preferirati bilo kakvo stranačko nadgornjavanje i ovo će biti odbor gde bi  i svi mogli da nađemo zajednički interes u našem radu, da bismo ostvarili bolje rezultate i saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.  

04-dveri-u-jadovnu-2016-ivan-kostic  

Zadatak koji treba da ispunimo ne bi trebao da bude deo bilo kakvih stranačkih podela i svađa. Srpski pokret Dveri prihvata kritike narodnih poslanika, koje su uputili na predlog izbora predsednika ovog odbora, ali isto tako smatramo, da predlagač nije pogrešio sa izborom, da se predsednik ovog odbora izabere upravo iz redova Dveri. Sa velikom odgovornošću mogu da kažem da je Srpski pokret Dveri poslednjih godina najviše uradio po pitanju saradnje sa dijasporom. Dveri su obišle 60 zajednica Srba u dijaspori, a već 17 godina sarađujemo sa našom omladinom u rasejanju, organizovali smo Sabore na kojima je prisustvovala omladina iz dijaspore, a i osnovali smo udruženje Srpska mreža, koje je povezivalo sve Srbe sveta.  

ivan-kostic-dveri-vladimir-putin  

Mi odlično poznajemo situaciju u dijaspori i naše iskustvo će pomoći u što boljem radu ovog odbora. Ono što ćemo i uraditi jeste da ćemo intenzivirati saradnju sa Srbima u regionu i dijaspori i nadam se uz zajedničku pomoć svih vas, bez želje da kroz ovaj odbor ističemo našu poslaničku grupu. Verujemo da ćemo imati dobar rezultat u radu, jer je dijaspora jedan ne iskorišćen resurs, kojem se moramo posvetiti kako bi poboljšamo odnos matice i rasejanja – zaključio je Kostić.  

mr Ivan Kostić 

Biografija mr Ivana Kostića


 

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Ivan Kostić

Rođen 15.09.1975. godine u Vrbasu, gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju. Ekonomski fakultet u Subotici upisao 1994, zvanje diplomiranog ekonomiste stekao 2002. godine. Postdiplomske-magistarske studije upisao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, smer Agroekonomija, 2003. godine, zvanje magistra poljoprivrednih nauka stekao 2014. godine. Od septembra 2002. do juna 2003. godine odslužio redovni vojni rok u Gornjem Milanovcu i Beogradu.

Svoj radni vek započeo 2003. godine u Pekarskoj industriji Trivit-Pek, gde je obavljao dužnost rukovodioca prodaje i nabavke. Godine 2006. zaposlio se u Industriji ulja Vital iz Vrbasa, gde je do 2008. godine radio na mestu menadžera prodaje. Od 2008. godine do danas bavi se privatnim poslom u svojoj firmi.

Od 1999. godine je predsednik Bratstva pravoslavne omladine Svetog Arhiđakona Stefana u Bačkom Petrovom Selu, koje je brojalo 500 članova.

Član Upravnog odbora Zadužbine oca Krunića u Bačkom Petrovom Selu.

Poklonik Groba Gospodnjeg u Jerusalimu 1997. i 2008. godine.

Član Srpsko-ruskog društva ROD iz Vrbasa i saradnik sa mnogim ruskim organizacijama.

Učestvovao je na Sverusijskom Forumu Seliger 2012. i 2014. godine gde je imao priliku da se upozna i razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Aktivno se bavio fudbalom do svoje 19. godine u FK Vrbas.

Oženjen sa Draganom, ima tri sina Konstantina, Georgija i Jovana.

Nije bio član ni jedne političke organizacije.


Angažovanje u Dverima

Od 2002. godine je aktivno uključen u rad ove organizacije. Učesnik svih Sabora srpske omladine od 2003, i svih većih aktivnosti (tribina, Porodičnih šetnji…) koje su organizovale Dveri.

Od početka političkog delovanja Dveri je aktivan. Bio je nosilac liste Pokreta Dveri na pokrajinskim izborima 2012. godine. Na republičkim izborima 2012. godine bio je na 14. mestu republičke liste kandidata za narodne poslanike. Na republičkim izborima 2014. godine bio je na 10. mestu.

Od početka delovanja Dveri na prostoru severne Srbije (Vojvodine) bio je koordinator za tu oblast.

U periodu 2013-2015. bio je član najvišeg organa Starešinstva.

Septembra 2015. godine izabran je za člana Predsedništva Srpskog pokreta Dveri i predsednik je Saveta za saradnju sa Srbima u okruženju.